Matkám nepridajú ani cent
Ahojte, zaujíma ma názor čo si myslíte o tomto, že vláda opäť matkám neprida ani cent, iba tým čo mali/maju nadpriemerný príjem. Je smutné, že davky matkám sa posledné zvyšovali pred tromi rokmi, odvtedy sú zmrazené. Čo taká matka samoživiteľka, ktorej jediný príjem je dávka v hmotnej núdzi a prídavok na dieťa keďže jej dieťa má už viac ako 3 roky, jej príjem nie je ani vo výške životného minima. Chcela by ísť pracovať ale nemôže pretože jej dieťa nie je v škôlke (z akýchkoľvek dôvodov). Nemá dieťa kde nechať ak by aj do práce nastúpila. Pán minister by sa nad týmto mohol trochu zamyslieť a keď už rozdeľuje prídavky, davky tak aj tam, kde je to potrebné.
Zoberme si tento mesiac: 06.12. je Mikulas, dieťa má tento mesiac narodeniny a ešte sa blížia aj Vianočne. Matka musí platiť nutné výdavky, ma príjem ani nie 100 eur. Po zaplatení nutného jej ostane 20 eur a teraz čo? Do ďalšieho mesiaca ďaleko s potom to isté. Keď štát nechce zvýšiť davky mohol by aspoň matkám pomôcť formou jednorazovej Vianočného príspevku. Matka môže mať určené výživné na dieťa ale čo keď všetko čo vymoze exekútor jej berie urad práce? Ona ostáva na nule.
Prosím žiadne odpovede typu, na co si robila dieťa keď sa o neho nevieš (finančne) postarať. Viem, že sú tu mnohé "múdre". Po tomto čo som čítala článok, ze si prilepšia iba ľudia s nadpriemerným prijmom mi nedalo tento príspevok nenapisat.

@ewisam vidím, že sa zameriavaš len na účotvníctvo - jedna chyba
pre modré oči? - možno 🙂 ak natrafíš zrovna na šéfa čo má na modré oči slabosť 🙂
druhá chyba - prácu top účotovníčky nikdy na základe vzdelania a modrých očí nedostaneš!
brigádu-výpomoc-absolventskú prax v období účt. návalov ľahko
a....následne aj prácu účotovníčky ak sa v danom období osvedčíš 🙂
otázka: ako dlho sa zujímaš o túto konkrétnu prácu? ako dlho hľadáš? akú presne pozíciu? akú školu si vyštudovala? čo okrem čítania učebníc si popri škole robila?
pardon...viac otázok.
nie v zlom, fakt by som ti rada poradila ak budem vedieť