Môže byť opatrovateľský príspevok poberaný na dve osoby?
Ahojte mojaj mama berie na mňa opatrovateľsky príspevok plus môj dôchodok mám dcérku a ona je tiež na opatrovanie od 6 rokov nemá ešte 6 beriem na ňu predĺžený rodičák, keďže ja nemôžem na ňu brať ako ZŤP občan opatrovateľský môže teda na ňu brať moja mama tiež keď poberá na mňa ? Ďakujem
Môže, ale nedostane 2x 663,50€...len vyššiu sumu, 882,50€
@rachel36a ďakujem mama je dôchodkyňa a keď nebodaj zomrie kto bude na ňu poberať opatrovatelský ?
@rachel36a ďakujem mama je dôchodkyňa a keď nebodaj zomrie kto bude na ňu poberať opatrovatelský ?
@anonym_autor ???????????????????????
@anonym_autor ???????????????????????
@anonym_783828 prosím ??
@anonym_autor a kto sa o ňu bude starať?
@anonym_autor a kto sa o ňu bude starať?
@anonym_66de08 tak ja sa o ňu budem starať lenže nemôžem chodiť do roboty a mam len ID takže z toho nevyžijeme
Ako dlho si na ID?
@anonym_66de08 tak ja sa o ňu budem starať lenže nemôžem chodiť do roboty a mam len ID takže z toho nevyžijeme
@anonym_autor dobre to chápem, teba treba opatrovať, a máš malé dieťa? A kde máš muža?
@anonym_autor ty chorá,dieťa choré. Chudak tá stará pani. Nemá pokoj ani na dôchodku.
Ako dlho si na ID?
@anonym_6a4fbe od 18 rokov momentálne mám 30 rokov už mi ho nebudú prehodnocovať dali mi plný navždy ..
@anonym_autor dobre to chápem, teba treba opatrovať, a máš malé dieťa? A kde máš muža?
@anonym_2855ea ...nieje zapísaný v RL ani nemá o ňu záujem keď zistil že má autizmus
@anonym_autor no ten komu bude dieta zverené do výchovy si môže požiadať o OP...ale poberať OP nie je povinnosť...nemusi ho poberať nik, rodicia môžu pracovať a starať sa o dieťa aj bez OP
@anonym_autor no ten komu bude dieta zverené do výchovy si môže požiadať o OP...ale poberať OP nie je povinnosť...nemusi ho poberať nik, rodicia môžu pracovať a starať sa o dieťa aj bez OP
@rachel36a no len mne ako ZŤP osobe nepovolia opatrovateľský keď sama som na opatrovanie ?
@anonym_2855ea ...nieje zapísaný v RL ani nemá o ňu záujem keď zistil že má autizmus
@anonym_autor môžeš mi povedať prečo si ho nedala zapísať do RL? Co si čakala, že budete žiť zo vzduchu, keď si nechcela ani alimenty? Ako sa môžeš spoliehať na svoju matku dôchodkyňu? Si totálne nezodpovedná, nemám slov na takéto osoby. A vôbec ta neľutujem. Treba ta opatrovať, a spravíš si decko? Wtf?
Prepáč, ale keď vieš, že si trvalo ZŤP, prečo si otehotnela? Veď ti muselo byť jasné, že sa o to dieťa nepostaráš. Tak sa súď s otcom dieťaťa, aby priznal otcovstvo a platil aspoň výživné.
Odporucam este 1 dieta🤦♀️🤦♀️
@anonym_autor Nejako ti to nesedi. Autizmus sa neda odhalit hned po porode. Takze si vymysli nieco ine.
@anonym_autor Nejako ti to nesedi. Autizmus sa neda odhalit hned po porode. Takze si vymysli nieco ine.
@luccys kde som písala že po pôrode ? Moja má 2 roky dali nám len teraz DG..
@anonym_autor A doteraz čo robil otec tvojho dieťaťa? Čakal na stanovenie diagnózy?
@chrobak7 ona od malička mala oneskorený vývoj proste nevyvíjala sa tak ako ostatné deti a pomaly od nás odchádzal nechodil domov poflakoval sa a už to išlo dole vodou až kym neodišiel
@chrobak7 ona od malička mala oneskorený vývoj proste nevyvíjala sa tak ako ostatné deti a pomaly od nás odchádzal nechodil domov poflakoval sa a už to išlo dole vodou až kym neodišiel
@anonym_autor aky predĺžený rodicak na nu poberas, ked ma dva roky? Ked uz si vymyslas, aspon si pamataj, co pises. Preco nie je otec zapisany v RL odo dna jej narodenia? Ak je toto pravda, je mi luto len toho dietata, ty si absolutne nezodpovedna.
@anonym_autor Akurat, ze rodny list sa vybavuje tesne po narodeni. A vtedy este nemohol vediet, ze ma autizmus.
Klames a vymyslas si
@anonym_autor Výborné a tipujem že ďalšia s depresiou a v živote si ani prstom nepohla ale peniaze od štátu sa hodia že? A na čo máš dieťa keď sama si chorá???
Klames a vymyslas si
@anonym_2b881a nemá to s temou nič spoločné, ja sa pýtam na praktické veci tak keď nemáš ako mi odpovedať na otázku tak prosím nepis ďakujem 🙂
@anonym_2b881a nemá to s temou nič spoločné, ja sa pýtam na praktické veci tak keď nemáš ako mi odpovedať na otázku tak prosím nepis ďakujem 🙂
@anonym_autor obyčajná darmozracka čo sa snaží mať zo štátu čo najviac
@anonym_autor Výborné a tipujem že ďalšia s depresiou a v živote si ani prstom nepohla ale peniaze od štátu sa hodia že? A na čo máš dieťa keď sama si chorá???
@anonym_783828 to by nemala žiadna žena dieťa keby sa takto rozmýšľalo ..koľko žien je chore a majú zdravé deti ? 🙂
@anonym_autor obyčajná darmozracka čo sa snaží mať zo štátu čo najviac
@anonym_783828 Ale otca dietata pre istotu do RL nenapisala. Vsak naco ma platit otec, stat to vynahradi, ze.
@anonym_783828 to by nemala žiadna žena dieťa keby sa takto rozmýšľalo ..koľko žien je chore a majú zdravé deti ? 🙂
@anonym_autor psychické choroby sú dedicne

Môže, ale nedostane 2x 663,50€...len vyššiu sumu, 882,50€