Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia
Dobry vecer Od februara 2008 do 31.januara 2012 som pracovala.Potom som dala vypoved. Hned na druhy den som sa zaevidovala na urade prace. Od februara 2011 som si platila DNP ale kedze sa menil zakon automaticky mi k 1.februaru 2012 DNP zaniklo. Vo februari 2012 som zistila ze som tehotna tak som isla na socialne a 12.3 dala som si nove DNP z maxima zaplatila som si 7 dni a 19.3 som isla na ryzikove cize na PN viem ze narok na matersku z prace nemam kedze ked som otehotnela bola som nezamestnana len sa chcem opytat ci budem mat narok na matersku z DNP ked som si zaplatila 7 dní z maxima. teraz som v 25 tyzdni viem ze Vam to datumovo sediet nebude ale prve som potratila a som tehotna druhy krat a na PN som uplne od zaciatku. termin mam 10.2.2013 Dakujem za odpoved
@zalka ahoj. uz sme spolu komunikovali,tak sa spytam rovno teba. konci mi materska a som aj dnp. da sa to este nejak vyuzit ci mam sa ist rychlo odhlasit. akosi som na to pozabudla a materska mi konci teraz 5.1. pisali mi zo socialky davnejsie,ze ak sa neodhlasim tak mi to zanikne zo zakona 2.2.2015. tak som myslela,ze je to vybavene a teraz mi doslo ze to musim platit 😅
@zalka ahoj zalka chcem ti popriat v novom roku veeela zdravia,stastia,lasky,a uspechov. dakujeme ti ze ta tu mame a ze nam pomahas. a mam na teba otazocku, vcera som stretla kamosku a ta mi dala otazku ci neviem ci dnp rataju do dochodku, ci tie roky s detmi doma rataju do dochodku ci ano alebo nie? toto som jej fakt nevedela povedat. lebo niekto hovori ze ano a druhy ze sa nam to uz ratat nebude.dakujeme za radu.pekny den je to hrozne ak sa to uz nebude ratat, clovek je s detmi doma a ta makacka okolo deti nieje to sranda aj ked mna to naplna a som stastna ze mam svoju rodinku. ale ten nas socialny system ide dole vodou.pekny den
a kolko to je s dnp do dochodku?ak ma vymeriavaci s maxima. no ta bude stastna. a ked je na rodicaku a zaroven si plati aj dnp, tak to je potom ako plati za nu aj stat do dochodku a aj s dnp. ja som tiez vypisovala po materskej na socialke nejake papiere na socialke ze aby sa mi ratali tieto dni do dochodku ked som na rodicaku. lebo niekto na to zabuda a nevypise si to tak sa mu to nerata.
a este otazocka ak je poistena aj v nezamestnanosti v dnp ,vyuzije to nejako?dakujeme
@zalka zalka tak musi mat pistenie tych 730dni to su dva roky. a ked je s maxima potom kolko by dostavala ak by jej skoncil rodicak a nemala pracu ,moze to ako vyuzit. uz to ma rok pistenie nezamestnanosti takze este rok.
ako dlho to moze vyuzit ked bude bez prace.dakujem ti krasne.
a este nema to dochodkove a nechce prist o dnp ma s maxima. som jej hovorila nech k 1.2 2015 nech poziada o doplnenie dochodkoveho a tiez zvysenie vymeriavacieho zakladu. len nie zrusit aby neprisla o maximalnu teraz cakaju babo.dakujeme ti
@zalka tak som ju zle pochopila nema toto na podporu, aby mohla brat podporu. a prosim ta kolko ak sa prihlasi teraz k 1.2 ako to ma vyziadat iba ze chce doplnit proti nezamestnanosti? aby jej nezrusili dnp a nezalozili nove dnp. a kolko to musi mat nepretrzite tych 730dni poistenia v nezamestnanosti. a kolko moze brat podporu s dnp?dakujeme ti pekne. chce to nazbierat pri druhom babetku.
@zalka dakujeme ti a podporu moze vyuzit len po rodicaku ,ci aj pocas rodicaku ked je skonci materska.DAKUJEME TI. dufam ze nic nezrusia na dnp, kym porodi a aby este vyuzila tu podporu. ale clovek nikdy nevie. ale potesila sa velmi. a este chce zmenit aj sumu na maximum tiez da len prihlasku o zmenu vymer.zakladu?teraz ma sumu neviem presne tych 1200e a je to uz viac. pocas materskej stale plati ze dnp nemusi platit, iba nahlasi na socialke ze je na materskej ale nechce zrusit dnp, sami jej ho oni nezrusia.matersku bude cerpat s dnp