icon

Môže lekár vypísať OČR žene, ktorá je na rodičovskej?

angie777
21. sep 2010

Dostala sa mi takáto informácia,ale zda sa mi to nelogické.Je taká moznosť,ze ked je zena na MD alebo RP,a ochorie dieťa,lekárka vypise OĆR - ošetrovanie člena rodiny a okrem materskej vyplati soc.poistovna aj tu OČR-ku?

Strana
z2
simca06022011
29. nov 2013

Nie.. OCR moze poberat napr. manzel a ostat s vami doma
@2veronika200

perlaoceanu
5. dec 2014

moze manzel na mna poberat OCR ak som na rizikovom tehotentstve,no uz mi zacala materska dovolenka/6tyzdnov pred porodom/?

lady511
5. dec 2014

tak mne napríklad skončila rodičovská 14 novembra teda ako mala dovršila 3 roky,..ja som začala pracovat od 1 novembra,,mala začala od 1 chodit d školky a teraz som 2 dni na očr koli jej chorobe hadam to tak može byt,,že som nič neporušila 😕

dena1973
9. dec 2014

@lady511 ak si riadne zamestnaná (nemocensky poistená v SP), tak nárok na OČR s dieťaťom máš.

justindemarc
17. jan 2016

zobral som si ocr na dieta priatelka je na Rd ostala tiez chora musel som sa starat o obidvoch plati ocr aj ked niesme manzelia ale byvame v spol,domacmosti?

evittam
17. jan 2016

@justindemarc Áno platí, ak si otec dieťaťa. 😉 OČR ti vystaví pediater.

rozpravkaa
23. jan 2017

@evittam a nepotrebuje otec nejake potvrdenie, ze aj matka je chora a teda ze sa nemoze ona starat o chore dieta? Dakujem.

evittam
23. jan 2017

@rozpravkaa Nie,preco? Preco by sa mala len matka moct starat?!

ssmilee
23. jan 2017

@rozpravkaa Moj priatel ked bol na ocerke pri nasej dcere lebo som nemohla ani chodit tak potreboval potvrdenie (na ocerku) od mojho lekara ,ze som vazne neni schopna postarat sa o dieta.

rozpravkaa
23. jan 2017

@ssmilee to je presne to, co somnechcela pocut. Aj ked podla mna pediatricke je prd do toho, kto ide na ocr, a ci som ja doma alebo pracujem....

ssmilee
23. jan 2017

@rozpravkaa Pediatricke ano ale socialnej poistovni nie. Pretoze ta urcuje ci ma rodic narok na ocerku 🙂

agarino80
27. júl 2017

Može OČR vystaviť aj zastupujúci pediater?Dakujem.

rozpravkaa
28. júl 2017

@agarino80 samozrejme

lilinka1982
20. jan 2018

Ahojte som na rodičovskej dovolenke ale aj pracujem na trvalý pracovný pomer .Chcem sa spýtať mám nárok na očerku na dieťa? Ďakujem za info

rozpravkaa
22. jan 2018

@lilinka1982 tak pracujes, ci si doma na rodicaku? Ak pracujes, mas narok. Ak nepracujes, (teda len nas pracovnu zmluvu, no do prace nechodis), nemas narok.

sandey
22. jan 2018

@lilinka1982 ano ak popri rodicovskej pracujes, tak mas samozrejme narok na ocr

lilinka1982
24. jan 2018

@rozpravkaa chodím do práce už som našla kto bude z malinkú doma tak nemusím na ocr aj tak ďakujem za info

mia160316
Autor odpoveď zmazal
branoazden
29. aug 2019

@angie777 ak poberás matersku, a je dieta chore Moze ist muz na ocerku nikde nie je napisane ze pokial dostavas matersku na dieta, ze manzel nato dieta nemoze mat ocr. Aj keď doktor Bude mudrovat ze Naco ocr je muzovi ked Ste na materskej Lebo mu to zakon dovoluje

branoazden
29. aug 2019

@justindemarc ocerku si mozes zobrat na dieta pokial je chore, zena nemusi byt chora-mas nárok na Očr na dieta aj keď je Zena na rodicovskom zakon hovori jasne

branoazden
6. jan 2020

@justindemarc ahoj aj kebi priatelka nezostala pn mas narok na očr na dieta ked je chore ich do toho nic ci zena pracuje nepracuje ci pobera rodicovsky prispevok

Strana
z2