Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia
Dobry vecer Od februara 2008 do 31.januara 2012 som pracovala.Potom som dala vypoved. Hned na druhy den som sa zaevidovala na urade prace. Od februara 2011 som si platila DNP ale kedze sa menil zakon automaticky mi k 1.februaru 2012 DNP zaniklo. Vo februari 2012 som zistila ze som tehotna tak som isla na socialne a 12.3 dala som si nove DNP z maxima zaplatila som si 7 dni a 19.3 som isla na ryzikove cize na PN viem ze narok na matersku z prace nemam kedze ked som otehotnela bola som nezamestnana len sa chcem opytat ci budem mat narok na matersku z DNP ked som si zaplatila 7 dní z maxima. teraz som v 25 tyzdni viem ze Vam to datumovo sediet nebude ale prve som potratila a som tehotna druhy krat a na PN som uplne od zaciatku. termin mam 10.2.2013 Dakujem za odpoved
Ahoj Zalka píšem Ti teraz som pozerala čo schválili v parlamente - teda čo napísal Mihál - o tých dohodách - zvyšovanie PN - na facebooku - Daňové a odvodové tipy p. Mihála - názov Jedna veľká diera - mňa sa to nebude týkať keď idem maródiť od 1.11.2014. Pravda? P.S. ďakujem za rady a som trocha nesvoja, hlavne zo zdravotných dôvodov. Ďakujem veľmi pekne.
Takže sa mi to už neoplatí ... nebudú brať do úvahy poistenie dozadu z DNP - a odkedy to platí, keď to schválili včera?
Tak prosím ťa ak môžeš zisti to, lebo ma z toho asi ...... díky moc
trošku Vám sem vhupnem a hádam pomôžem. V Pozmeňujúcom návrhu je napísané: Ak dôvod na poskytnutie nemocenskej dávky a úrazovej dávky vznikol pred 1. januárom 2015, rozhodujúce obdobie na zistenie denného vymeriavacieho základu je rozhodujúce obdobie na zistenie denného vymeriavacieho základu podľa zákona účinného do 31. decembra 2014
Takže mňa sa to ešte netýka a je zákon - Vládny návrh zákona, ktorým sa mení zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov?
Je tam napísané Tento zákon nadobúda účinnosť 1. januára 2015.
Ďalej je tam napísané - Mihálov príspevok - Z dôvodu zachovania právnej istoty, súčasne navhrujeme, aby sa navrhovaná právna úprava rozhodujúceho obdobia vzťahovala na nemocenské dávky, úrazové dávky a náhradu príjmu, na ktoré vznikne národ od účinnosti tejto právnej úpravy t.j. od 1.1.2015.
Tak sa pripomeniem - som tehotná - 7 týždeň a 2 roky dozadu som si platila DNP, ktoré mi skončilo 30.6.2014 zo zákona. Od 7.10.2014 mám dohodu s pravid. príjmom cca vymer. základ 410 eur + pracujem na TPP kde je VZ 710 eur. Od 1.11.2014 mám ísť na PN - doktor ma chcel už dať minulý týždeň ale dohodli sme sa až od nového mesiaca. Tak ako ...díky
A s PN je to ako? keď pôjdem
A to platí aj teraz keď pôjdem na PN 1.11.2014
Prepáč že Ťa otravujem, ale asi si ma nepochopila.... Ja pracujem od roku 2003 na trvalý pracovný pomer kde mám VZ 710 eur od 7.10.2014 som na dohodu s VZ 410 eur. Na str. 45 si mi písala, že automaticky keď pôjdem na PN od 1.11.2014 tak môj VZ bude 710 +410, nakoľko sa bude posudzovať poistenie za posledné 2 roky. V práci som teda poistená od roku 2003 a k 30.6.2014 mi skončila DNP, ktoré som si platila od roku 2012. Ak môžeš prečítaj si str. 45? ale to všetko touto novelou padá. A kedy má účinnosť?
@janfo som ti písala, že si nepamätám podrobnosti ... a áno ked som to tak písala tak to tak bude ...
PN bude rátaná z VZ 2013 roku zo zamestnania + z VZ z dohody .. takže PN bude maximálna ...
teba sa tá novela netýka ... ty máš vysoký VZ dlhodobo a nizkym minimálnym VZ si len navyšuješ PN a MD ... ty to máš v poriadku ...
Ďakujem padol mi kameň zo srdca si zlatá, p.s. šikulka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ahoj zalka aky vysiel novy zakon co sa tyka dnp?od prveho januara 2015. teraz o tom pisete, kde si o tom precitam. dakujem ti
zalka a ten zakon uz schvalili ci to az od 1.1 2015 a co to znamena ak planujeme babo porod niekedy 2016?matersku budem mat s dnp.platim si ho ale nepracujem. lebo inak by som ho musela zrusit. dakujem ti ako su tam dobre veci pre rodiny ,konecne bude viac deticiek na slovensku ak to schvalia-)))
r1000 áno schválili platnosť od 1.1.14 ... ty máš DNP teba sa tento netýka ...
zalka tak mne bude materska tvat lentych 8mesiacov. a co este vsetko je v tom zakone ?dakujem ti
r1000 neviem ... a každému MD trvá len 34t ak nemáš dvojičky ...
zalka dakujem , co so v rychlosti precitala tak ze sa ma danovy bnus na tretie a viac deti zvysovat na dvojnasobok a toto som zle precitala tie dvojicky. ale dakujem ti a este ze si mozu mlady ludia pracujuci ktory maju deti do 6r uplatnit na danovom ,stiahnut 600e rocne. a este je tam toho vela ale nedocitala som to pri detoch v klude.pekny den
@zalka ahoj zalka mame k tebe prosbu, co ma kamoska robit ked ma este vymeriavaci zaklad tych 1070e s dnp ,chce si ho dat na maximum co je okolo 1200e. co ma urobit,aby jej ho nezrusili a neotvorili nanovo. ci to len poziada o zmenu v ktorom dni v mesiaci?lebo je na pn a chce mat s maxima,aj s maxima si platila dnp.dakujeme ti

@szco z mojej vedomosti trestný čin podvodu a teda aj subvenčného podvodu podľa §225 TZ vyžaduje úmysel spáchať takýto trestný čin. To znamená, že osoba nemôže byť postihnutá za takýto trestný čin, pokiaľ nie je preukázaný úmysel. Laicky povedané, pokiaľ sa neprizná, nemôžu ho odstíhať.
subjektívna stránka podvodu je : K naplneniu subjektívnej stránky trestného činu nestačí, že páchateľ len úmyselne konal (teda, že konal tak ako konať chcel), ale je potrebné, aby úmyselne porušil alebo ohrozil záujem chránený Trestným zákonom spôsobom v tomto zákone uvedenom (judikatúra R 92/1951). Pokiaľ sa páchateľove chcenie alebo uzrozumenie (úmysel) vzťahuje len na niektoré skutočnosti podradené pod znaky uvedené v skutkovej podstate trestného činu, pričom na ostatné sa vzťahuje iba nedbanlivosť (napríklad vedomá nedbanlivosť), nemôže ísť o trestný čin úmyselný.