icon

Materské po pôrode druhého dieťatka

petra098
25. feb 2023

Dobrý večer chcem sa opýtať ako to je s materskou ak porodim druhé dieťatko do 3 rokov z čoho ju vypočítajú ? Alebo ako sa to potom ráta ?

luliu
25. feb 2023

@petra098 záleží na tom či si zamestnaná, ak áno, tak z predpokladaného prijmu. Určite nebude nižšia ako prvá

milanemila
25. feb 2023

@petra098 z predpokladaneho vymeriavacieho zakladu (podla info od zamestnavatela) plus pri retazovej materskej plati, ze ju nebudes mat nizsiu ako tu prvu. Ak ti teda stale trva pracovny pomer.

petra098
autor
25. feb 2023

@milanemila áno trvá ale dcérka bude mat 2,5 čiže automaticky namiesto rodicaku mi dajú materskú ? a nárok mám na takú istú výšku ako pri 1?

luliu
25. feb 2023

@petra098 minimálne na takú, možno vyššiu, záleží čo napíše do žiadosti zamestnavatel

petra098
autor
25. feb 2023

@luliu ako môžem mat vyzsiu keď nepracujem
? ale som na rodicaku ?

milanemila
25. feb 2023

@petra098 tu mas k tomu celkom fajn clanok 🙂 aj s info, co treba oznamit uradom. https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod...
Matersku mozes mat vyssiu napr ak kym si bola na materskej a rodicovskej prislo k valorizacii platov a teda tvoj predpokladany prijem by bol vyssi, ako ked si odchadzala na matersku.

luliu
25. feb 2023

@petra098 napr. ak sa zvyšovali platy, zvýšil by sa plat aj tebe, tak máš nárok na vyššiu materskú