Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia
Dobry vecer Od februara 2008 do 31.januara 2012 som pracovala.Potom som dala vypoved. Hned na druhy den som sa zaevidovala na urade prace. Od februara 2011 som si platila DNP ale kedze sa menil zakon automaticky mi k 1.februaru 2012 DNP zaniklo. Vo februari 2012 som zistila ze som tehotna tak som isla na socialne a 12.3 dala som si nove DNP z maxima zaplatila som si 7 dni a 19.3 som isla na ryzikove cize na PN viem ze narok na matersku z prace nemam kedze ked som otehotnela bola som nezamestnana len sa chcem opytat ci budem mat narok na matersku z DNP ked som si zaplatila 7 dní z maxima. teraz som v 25 tyzdni viem ze Vam to datumovo sediet nebude ale prve som potratila a som tehotna druhy krat a na PN som uplne od zaciatku. termin mam 10.2.2013 Dakujem za odpoved
@zalka zalka oni obydvaja pn ocino od januara do augusta a pn mal asi 380-400e. takze ma pravo na danovy bonus. a mamina marodovala od februara do augusta a tiez mala taku sumu. obidvaja mali mozgovu prihodu ale nastastie su uz zdravy. takze mozu poziadat o danovy bonus, teda to povedat svojej ekonomke. ona im nevedela povedat. dakujem este raz potesi ich to
@r1000 zalka este potrebujeme poradit kolko sa bude platit aj ma vymeriavaci kamoska 1219e tych 419e mesacne, a ak ma aj nezamestnanosti tam bude platit tych 530e cca.
prosim ta zlaka je hamba ze muzi ide na matersku? kamoskyn manzel sa za to hambi. pako prepac ze nadavam. on ma hruby prijem 860e kolko by mal matersku okolo 600e.dakujeme
@zalka prepac mi zalka som uz ako blbec tak pocas pn mu rataju marodku aby mal tych 2112e za 5mesiacov alebo mu to rataju tych 2112 s hrubeho prijmu ten mal asi okolo 650e. marodku mal vyplatene len 400e a ja som to pocitala ak spravne tych 400e* 5mesiacov je 2000e
ale ak mu to rataju s hrubeho prijmu ten ma 700e *5mesiacov to ma 3500e?
dakujem ti prepac som ako blebec
ahoj zalka kamoska ma ocr od 3.2 a neda sa jej ju ist zaviest na socialku az zajtra 6.2, som jej hovorila ze to je neskoro, lebo do troch dni treba zaniest ocr. co si mislis, uznaju jej to nebude mat kvoli tomu problem? asi radcej nech si to dnes zavezie ci moze aj zajtra?dakujeme
@zalka ahoj zalka prosim ta ma kamoska narok na ocr aj na dieta ktore neni jej. jej rodicia maju osvojene dieta, a ochorelo a ona je doma tak si chce zobrat ocr na to dieta. byva s nimi aj s nou a jej rodicmi v jednom dome . asi na sudzie dieta nema narok na ocer? to by musela mat asi ona to dieta na seba napisane.dakuejeme
@zalka ahoj zalka prosim ta kolko si mam zaplatit do socialky za dnp, ak mam vz 1205e . zajtra musim zaplatit za 10dni kolko to je za jeden den, prosim ta. ide mi to mamina zaplatit len neviem kolko jej mam dat eur. dakujem ti krasne.
prosim ta zalka ak zena ktora pracovala na zivnost v rakusku, a pobera rodicak tu na slovensku a v rakusku ma dorovnanie, a zivnost ma pozastavenu . moze tu vyuzit dnp? lebo ak ma aktivnu zivnost to viem ze nemoze.dakujeme
@zalka dakujem zalka, prosim ta a s tou zivnostou nema ju zrusenu len pozastavenu- poziadala nejaku vinimku od platenia v rakusku, neplati si ju. a je na rodicovskom dostava na slovensku a doplatok s rakuska. dnp mala pred rokom. som jej hovorila ze moze ho vyuzit spetne dva roky dozadu. takze ak by sa prihlasila tak to vyuzije na pn alebo ocr. len som jej nevedela povedat ci moze to vyuzit alebo nie? ci sa moze prihlasit, lebo som jej hovorila ze uz vysiel zakon ze nesmie byt zamestnana nikde potom dnp moze mat. dakujeme za opoved.
@zalka
Chcem sa opytat, ci je nejaka moznost este vyuzit peniazky zaplatene na DNP.
21.3. mi ubehne tych 270 dni a nasledne sa zrusi (nakolko som aj zamestnana a subeh uz nieje mozny). Zatial sa tehotna niesom:(
Ako postupovat dalej, je potrebne sa k tomu 21.3. odhlasit?
Dakujem za kazdu radu

@zalka ahoj zalka prosim ta viem ze to tu nepatri ,vies mi s tymto pomoct. moj ocino marodil minuly rok 7mesiacov. potom nastupil do prace, idu mu robit danove, ma pravo za tie mesiace co marodil na danovy bonus?doplatia mu ho teraz, lebo mu nebol vyplateny ked pn. alebo nema na to pravo?dakujem ti pekne prepac ze to tu davam