icon

Matkám nepridajú ani cent

lulu6697
6. dec 2016

Ahojte, zaujíma ma názor čo si myslíte o tomto, že vláda opäť matkám neprida ani cent, iba tým čo mali/maju nadpriemerný príjem. Je smutné, že davky matkám sa posledné zvyšovali pred tromi rokmi, odvtedy sú zmrazené. Čo taká matka samoživiteľka, ktorej jediný príjem je dávka v hmotnej núdzi a prídavok na dieťa keďže jej dieťa má už viac ako 3 roky, jej príjem nie je ani vo výške životného minima. Chcela by ísť pracovať ale nemôže pretože jej dieťa nie je v škôlke (z akýchkoľvek dôvodov). Nemá dieťa kde nechať ak by aj do práce nastúpila. Pán minister by sa nad týmto mohol trochu zamyslieť a keď už rozdeľuje prídavky, davky tak aj tam, kde je to potrebné.

Zoberme si tento mesiac: 06.12. je Mikulas, dieťa má tento mesiac narodeniny a ešte sa blížia aj Vianočne. Matka musí platiť nutné výdavky, ma príjem ani nie 100 eur. Po zaplatení nutného jej ostane 20 eur a teraz čo? Do ďalšieho mesiaca ďaleko s potom to isté. Keď štát nechce zvýšiť davky mohol by aspoň matkám pomôcť formou jednorazovej Vianočného príspevku. Matka môže mať určené výživné na dieťa ale čo keď všetko čo vymoze exekútor jej berie urad práce? Ona ostáva na nule.

Prosím žiadne odpovede typu, na co si robila dieťa keď sa o neho nevieš (finančne) postarať. Viem, že sú tu mnohé "múdre". Po tomto čo som čítala článok, ze si prilepšia iba ľudia s nadpriemerným prijmom mi nedalo tento príspevok nenapisat.

marina1111
10. dec 2016

Ja kotlebu nesledujem takze netusim... tiez niesom z tych co sa upinaju na par webstranok .takze klud pohoda mier vianocee

dai
10. dec 2016

@marina1111 pravdepodobne by si ale toho mala sledovat omnoho viac ako sledujes - ano aj z toho zapadu aj z vychodu - aj odborne clanky, rozne nazory... hlavne vzdy sledovat zdroj ( aby si za odborny super nazor nepovazovala nejaky facebookovy vylev pripiteho pseudointelektuala ktory ma pocit ze ho kopla muza a musi nieco vypotit pre svet - bez argumentov, bez faktov , hlavne ze to dobre a lubivo znie☹ )

timea7
10. dec 2016

@jankalukasova to je ale o prístupe ľudí, o ich rozhodnutí

timea7
10. dec 2016

@sense cukor tiež kúpim nie desať, ale tridsať kg, ak je za cenu okolo 60 centov a bežne stojí okolo eura, tiež olej, mäso od domácich chovateľov, ak je práve za dobrú cenu, naporcujem a šupnem do mrazničky a ostatné potraviny s dlhšou dobou spotreby. Ja ich nevyhodím nikdy, lebo ich vždy spotrebujem, viem, koľko mám kúpiť. A práve za tie ušetrené peniaze môžem kúpiť kvalitnú rybu, kopu zeleniny a ovocia alebo ísť do tej reštaurácie. Mám rodinu v zahraničí, oni doma varia minimálne, lebo sa to v podstate ani veľmi neoplatí. Ak varia, tak napr. halušky, keď si prinesú bryndzu a pod. Ja som ale myslela na ľudí, ktorí nakúpia zlacnené cestoviny, zlacnený bôčik, zemiaky a zeleninu takej kvality, že v zahraničí by už bola v kontajneroch, len preto, lebo rozpočet skrátka nepustí.

lucinka511
10. dec 2016

@dai tak to rada citam,ze su ludia ako tvoj muz🙂

marina1111
10. dec 2016

@dai ty mas akoze odkial moj zoznam mojich informacii ked mas pocit ze su nedostatocne? ...to je vlastne jedno.nebudem rozoberat to co uz je mimo temu. Tusim mas pocit ze len ty mas pristup k zdroju informacii . Tych informacii je fakt vela a polovica su lzi a polopravdy. A ani zdroj nieje zaruka pravosti informacii aj markiza aj sme aj pravda vsetci s rukou na srdci kazdy den hlasaju aky su objektivny a pritom propaganda a klamstva nehorazneho kalibru. A predstav si ze vacsina ludi to hlce s navijakom a dusuju sa ze je to tak ako povie puskarova akoby poculi sme slovo bozie... tak isto v renomovanych casopisoch su klinicke testy a podobne... nieco napisu ze je tak a v konecnom dosledku dostal niekto riadne zaplatene aby to vydal za pravdu a fakt..takze ani ty ani ja niesme ani FBI ani KGB takze sa k pravde nedopatras len tak. Lebo jedno je iste pravda je len to comu veris a si o tom presvedcena a to je subjektivne cize kazdy ma svoju pravdu. A mozme sa sporit o tom do rana vitaz nebude. Su veci ocividne a su veci dost dobre zakamuflovane skreslene a spochybnovane..tam je vysledok mnozstvo teorii... dodnes nik nepriznal preco zdemolovali dvojicky aj tymi chudak ludmi a chod sa na ulicu spytat ktory pako este zerie tu hovadinu o bin ladinovi... a ze budova padne za par sekund sposobilo lietadlo...a ocelove jadro zmizlo na centimetrove kusky...nalepka konspiracna teoria...tak kde je pravda a v com konkretne?

moni244
10. dec 2016

@marina1111 ty uz co vsetko splietas dokopy? 😀 😀 😀 tebe by fakt praca pomohla

marina1111
10. dec 2016

Lebo ak ma niekto ide presviedcat ze to bol terorizmus tak asi spadnem na zadok a stratim poslednu stipku nadeje v zdravy rozum a logiku. Sak raz to priznaju to si piste...respektive to vyjde najavo.

marina1111
10. dec 2016

@moni244
@moni244 ta splietam to co nacrtla o zdroch informacii tak som dala priklad..niezeby to chcem rozoberat ale fakt ze nie len zdroj informacii zabezpecuje pravost... lebo vraj ja citam len facebook!

marina1111
10. dec 2016

Ta kym mam kus cas mozme debatovat nie?? 🙂))

alchemilkazltozelena
10. dec 2016

@admin asi je potrebne zamknut tuto temu nakolko uz niekolko dni sa to tu toci dost mimo temy..a to som ani vsetko necitala

dai
10. dec 2016

@lucinka511 tych ludi je viac lucka,len dostat veci na svetlo sveta na Slovensku nie je prave jednoduche... media nie su ochotne zverejnit vsetko - musis mat kontakty na novinarov, detto uz nejake meno aby sa na teba obratili ludia ktori na nieco pridu a nevedia sa dovolat pomoci a zaroven su ochotni ist s kozou na trh... a samozrejme tieto sprievodne akcie - prednasky, osveta - opaet aby to clovek robil musi mat urcite meno, zverejnovat odborne clanky, zapajat sa do obcianskych aktivit - bez toho si ta nikto nepozve, nikto ta nebude pocuvat...

marina1111
10. dec 2016

@alchemilkazltozelena a ty si tu co modrokonikovy policajt???

dai
10. dec 2016

@marina1111 prepac ale na uroven tejto debaty ktoru opaet otvaras uz neviem ist - konspiracne teorie s tebou rozoberat nepojdem... to sa zas dostavame do spektra dohadou bez jedineho faktu... a ak chces zacat spochybonovat dokazane fakty tak uz potom mozes spochybnit fakt vsetko - a tym padom straca aj nasa debata vyznam☹

moni244
10. dec 2016

@marina1111 diskutovat? Ved to nevies, pises o vsetkom a o nicom, strasne chaoticky, poriadne vlastne nic nenapises a s tebou mame diskutovat?

marina1111
10. dec 2016

@dai tak vidis... ty mas svoju pravdu a kazdy svoju a o tom to je ..ja tu polemizovat nechcem ...len ty tu mas pocit ze ja citam facebook a ty odbornu literaturu na oxforde. A su fakty ktore faktami uznane nebudu lebo sa to nehodi fo prezentovanej pravdy tym padom pravda neexistuje...existuju len nam podavane informacie naservirovane za nejakym ucelom. Samozrejme nie vsetko do jedneho vreca... ale clovek musi pozriet pohlad oboch stran a svojim usudkom sa rozhodnut s cim on suhlasi s cim nie...

marina1111
10. dec 2016

@moni244 nemusis nikto to od teba neziada..chod kukat film alebo si chod kreslit to je na tebe...

sam2
10. dec 2016

@marina1111 fu zena ty nacom ficis? 😂😂🙈🙈 Ale teda podla vsetkeho matros je to kvalitny 😂😂🙈🙈🙈

marina1111
10. dec 2016

Dokazanym faktom ze zem nieje doska ale gula neoponujem...a podobne. Ale su veci ktore su uplne haluze...a vsade o nichsvatorecia

marina1111
10. dec 2016

@sam2 nikdy som nic nebrala ani nebudem takze pre mna pojem na com ficis je trochu neznami... jedine trochu davky sarkazmu nad zivotom... neviem nad cim sa vzrusujete tolko... sme zivy a zdravy... vsetko je fajn..

alchemilkazltozelena
10. dec 2016

@marina1111 a ty si ocividne narusena tak sa daj liecit a nestrapnuj sa este viac ako si sa doteraz papá

marina1111
10. dec 2016

Sa kludne bavte na mne ...mne to nevadi 🙂) ...

sticker
marina1111
10. dec 2016

@alchemilkazltozelena ty si dokonaly priklad normalnosti gratulujem..podla tvojho iq budeme merat ostatne ludstvo.

sam2
10. dec 2016

@marina1111 ja neviem ci mam plakat alebo smiat....toto je cele zle, sorry

marina1111
10. dec 2016

@sam2 neplakaj...

marina1111
10. dec 2016

Radsej budem sialena ako blba fakt... to ze nezapadam do vasich predstav vas neopravnuje mi nadavat... dovidenia teda nevidenia

moni244
10. dec 2016

😅 😂 👏 👍

moni244
10. dec 2016

@marina1111 no neviem, neviem, ci nie si kombinacia obidvoch vlastnosti. ty si normalne clovek na hlbsiu studiu pre odbornika

marina1111
10. dec 2016

@moni244 takeho odbornika asi nenajdes co by stravil debatu so mnou

moni244
10. dec 2016

@marina1111 nejako si fandis 😀