Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia
Dobry vecer Od februara 2008 do 31.januara 2012 som pracovala.Potom som dala vypoved. Hned na druhy den som sa zaevidovala na urade prace. Od februara 2011 som si platila DNP ale kedze sa menil zakon automaticky mi k 1.februaru 2012 DNP zaniklo. Vo februari 2012 som zistila ze som tehotna tak som isla na socialne a 12.3 dala som si nove DNP z maxima zaplatila som si 7 dni a 19.3 som isla na ryzikove cize na PN viem ze narok na matersku z prace nemam kedze ked som otehotnela bola som nezamestnana len sa chcem opytat ci budem mat narok na matersku z DNP ked som si zaplatila 7 dní z maxima. teraz som v 25 tyzdni viem ze Vam to datumovo sediet nebude ale prve som potratila a som tehotna druhy krat a na PN som uplne od zaciatku. termin mam 10.2.2013 Dakujem za odpoved
a potom ak by sme planovali babo 3.2015.
tak sa mam poistit s mac´xima aby som mala s maxima md,
nemam to potiahnut do maja aby som mala tych 270dni.
ak teraz marodim a potom by som chcela ist na pn pred otehotnenim mozem aj tam marodit,dakujem
no doktorka mi povedala ze aspon polroka mame pockat, tak preto chcem potiahnut do maja co budem mat tych 270dni opet, lebo som bola poistena 6,7,8 nie cely len polku, a teraz od novembra 15 2013 az do teraz takze este musim potiahnut do maja. aby mi mali s coho vypocitat pn ak by som sla na pn niekedy v januari 2015.aby mi mali s coho vypocitat pn, budu ratat spetne 2roky a nemala by som tych 270dni tak by som pn nedostala. tak musim potiahnut do maja, aj si nieco zaplatim.staci mi si dat dnp s minima?ako som pisala teraz ho mam s maxima. pocas tehotenstva budem na rizikovom preto budem pn.dakujem za radu
super dakujem, a ked budem platit s minima ked nebudem na pn,kolko to je to mesacne.
a potom ked pojdem opet na pn 2015 nevadi ze som teraz marodila a potom budem opet marodit sa moze 52tyzdnov od kazdej pn,
dam si dnp opet s maxima ked pojdem zase na pn a po tych 26tyzd budem dostavat maximum aj materske ak by som sla na nd januar 2016.
dakujem za radu.pekny vecer
prosim ta zalka ako je to s marodkou s dnp. ako sa moze marodit, ked teraz marodim 3m a potom ked si budem platit a sla by som opet na pn ci mozem opet marodit tych 52tyzdnov?
dakujem za radu. s tohto som uplne pomilena ako to je dnp.
Dobrý večer pani zalka citam vase odpovede ostatnym a vydim ze ste celkom zbehla co sa tyka dnpo a preto by som vas chcela poprosit o radu resp. ci by ste my vedela poradit v mojej dileme:
Som prihlasena na dnp od 1.8.2013 do 27.4 2014- 270 dni. Keby som otehotnela v polovici aprila a nastupila by som na pn- (9 mesiacov rizikové tehotenstvo) az do nastupu na matersku dostala by som pn a potom aj matersku z dnp?
Ďakujem pekne za odpoveď
Dobrý večer zalka, tak ako niekoľko žien sa obraciam aj ja na Vás s radou. Neviem, čo mám spraviť pre to, aby som nezostala na minimálnej materskej. Moja situácia je nasledovná:
Do februára 2012, som si platila DNP (platila som si ho cca 1,5 roka), v polke februára som išla na rizikové tehotenstvo-PN. Zhruba od polky mája 2012 som bola vypísaná na materskú dovolenku, ktorá mi trvala zhruba do januára 2013, kedy som nastúpila na rodičovskú. Teraz som znova tehotná, predpokladaný termín nástupu na materskú je okolo 12.7.2014. Potrebujem radu, čo by bolo pre mňa najvýhodnejšie. Ďakujem veľmi pekne.
@zalka - Viete mi poradit? Musela som si za december doplatit v socialnej poistovni, aby mi vysla marerska..len vymer, cislo uctu a vs mi prisiel az 10.1.... Za december bolo treba zaplatit do 8.1...ked chcem nastupit teraz od konca januara...uznaju im to?
Bolo prednedavnom v televiznych novinach, zenska si platila dobrovolne rok..a matersku jej neuznali, lebo ze posledna platba nebola vcas...
Neviete prosim poradit?
Ahojte! Je to normalne ze uz je 20teho a ja som este matersku nedostala?? :( teraz by som mala dostat prvy krat. Na materskej som od 7.12 a na socialke povedali ze uz maju moj vymer, tak neviem 😒
ahoj zalka prosim ta poradis ak by som rodila 12.2015 ktory rok pocitaju s dnp.teraz som do februara pn mam s maxima a ako si mi poradila posledny den pn si dam s minima a do maja si budem platit s minima aby som nazbierala tych 270dni.ak by som sla koncom roka na pn kolko dni mozem pn opet tych 52tyzdnov,dakujem za radu ak by som rodila napr 2.2016 budu mi ratat 2.2015 a 2.2014 a ked tam budem mat zaplatene aj s minima dostanem maxim,matersku.pocas tehotenstva budem na rizikovom a tam sa poistim s maxima len neviem ako to oni rataju ktory rok do materskej
ahoj zalka si v poriadku ,neodpisujes.
nic sa nestalo?
prosim ta ako to je ktory rok sa mi bude ratat do materskej s dnp, ked porodime v februar 2016. matersku mi budu ratat s roku 2015
teraz si budem platit do toho maja 2014 aby som mala tych 270dni. a ked pojdeme koncom roka na pon prosim ta ked som teraz pn s dnp, potom ked pojdem opet mozem byt tych 52tyzdnov pn alebo sa mi rata uz tato pn. dnp v juni zrusim a zalozim si ho az koncom mesiaca opet,zaplatim si tam s maxima aby som mala tu najvyssiu md.dakujem ti za odpoved
@r1000 neoslovila si ma takže mi nebliklo upozornenie takže v tom kvante správ som si nevšimla že píšeš,
všetko je tak hypoteticky, že som sa už aj ja zamotala ...
a nezáleží na dni pôrodu, záleží na dni nástupu na MD .. ak na MD nastúpiš v roku 2015 bezohladu na to či porodíš 2015 alebo 2016 MD bude rátaná z VZ 2014 ak pôjde o nepretržité poistenie,
ak bude poistenie členené tj. novo založené tak sa MD bude rátať z posledného poistenia, ak vznikne v roku 2014 tak bude z roku 2014 ak vznikne v roku 2015 tak bude rátaná MD z roku 2015
@zalka ahoj chcela by som sa ta opýtat či by si mi vedela povedat k invalidnému dochodku niečo, či sa vyznáš aj v tom, moja segra ide mat 18 rokov , už 3 roky je po operácii chrbtice mala skoliozu 54%, ma kartičku ZTP šroby a tyče v chrbtici, da sa pre takého študenta vybavit invalidný dochodok? Díky moc 🙂
uz som to pochopila dakujem ti zalka.
teraz potiahnem do toho maja aby som mohla potom vyuzit pn.lebo budem na rizikovom. tak zrusim a zalozim si na konci roka. a pojdem pn.len este potrebujem vediet ked zalozin nove dnp mozem aj na novo marodit tych 52dni. lebo aj teraz pn.
tak ked zalozim v tomto roku 2014 na konci a dam si s maxima a pojdem na pn az do md,, to by bol rok 2015 tak sa mi bude ratat od toho mesiaca 12.2014 dam si s maxima.
a mozem teda pn tych 52dni ked mam nanovo zalozene,a budem mat aj tych 270dni .dakujem este raz zalka prajem krasny den
a este ohladom nahradnej starostlivosti mi nevies poradit prosim ta. pred mesiacom som sa dozvedela ze moj brat ma v krizovom deti a preto sa informujem o nahradnej starostlivosti kolko stat prispieva,. lubim tie deti a je mi za nimi smutno a luto mali tazke detstvo. len aj s financnej stranky sa musim informovat,mam uver a strasne chcem este svoje babo. neviem mi povedat kolko stat prispieva su to dve deticky?dakujem ti pekne matka sa na ne vykaslala
@obcansr stačí dať žiadosť na SP, oni prehodnotia a platiť nič netreba aj tak menili zákony a neprihliadali by na zaplatené odvody ako dobrovolne poistenej osoby ...
@r1000 čo sa týka nahradnej starostlivosti tak to absolútne netuším, a ostatné .. pozor na prekročenie 52t platenej PN ... ale ináč súhlas.
dakujem zalka a teda teraz ked marodim len do februara a potom si budem platit s minim.potom sa odhlasim a prihlasim na konci roka ked pojdem na pn a tam mozem opet marodit tych 52tyzd?toto neviem dakujem ti moc
tak co mam robit zalka,poradis mi kedy mam zacat marodit. alebo ak sa zamestnam iba brigadne ,tak potom sa mi bude ratat do dnp nieco. lebo sa mi risuje brigada na leto ku zmrzline a tam by som mohla si platit aby som mala tych 26tyzd.
marodka sa nerata dva roky musim mat poistenie tych 270dni. ja to budem mat teraz si zaplatim tri mesiace s minima.
a keby som chcela maximalnu pn co mam robit?byt maximalne poistena 26tyzdnov pred marodkou?
toto trosku nechapem
zalka prepac nechpem som ako blbec, tak to znamena co ze ked sa nanovo prihlasim mozem byt opet pn z dnp tych 52dni.
co mam robit poradis mi ak by som nemala tu brigadu.mam sa odhlasit ked nadobudnem tych 270dni a potom sa prihlasit. a mam si platit s minima a ked chcem dostavat maximalnu pn co mam robit?
mam si platit s minima tych 26tyzd a potom sa prihlasit s maxima aby som mala aj pn maximalnu aj matersku?porad mi prosim
asi som to pochopila uz ze to zalezi kolko marodim v danom roku napr. tento rok 2014 marodim januar a februar. a o tie budem menej marodit.ale ak by som sla na marodku v 2015 tak mozem marodit opet tych 52tyz. alebo ak si budem platit 26tyz. tak mozem ist na pn a marodit tych 52tyzd.
prosim ta zalka vies mi poradit aj pri ocinovi, vcera dostal mozgovu prihodu a bude dlhodobo marodit, nebol nikdy na dnp. ma si teraz platit tych 26tyzd. a dostane aspon tu minim.pn s dnp. je zamestnany uz 30r na druzstve a tam je marodka len 400e.,nikdy nemarodil len pracoval a ak by chcel maximalnu pn s dnp to by musel platit kolko?
ahoj zalka, chcela by som sa ta spytat, v roku 2013 som bola dlhodobo PN cca 7 mesiacov a pocas nich som si zmenila vysku vymeriavacieho zakladu na maximum. Po 7 mesiacoch som sa vratila opat na minim. vymeriavaci zaklad. Tento rok planujeme dieta aby sa narodilo do konca roka. DNP mam od roku 2010 bez prerusenia, ak mi vznikne nárok na matersku tento rok pomohlo mi to, že som si dala tak zvýsit vymeriavaci zaklad pocas PN? bude moja moja materska v max. výške?alebo bude sa ratat, len to poistenie, ktoré som mala mimo PN-minimálne. Dakujem za pomoc.
a ked by si splnil tych 270dni kolko tam ma platit ,s maxima a odpocitaju mu plat v hrubom ma 650e kolko by platil alebo s minima,teraz bude marodit ale chce si tych 270 platit len neviem ako a kolko,poradis nam.dakujem to by mu sla potom pn aj s roboty aj s dobrovolneho

@r1000 ak máš teraz dnp z maxima, tak to zruš .. a založ DNP z minima, po PN môžeš trošku poplatiť ... a potom zrušiť ..