Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia
Dobry vecer Od februara 2008 do 31.januara 2012 som pracovala.Potom som dala vypoved. Hned na druhy den som sa zaevidovala na urade prace. Od februara 2011 som si platila DNP ale kedze sa menil zakon automaticky mi k 1.februaru 2012 DNP zaniklo. Vo februari 2012 som zistila ze som tehotna tak som isla na socialne a 12.3 dala som si nove DNP z maxima zaplatila som si 7 dni a 19.3 som isla na ryzikove cize na PN viem ze narok na matersku z prace nemam kedze ked som otehotnela bola som nezamestnana len sa chcem opytat ci budem mat narok na matersku z DNP ked som si zaplatila 7 dní z maxima. teraz som v 25 tyzdni viem ze Vam to datumovo sediet nebude ale prve som potratila a som tehotna druhy krat a na PN som uplne od zaciatku. termin mam 10.2.2013 Dakujem za odpoved
baby ahojte prosim vas kolko si mam zaplatit za 22dni v maji? mam sumu vz 1205e, dnes mi to idu zaplatit a potrebujem sumu vychadza to okolo 310e, neviem ci to spravne pocitam .dakujem za radu
@evittam ano viem no ved chodim to tam platit len dnes mi to ide niekto iny. a viem ze do zajtra lenze oni tam majju taky bordel ze mi vzdy povedia aby som zaplatila celu sumu a potom mi to odrataju, a ja pridem tam vypocitaju mi kolko mam zaplatit a skoro kazdy mesiac mam nedoplatky,nechapem to uz. a dakujem
ahoj viete mi poradit od kedy moze ist zena tehotna na rizikove na slovensku?
dakujeme krasne
a da sa to niekde zistit , ci to mi poradi gynekologicka: dakujem
@evittam
Ahoj evittam, prosim chcem sa Ta opytat, planujeme babo a tak som sa dala DN poistit z max. teraz maj,jun/2015 a sucasnte som bola PN pocas celeho poistenia a prislo mi z poistovne ze to musim zaplatit asi 600e. To uz neplati ze sa DNP pocas PNky neplati? Som SZCO ale odvody este neplatim ziadne. Vopred dakujem za odpoved...
@zalka Ahoj zalka, prosim porad mi ak mozes. Ak som dnpo a zaroven na pn-ke poistenie musim platit?? mam zivnost ale odvody neplatim este na zaklade danoveho priznania.
@moniqueeee už som ti písala v inej téme ...
máš 270 d ní poistenia v posledných 2 rokoch?
@moniqueeee Nie,pokial si PN odvody neplatis. Odnieala si listok o PN do SP? Ak ano chod sa informovat,ako je to mozne-pravdepodovne urobili chybu.
@moniqueeee ak sa ti vypláca nemocenské z tohto poistenia, čo aktuálne máš, tak odvody počas PN platiť nemusíš. Keď ti však nárok na nemocenské z tohto DP nevznikol, tak odvody platiť musíš aj keď si PN.
@moniqueeee Aby si mala narok na PN z DNPO musis mat splnenu podmienku 270 dni nemocenskeho poistenia v poslednych 2r. pred uplatnenim naroku na PN. Inak narok na PN nevznika.
Ak si PN a narok ti nevzikol, tak pocas tejto doby musis platit aj odvody z DNPO.
Ak by PN bola preplacana ( bol by na nu narok), tak by sa odvody pocas PN neplatili.
Ahojte kočky, pýtam sa za kamarátku, plánujú bábo a chcela by si nejako prilepšiť na materskú, nakoľko je SZCO, je možné aby si platila balík DNP a aj áno ako asi dlho a koľko by ju to cca vyšlo mesačne, tak aby mala max materskú? Dakujem veľmi pekne.
@luciferkax Tak to nepisala, ze ci je alebo nie je nem. poistena ako SZCO. Ja som pisala co sa tyka nemocenskeho poistenia...subeh v takomto pripade nie je mozny...
ahojte, viete mi poradiť? bola som v soc. poisťovni a mi povedali, že mám nárok na materské z DNP. Chcem sa opýtať, či v deň nástupu na materskú musím podať prihlášku (predtým to bolo potrebné, ak som chcela si uplatniť nárok na materské aj z DNP). a tiež mám otázku, či sa na to vzťahuje, či môžem byť zamestnaná? Lebo viem, že teraz nie je možný súbeh poistenia DNP aj zo zamestnania. Ale keď nastúpim na materskú, tak to platí tiež?
A ešte 1 otázka, z čoho mi bude vypočítaná materská, ak som si najprv platila 30e, potom 15e, tak som bola PN, na materskej. Berie sa ten posledný vymeriavací základ, ktorý som si určila pri materskej? Alebo sa berie ten vymeriavací základ, z ktorého som si platila tých 30e a 15e. Ďakujem
@adrika25 Popri SZCO (podmienka je platenie odvodov na nem. poistenie) sa moze este zamestnat. Aby mala platene z oboch nemocenskych poisteni, tak z kazdeho poistenia musi mat splnenu podmienku 270 dni nemocenskeho poistenia. Dalsou podmienkou je aktivne poistenie resp. splnenie ochrannej lehoty.
Maminky čo to prosím Vás presne znamená? Počula som už o tom len mám nárok na to aj ja ? Materská z dobrovoľného nemocenského poistenia ?? Ďakujem pekne
@natal84 No tak tých 270 dní NP máš splnených, vyzerá, že si otehotnela ešte počas PP, takže stíhaš aj 8-mesačnú ochrannú dobu - takže nárok na MD budeš mať, už len záleží od toho z akého VZ - a to je pre teba r.2015, alebo ak máš možnosť tak sa zamestnaj aspoň na 90dní bez PN a OČR a bude ti braný tento príjem ako VZ pre MD. Prípadne ak si naozaj len v 6.tt. môžeš ešte stihnúť sa poistiť DNP na maximum a dať sa PN aby si nemusela platiť vysoké odvody a dostaneš max.MD - len to sa musíš stihnúť prihlásiť 26 týždňov pred nástupom na MD.....

Zaujímavé čítanie hlúposti čo sú tu popísané ... mimo evittam, tá píše správne ... 😀