icon

Maximálna materská

pribinacka
10. jan 2022

Ahojte, prosím ak niekto máte overenú informáciu, je teraz možné získať maximálnu materskú keby si doplácam poistné? Ide o to, že som úplne v skorom tehu, robím na polovičný úväzok u pôvodného zamestnávateľa kde som mala aj prestávku s .materskou a RD, takže PP mi tam trvá už veľa rokov. Kedysi sa to dalo nejako doplatiť. Teraz som čítala iba to, že jediná možnosť je ukončiť aktuálny PP a skúsiť nový s platom aby vyšiel max. vymeriavací základ. Ale ja PP nechcem rušiť v žiadnom prípade. Je prosím nejaká možnosť tej maximálnej materskej? Ďakujem 🙂

Strana
z2
lucka527
28. apr 2022

@rk123 ďakujem a 90 dní musí byť kalendárnych alebo pracovných teda ci sa rátajú aj víkendy

zalka
28. apr 2022

@lucka527 90 kalendárnych

lucka527
28. apr 2022

@zalka ďakujem ešte posledná otázka mzdarka mi spomínala niečo v štýle ze stačí posledný mesiac pred nástupom. Na MD zvýšiť plat a bude aj materska vysia takú informáciu som nikde nenasla neviete o co ide a ci je to vôbec pravda?

zalka
28. apr 2022

@lucka527 to určite nestačí ...

saxana000
2. feb 2023

@zalka ahoj a musi ist vylucne o noveho zamestnavatela alebo staci ukoncit PP a vytvorit novu zmluvu na inu pracovnu poziciu?

zalka
3. feb 2023

@saxana000 môže sa aj tak, ale medzi tými 2 zamestnaniami by malo byť pár dní volno .. alebo inépoistenie ... aby SP nevzala ako súvislé poistenie a nespriemerovala

saxana000
3. feb 2023

@zalka teda ak dobre chapem stacilo by tam tych par dni figurovat ako samoplatca napriklad.a zaplatit dobrovolne nemocenske poistenie?

zalka
3. feb 2023

@saxana000 no stačilo

saxana000
3. feb 2023

@zalka dakujem

Strana
z2