Môže ísť dieťa do škôlky, keď som na platenej rodičovskej?
ahojte , može chodit dcerka do mš ked som na platenej rodicovkej dovolenke ? 🙂 Ak ano len na 4 hdiny alebo ako to vlastne je ?? DAKUJEM 🙂
na cely den, ale radsej to nehovor v skolke, ze si doma, aby ti dieta zobrali
o mne sa to, ze som na RD dozvedeli, az ked bol syn prijaty, a uz tam chodil asi polroka
ano, moze, aj na cely den
do statnej je taky pretlak, ze asi nie - uprednostnuju samozrejme deti ktorych rodicia pracuju.
do sukromnej nebude problem 🙂
logiku to samozrejme ma, aby zena co chce ist doprace nemala kam dat dieta lebo skolky su plne deti ktorych matky sedia doma? blbe...
pokiaľ nemáte preplnené školky, tak ti ju možno zoberú, takže áno, može ísť, kludne aj na celý den, no u nás uprednostnujú deti rodičov, čo pracujú a je problém dostať aj 3ročné dieťa do školky, lebo najskor beru predškolákov a 4ročných a ked zostane miesto tak až nakoniec dákych 3ročných
no ja neviem, ale ked mas platenu predlzenu rodicovsku, to podla mna znamena, ze dieta nebolo zdravotne vhodne pre predskoske zariadenie, tak nerozumiem, preco potom poberas plateny rodicak? Je kopec deti, ktorych matky nedostali deti do skolky a musia pracovat a maju velky problem, mne by bolo blbe davat dieta do skolky a zaberat inym miesto, ked ja dostavam statny prispevok za to, ze moje dieta nema vhodny zdravotny stav na skolku. Ja mam zdrave dieta, ale mam moznost byt doma, tak ho do skolky nedam, nezaberiem miesto rodine, ktora ho potrebuje.... skus sa opyta na posudkovom, ci mas pravo dat dieta do skolky co ti povedia 😀 fakt nic v zlom, ale za mna nieee
ahojte maminky,potrebujem poradiť: chcem dať moju ročnú dcérku do jasličiek štátnych. Som na rodičáku a budem pracovať na dohodu cca 10 hodín týždenne. Som slobodná maminka 2 detičiek,každé od iného otca a s tým druhým teraz žijem. Mal odovzdať doklad o tom ,že budem pracovať na dohodu na UPSVAR - e? A mám nárok na príspevok na starostlivosť o dieťa,,ak bude navštevovať jasličky? Ako slobodnej mamine mám nárok,aby mi štát uznal príspevok? Keď budem pracovať na dohodu a neskôr,ak malú vezmu do jasličiek na plný uväzok,nevezmu mi rodičák a príspevok?
@mymonka Ahoj, kľudne môžeš dať dcérku do štátnych alebo súkromných jaslí . Či pracuješ alebo nie a na aký úväzok to nemá žiadny vplyv na nárok na rodičovský.Ak chceš poberať príspevok na starostlivosť o dieťa - tam musíš dokladovať mesačné náklady (myslím, že teraz už stačí len zmluva so zariadením) a tie budú preplatené - max.do výšky 280,- Eur. Samozrejme, že nemôžeš poberať súčasne rodičovský a príspevok - buď jedno alebo druhé.
@maciatkolulu je kopec deticiek, s roznymi diagnozami, telesny postih, mentalny, nejde len o deticky so soplikmi, nevidim dovod aby taketo deti nechodili do skolky, ked je s nimi matka na predlzenej RD zo zdravotnych dovodov. Je vela diagnoz, ktore pobyt dietata v skolke vobec neobmedzuju. Naopak mamicky takych deticiek maju zvysene naklady, tak ak sa da, tak idu do prace a dieta do skolky.
@mymonka nemozes mat naraz aj rodicak aj prispevok na starostlivost. Ak mala pojde do jasliciek tak mas narok bud na RP alebo prispevok na starostlivost vo vyske vynalozenych nakladov na skolku. Narok na prispevok na starodtlivost mas narok pokial vykonavas zarobkovu cinnost, kde si povinne dochodkovo poistena, co pri dohode je, ale mnoho uradov si tento zakon vysvetluje po svojom a ine ako pracu na TPP neuznava.
no moja dcerka chodila na 4 hodiny ale kazdy rok sa to meni takze si to musis zistit na socialke a je mozne aj na cely den ale myslim ze si budes musiet platit zdravotku aspon tak bolo kedysi je mozne ze teraz je to inak

Môže chodiť normálne na celý deň. Nemá to žiaden súvis.