icon

Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia

cicuskam3
4. nov 2012

Dobry vecer Od februara 2008 do 31.januara 2012 som pracovala.Potom som dala vypoved. Hned na druhy den som sa zaevidovala na urade prace. Od februara 2011 som si platila DNP ale kedze sa menil zakon automaticky mi k 1.februaru 2012 DNP zaniklo. Vo februari 2012 som zistila ze som tehotna tak som isla na socialne a 12.3 dala som si nove DNP z maxima zaplatila som si 7 dni a 19.3 som isla na ryzikove cize na PN viem ze narok na matersku z prace nemam kedze ked som otehotnela bola som nezamestnana len sa chcem opytat ci budem mat narok na matersku z DNP ked som si zaplatila 7 dní z maxima. teraz som v 25 tyzdni viem ze Vam to datumovo sediet nebude ale prve som potratila a som tehotna druhy krat a na PN som uplne od zaciatku. termin mam 10.2.2013 Dakujem za odpoved

zalka
17. máj 2014

@r1000 ja si už nepamätám ... ako to s tebou bolo ... lebo ty si marodila aj predtým .. či si no nepam´ätám

r1000
18. máj 2014

ja som marodila len raz a to od 13novembra 2013 do aprila 2014 nic viac,maj si platim v plnej sume 390emeascne aj jun. dakujem ti velmi pekne za odpoved

zalka
18. máj 2014

@r1000 ešte mi je ťažko povedať čo bude o mesiac ... ty si ale predtým nebola zamestnaná, a sa mi zdá že nezamestnaný budú môcť využiť DNP ... fakt neviem čo nás čaká

r1000
21. máj 2014

zalka a tych 270dni a dva roky dozadu bude platit ci aj to sa zmeny?dakujem ti velmi pekne

r1000
21. máj 2014

zalka a kedy ma vyjst novy zakon?

zalka
21. máj 2014

@r1000 neviem nič viac ... už sa opakujem ... čo som vedela som upozornila ... ale viac neviem ... sorry

sunshine85
22. máj 2014

@zalka ahoj zalka, mam na teba jednu otazku...poradila si mi zamestnat sa aj na dohodu (som zamestnanec) kvoli zvyseniu MD. som nahlasena od 10.3., lenze nasa uctovnicka mala nejake problemy a platba za marec mala ist k 30.4., a nakoniec sa uhradzala az 19.5., myslim odvody....moze to mat nejaky vplyv?a este jedna dolezita vec, kedze sme dali nizku odmenu za pracu, v zdravotke mi povedali, ze nemozem byt poistena za kazdy den, iba za skutocne odrobene dni, lebo je stanovena nejaka min. hodinovka a ta sa nesplna. Ale v socialke to je inak, tam som poistena od toho 10.3. stale. Tak sa chcem spytat, ci ta zdravotka to moze nejak nakoniec skomplikovat, hm? DAKUJEM TI VELMI PEKNE 🙂

zalka
22. máj 2014

@sunshine85 nie nemôže ZP to nijako skomplikovať, a ani oneskorená úhrada to nemôže skomplikovať teba ako zamestnanca nemusí zaujímať kedy za teba zamestnávateľ odviedol odvody.
Všetko môže skomplikovať nový zákon čo sa chystá, a zakáže súbeh DNP a povinného poistenia... :(

sunshine85
22. máj 2014

@zalka uf, vydychla som si...
ale to co, ta druha veta? kurnik! ale tak, ked ho aj schvalia, tak myslis, ze ucinnost dostane hned? nevies nieco blizsie o tom?

zalka
22. máj 2014

@sunshine85 hovorí sa od 1.7.14 viac neviem

sunshine85
22. máj 2014

@zalka no do pipiny! mozem ta potom poprosit, keby som to prehliadla, ked budes o tom informovat, ak nezabudnes oznac ma, lebo potom mi to bude zbytocne platit ☹ ☹ ☹ ☹ aaaach....

zalka
22. máj 2014

@sunshine85 sleduj to, neviem ti zaručiť že ťa označím, lebo píšem veľa holkám a nepamätám si všetky príbehy ...

sunshine85
22. máj 2014

@zalka jasne, napadlo ma, poznacila som si ten datum do kalenadara, ozvem sa 😉

zalka
22. máj 2014

@sunshine85 určite sa ozvi skôr ako posledného júna ... :D

sunshine85
22. máj 2014

@zalka oky teda 😉 dakujem

zalka
22. máj 2014

@sunshine85 rado sa stalo

r1000
22. máj 2014

zalka prosim ta mam ist na ocr s malou,len som na tu dohodu dene 4h. mozem byt na ocr s malou aj chodit na dohodu do prace? nechcem o tu pracu prist.dakujem ti krasne

r1000
22. máj 2014

zalka ocr by bola s dnp.pekny den ti prajem

zalka
22. máj 2014

@r1000 nie nemôžeš... musíš mať OCR pre obe poistenia.

r1000
22. máj 2014

takze pojdem n a ocr len s dnp,lebo na dohode som treti tyzden s toho este nedostanem nic. takze nemozem pracovat skoda.nevadi aj tak ti moc dakujem za tvoje pismena.este raz krasny den

zalka
22. máj 2014

@r1000 musíš si dať vypísať 2x dokefujú za 1x OCR aj zamestnávateľa ... a OCR platí len SP nie zamestnávateľ ...

sunshine85
22. máj 2014

@zalka zalka, este ta bude dnes trosku otravovat 🙂 prosim ta, vies mi dat nejaky link, kde je napisane o materskej z DNP a dohody? ide o to, ze riesim to teraz s nasou uctovnickou a ona mi tvrdi, ze to tak nie je ako to tvrdim, ze poistenie z dohody a DNP sa nezratava, ze z kazdeho musim mat 270dni poistenia....dakujem ti veeeelmi pekne 😉 😉 😉 😉

zalka
22. máj 2014

@sunshine85 neviem ti dať link, a o súbehu veľa účtovníčok nepočulo ale reálne to funguje dokial to nezrušia :(

sunshine85
22. máj 2014

@zalka to fakt? ani nieco, coho by som sa aspon trosku chytila? lebo jej to neviem vyargumentovat 😒 a nechcela som jej povedat, ze to mam z modreho konika 😀 😀 😀

zalka
22. máj 2014

@sunshine85 akurát 1 poistenie sa musí ukončiť pred nástupom na MD .... aby sa malo k tomu druhému poisteniu čo pripočítať ... lebo sa pripočítava každé ukončené poistenie.
A samozrejme nežiadaš o MD z DNP a z dohody ale len z 1 poistenia.

No googli, i na porada.sk nájdeš.

sunshine85
22. máj 2014

@zalka a na to, ze mi tvrdi, ze sa to nespocitava? ci asi nic, hej.... poviem je, ze to je na moje triko, nech poslucha 😀

zalka
22. máj 2014

@sunshine85 tu máš aj vyjadrenie zo SP v tomto príspevku http://www.porada.sk/t161172-materska-pri-subeh... ... hovorím nie každý o tom vie, a náhodou som to našla veľmi rýchlo ... tak ťa nenechám trápiť.

sunshine85
22. máj 2014

@zalka jeeej, dakujeeeeeem, lebo hladam a hladam.... 😉

r1000
23. máj 2014

zalka nepochopila som tak musim dat vypisat aj zamestnavatelovi ocr aj ked som tam len tri tyzdne asi dokopy. alebo staci zaniest len na dnp?dakujem

zalka
23. máj 2014

@r1000 musíš dať vypísať 2x OCR
1x DNP - odnesieš na SP
1x zamestnávateľ - odovzdáš zamestnávateľovi, a on to pošle na SP