Môže lekár vypísať OČR žene, ktorá je na rodičovskej?
Dostala sa mi takáto informácia,ale zda sa mi to nelogické.Je taká moznosť,ze ked je zena na MD alebo RP,a ochorie dieťa,lekárka vypise OĆR - ošetrovanie člena rodiny a okrem materskej vyplati soc.poistovna aj tu OČR-ku?
moze manzel na mna poberat OCR ak som na rizikovom tehotentstve,no uz mi zacala materska dovolenka/6tyzdnov pred porodom/?
tak mne napríklad skončila rodičovská 14 novembra teda ako mala dovršila 3 roky,..ja som začala pracovat od 1 novembra,,mala začala od 1 chodit d školky a teraz som 2 dni na očr koli jej chorobe hadam to tak može byt,,že som nič neporušila 😕
zobral som si ocr na dieta priatelka je na Rd ostala tiez chora musel som sa starat o obidvoch plati ocr aj ked niesme manzelia ale byvame v spol,domacmosti?
@justindemarc Áno platí, ak si otec dieťaťa. 😉 OČR ti vystaví pediater.
@evittam a nepotrebuje otec nejake potvrdenie, ze aj matka je chora a teda ze sa nemoze ona starat o chore dieta? Dakujem.
@rozpravkaa Nie,preco? Preco by sa mala len matka moct starat?!
@rozpravkaa Moj priatel ked bol na ocerke pri nasej dcere lebo som nemohla ani chodit tak potreboval potvrdenie (na ocerku) od mojho lekara ,ze som vazne neni schopna postarat sa o dieta.
@ssmilee to je presne to, co somnechcela pocut. Aj ked podla mna pediatricke je prd do toho, kto ide na ocr, a ci som ja doma alebo pracujem....
@rozpravkaa Pediatricke ano ale socialnej poistovni nie. Pretoze ta urcuje ci ma rodic narok na ocerku 🙂
Može OČR vystaviť aj zastupujúci pediater?Dakujem.
@agarino80 samozrejme
Ahojte som na rodičovskej dovolenke ale aj pracujem na trvalý pracovný pomer .Chcem sa spýtať mám nárok na očerku na dieťa? Ďakujem za info
@lilinka1982 tak pracujes, ci si doma na rodicaku? Ak pracujes, mas narok. Ak nepracujes, (teda len nas pracovnu zmluvu, no do prace nechodis), nemas narok.
@lilinka1982 ano ak popri rodicovskej pracujes, tak mas samozrejme narok na ocr
@rozpravkaa chodím do práce už som našla kto bude z malinkú doma tak nemusím na ocr aj tak ďakujem za info
@angie777 ak poberás matersku, a je dieta chore Moze ist muz na ocerku nikde nie je napisane ze pokial dostavas matersku na dieta, ze manzel nato dieta nemoze mat ocr. Aj keď doktor Bude mudrovat ze Naco ocr je muzovi ked Ste na materskej Lebo mu to zakon dovoluje
@justindemarc ocerku si mozes zobrat na dieta pokial je chore, zena nemusi byt chora-mas nárok na Očr na dieta aj keď je Zena na rodicovskom zakon hovori jasne
@justindemarc ahoj aj kebi priatelka nezostala pn mas narok na očr na dieta ked je chore ich do toho nic ci zena pracuje nepracuje ci pobera rodicovsky prispevok

Nie.. OCR moze poberat napr. manzel a ostat s vami doma
@2veronika200