Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia
Dobry vecer Od februara 2008 do 31.januara 2012 som pracovala.Potom som dala vypoved. Hned na druhy den som sa zaevidovala na urade prace. Od februara 2011 som si platila DNP ale kedze sa menil zakon automaticky mi k 1.februaru 2012 DNP zaniklo. Vo februari 2012 som zistila ze som tehotna tak som isla na socialne a 12.3 dala som si nove DNP z maxima zaplatila som si 7 dni a 19.3 som isla na ryzikove cize na PN viem ze narok na matersku z prace nemam kedze ked som otehotnela bola som nezamestnana len sa chcem opytat ci budem mat narok na matersku z DNP ked som si zaplatila 7 dní z maxima. teraz som v 25 tyzdni viem ze Vam to datumovo sediet nebude ale prve som potratila a som tehotna druhy krat a na PN som uplne od zaciatku. termin mam 10.2.2013 Dakujem za odpoved
super dakujem potesi sa
@zalka Dakujem velmi pekne za odpoved, este ak ta mozem poprosit: je nejaka lehota (myslim minimalna doba ) kedy si musim platit DNP. Ide mi o to , ze ak sa teraz prihlasim a napriklad v novembri mi to nebude financne vychadzat, ci sa mozem odhlasit. Dufam, ze som to napisala zrozimitelne . Teda ci sa mozem z DNP odhlasit kedykolvek? Dakujem a prajem pekny den 🙂
aj ja sa chcem este informot ohladom tej kamosky prosim ta obcansr, ta co je na pn a nepride o nu.planuju babo neskor.a pitala sa ma ked skonci dnp trebars november 2014 a potom zacne brigadovat a neskor zrusi brigadu a zase sa prihlasi na dnp.aby vyuzila na matersku. budu jej platit tie dva roky dozadu ak bude mat nazbierane 270dni tak jej vyplatia s dnp matersku?toto som jej nevedela odpovedat. tak som jej slubila ze sa opitam ak zrusi dohodu tak potom moze sa prihlasit na dnp a tiez si nieco aj zaplati.dakujem krasne pekny vecer
obcansr,dakujem krasne na info.uz som jej to povedala. a ze sa prihlasi aj buduci rok.pekny den
Dakujem velmi pekne za odpoved, pomohli ste mi
ahoj obcansr prosim ta este mi dala ta kamoska otazku nech sa spitam ze jej konci na konci roka rodicovky a tiez uz nebude ani na pn s dnp. takze sa jej zrusi. buduci rok planuju babo,do kolkych mesiacoch sa musi prihlasit a ako je to s tou ochranou lehotou?musi sa nahlasit do 15mesiacov a potom sa jej rata este aj 8mesiac.lehota aby porodila?aby jej isla materska s dnp. dakujem ti krasne za informacie
dobry den a este ak zrusi dnp ked jej skonci pen. a pojde na dohodu na tak polroka a potom zrusi a prihlasi sa zase na dnp,ked budu tehtony,tak dostane matersku ak ma tych 270dni dva roky dozadu a nieje povinne poistena?dakujeme za radu pekny den
ahoj zalka prosim ta ako to je ked kamoska marodovala od novembra 2013 do aprila2014 potom si platila maj,jun,a este jul. a od augusta ide este pn asi do oktobra. potom si chce platit a asi pojde na rizikove od januara 2015 ak by isla na pn od januara 2015 tak ako sa jej rata pn kolko moze marodovat. spetne rok dozadu od nastupu na pn teda od januara 2014 kolko marodovala?dakujem alebo ma zrusit a potom sa prihlasit,teraz ma maximalnu pn.dakujem krasny den
ak zacne pn ja neviem marec 2015 tak spetne rok dozadu. dakujem ti krasne zalka a tam hore co som pisala pre kamosku mi nevies odpovedat prosim ta.
dakujem krasne zalka.
Mám otázku - neviem, či myslím správne. Som zamestnaná a taktiež si platím DNP od 1.2.2012 - takže podmienku 270 dní splním. Snažíme sa o mimi, ale zatiaľ sa nedarí. K 30.6.2014 skončí DNP - ja si podám odhlášku nakoľko potrebujem odhlásiť dobrovoľné dôchodkové poistenie. Ak náhodou zostanem tehotná napr. v 09/2014 z čoho sa mi bude rátať materská a prípadná PN. Ďakujem pekne.
Dobrý deň chcem sa informovať som momentálne na rodičovskom príspevku a som DNPO, musím sa aj ja nanovo odhlásiť a prihlásiť, alebo mne to automaticky pokračuje kedže nie som zamestnaná????Ďakujem
@zalka Dobrý deň chcem sa informovať som momentálne na rodičovskom príspevku a som DNPO, musím sa aj ja nanovo odhlásiť a prihlásiť, alebo mne to automaticky pokračuje kedže nie som zamestnaná????Ďakujem
@zuzuzuzu13 ak nie si zamestnaná tak by ti mal nadalej ostať ...
@zalka Ďakujem
@zuzuzuzu13 rado sa stalo
ahoj zalka nevies mi poradit ,akuat vysiel novy zakon 2014 a je tam ze zdvojnasobnit matersku,ludia o tom nevedia. ak som to pochopila ja mozem brat matersku 8mesiacov,a potom moze po mne poziadat manzel o matersku na 6mesiacov,a potom sa dostava rodicovsky do 3rokov. nechapem tomuto zakonu,ale kazdo eu je dolezite pre nas.
a čomu nechápeš r1000 ?
Ze ak berie MD mng. tak ty musíš ísť pracovať, alebo sa evidovať na UP? A že mng. počas poberania MD nemôže pracovať v zamestnaní?
kukala som to zalka, a ze manzel moze ist na md. co by nam hrozne pomohlo do mojej materskej druhej. a ja ked mam dobrovolne aj tak musim byt nahlasena na urade prace?tych 8mesiacov co by manzel dostaval matersku?a manzel nemoze pracovat v tej praci,ak bude na dohodu moze?
tento stat neda mamickam nic tak rozmyslame ako kazde euro zohnat,zarobit,ten rodicak je nula bodov.dakujem krasne
ja do prace nemozem zalka lebo mam dnp a platim si ho do druhej materske. tak sa mam prihlasit na urad prace ci nemusim?tomuto nerozumiem a ak manzel bude na dohode tak moze pracovat alebo zivnosti on ma aj zivnost.dakujem krasne
mng. môže požiadať o MD len ak má splnenú podmienku 260 dní poistenia, ak je na MD tak ty musíš ísť na UP r1000
zalka ano ma splnenich tych 270dni aj viac. a ja musim byt na urade,nevadi tak sa prihlasim a na dobrovolne nema vpliv urad prace?mozem ho mat dnp? a este sa chcem opitat popri materskej sa moze pracovat na zivnost,dohodu?pekny den
r1000 môže pracovať na inú zmluvu ako má MD, ak má živnosť tak môže na živnosť aj počas MD pracovať

babenky,bacha na dezinformacie,precitajte si toto: http://blog.etrend.sk/lubica-navratilova/nejasn...