Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia
Dobry vecer Od februara 2008 do 31.januara 2012 som pracovala.Potom som dala vypoved. Hned na druhy den som sa zaevidovala na urade prace. Od februara 2011 som si platila DNP ale kedze sa menil zakon automaticky mi k 1.februaru 2012 DNP zaniklo. Vo februari 2012 som zistila ze som tehotna tak som isla na socialne a 12.3 dala som si nove DNP z maxima zaplatila som si 7 dni a 19.3 som isla na ryzikove cize na PN viem ze narok na matersku z prace nemam kedze ked som otehotnela bola som nezamestnana len sa chcem opytat ci budem mat narok na matersku z DNP ked som si zaplatila 7 dní z maxima. teraz som v 25 tyzdni viem ze Vam to datumovo sediet nebude ale prve som potratila a som tehotna druhy krat a na PN som uplne od zaciatku. termin mam 10.2.2013 Dakujem za odpoved
ahoj zalka a dnp si ma,m nechat s maxima,
kedy by mi dohoda ovplivnila matersku
a ked budem mat s dohody tak 200,250e kolko budem mat pn,
dnp zrusim az v auguste a prihlasim sa az buduci rok v novembri 2015
a tam si dam maximum asi budem na rizikovom a ked porodim 2016 tak materska bude maximum a tych 270dni nazbieram novemb,decemb,2013, januar,febr,mar,april,maj,jun .jul a august 2014.
a ked zrusim dnp a budem na dohodu tak sa mi to rata do tych 270dni,dakujem
uz chapem dakujem pekne
Ahojte. Potrebovala by som poradiť ohľadom materskej. Momentálne som na rodičovskej dovolenke, synček bude mať 26.6.2014 2 roky, v juny 2012 som ukončila VŠ ( denné študium) , platila som si aj DNP, od októbra 2012, do októbra 2013 som si priplácala 50 € mesačne. Chcem vedieť či budem mať nárok na materské aspoň minimum, alebo či sa možem ešte pripoistiť abz mi niečo vyšlo. Zamestnaná som bola iba v roku 2010, asi pol roka, odvtedy nie. momentálne som v 4 - 5 tt. Ďakujem
zalka ahoj a to ked budem si platit az do maja s maxima dnp a uz od aprila bude na dohodu,tak sa mi to ako rata to poistenie?dik
a ked chcem ist na md v roku 2016, a teraz v auguste dnp zrusim a zalozim az v roku 2015 a na dohode budem stale ,aky to bude mat v pliv, kolko dostanem cca?
kolko by som mala md?dohodu mam tak 200-250e mesacne.dakujem ti
ahoj zalka prosim ta ked chcem ist v r2016 na md,teraz v auguste dnp zrusim a zalozim az v roku 2015,a na dohode budem stale od teraz od aprila ,kolko dostanem md potom
dohoda je 200-250e mesacne a dnp s maxima.dakujem
@zalka ahoj zalka, uz sme sa pred nejakou dobou bavili a vyzera to tak, ze to uz bude mozne zrealizovat 😉 takze si to chcem uistit, aby som nieco nezmeskala.... Chcela by som dosiahnut max matersku. DNP som si nikdy neplatila. Hrubu mzdu mam 700€ (podmienka dni pre MD splnena, ozaj min. rok som bola tusim 3tyzdne PN, ma to nejaky vplyv na nieco?), Chcem sa zamestnat na tu dohodu, ako si mi radila, ozaj staci mat dohodu len na nejakych 50€? Kedy potom platit DNP, v akej sume, v kolkom mesiaci? teraz som cca v 6tt. DAKUJEM 😉
@sunshine85 a prečo si sa na dohodu nezamestnala skôr pred otehotnením?
ahoj zalka, potrebujem tiez poradit. Momentalne som na rodicovskej "dovolenke" s 1 rocným dietatom. Som zamestnana 15 rokov v jednej firme. Platila som si DNP od 31.01.2012, v maji 2012 som zostala tehotna, platila som do 10/2012 DNP v ochrannej lehote, v 12/2012 som nastupila na matersku. Poberala som maximalnu. Teraz planujeme druhe dietatko a tiez by som chcela dostavat maximalnu matersku pricom do prace neplanujem nastupit - chcem retazovu matersku, ci ako sa to vola. Chcem si priplacat DNP, mam moznost prace aj na dohodu. Dakujem.
@zalka uz je neskoro teda? da sa este nieco urobit? popravde som ani nedufala, ze sa nam hned zadari 😉
@dadikaj DNP ti skončilo 10/2012 od toho dátumu si mala 15 mesiacov na vznik poistenia .. len 15 mesiacov môžeš byť bez poistenia aby sa dalo využiť predošlé poistenie ... a tých 15 mesiacov uplynulo v januári 2014
Ešte pred 4-5 týždnami keby si sa prihlásila na DNP a šla na PN tak by si PN dostala zaplatenú a DNP by si neplatila.
Teraz musíš platiť 270 dní aby ti vznikol nárok na PN a DNP.
@sunshine85 no je neskoro ... treba dohodu a súbežne DNP platiť .. čím skôr dať dohodu .. a potom po 2 mesiacoch dohody sa prihlásiť na DNP a platiť aj DNP a dohodu skončiť pred nástupom na MD ... a vypočítať si to tak ... aby pred nástupom na MD si mala 270 dní poistenia dokopy dohoda + DNP ...
@zalka Ahoj, chcela by som sa spytat, ak nastupim na matersku 20. aprila, musim si na DNP zaplatit za april celu sumu 133,42eur, alebo iba alikvotnu cast? Alebo mi potom vratia tie peniaze? vopred dakujem.

@r1000 ukonč PN, nastúp do práce na dohodu .. potom chod na PN .. PN si daj vypísať 2x ... 1x DNP ... 1x dohoda ... potom aj tak chceš zrušiť DNP tak ti to nijako tá dohoda neovplyvní materskú .. ked chceš ísť až v roku 2015 na MD ...