icon

Môže mi dať výpoveď?

pumperlik
14. aug 2017

Mám taku otazocku som tehota ale ešte len krátko a môj zamestnávateľ sa správa tak že ma možno aj vyhodí chcem mu dať te papier o tom že som tehotná ale budem ho\mať až 30.08 je možné sa nejako chranit?

Strana
z3
ivka_t
14. aug 2017

Pocas skusobnej doby ta moze vyhodit bez udania dovodu.

yennn
14. aug 2017

Nepotesim ta, dokial nie si pre firmu oficialne tehotna, vypoved dostat mozes. Ak o tom vie, ale nema to pisomne, je to len o jeho svedomi

simca06022011
14. aug 2017

V skúšobnej dobe môže ukončiť PP kvôli čomukoľvek

pumperlik
autor
14. aug 2017

nie som v skúšobnej dobe v novembri tam budem už 2roky preto by som chcela ešte vydržať koli materskej

yennn
14. aug 2017

@pumperlik a nemozes zbehnut na gyndu skor? Vraj ak ide o taketo pripady, da sa aj skor objednat. Ak baby potrebuju kvoli nebezpecnemu prac.prostrediu a pod...

simca06022011
14. aug 2017

Aha, tak ťa nevyhidi, nakoľko do 30.8. nestihne. Ak vy bgbti chcel dať okamžitú výpoveď tak musí mať vážny dôvod, pri klasickej výpovedi je výpovedná doba. A dohodu mu asi nepodpises.

simca06022011
14. aug 2017

Bože píše si to čo chce... Nevyhodi ta, ak by veľmi chcel.... tam malo byť miesto tých preklepov :D

pumperlik
autor
14. aug 2017

no neviem lebo nemám ešte ani tehotensku kartičku tak neviem čo by mi tam dopisala ,Tak neviem ci ísť na marodku alebo čo lebo fakt neviem ci by mi vyšla teraz materská keď 2roky budem mať odrobene až v november a porodim až zaciatkom aprila a keby mi teraz dali výpoveď tak neviem co

pumperlik
autor
14. aug 2017

a koľko je,tráva ?tá výpovedná doba ??

zuzik307
14. aug 2017

@pumperlik narok na matersku mas, ked mas aktivne nemocenske poistenie aspon 270 dni za posledne dva roky...

pumperlik
autor
14. aug 2017

veď to že nemám ešte 2 roky až v novembri bude

olifcek
14. aug 2017

@pumperlik mas dobu urcitu, ci neurcitu? ved si vyrob hocaky papier a oznam tehotenstvo na nom... popripade nech Ti toto potvrdi lekar, nemusis mat tehu knizku...

zuzik307
14. aug 2017

@pumperlik to neznamena, ze musis mat odrobene 2 roky...

bonovka
14. aug 2017

@pumperlik 270 dni je menej ako rok.cize ak si zamestnana takmer dva roky,tak si aj nemocensky poistena takmer dva roky..cize narok na matersku Ti vznika.

pumperlik
autor
14. aug 2017

som na dobu neurčitú,dobre takže keby že mi dá teraz výpoveď a keď budem do pôrodu nezamestnaná budem mať nárok na matersku už od 8 mesiaca ???

bonovka
14. aug 2017

@pumperlik narok na matersku vznika 6 az 8 tyzdnov pred predpokladanym terminom porodu.keby Ti dal vypoved,mas narok na podporu v nezamestnanosti.

bonovka
14. aug 2017

@pumperlik kym Ti vznikne narok na matersku..

pumperlik
autor
14. aug 2017

nedal mi ešte práve ,zato chcem vedieť či mi by mi vyšla materská aj keď nebudem zamestnaná

mamutka
14. aug 2017

@pumperlik nemusíš mať tehotensku knižku ešte, pre tento prípad ti vie gynekológ dať jednoduché potvrdenie, ze si tehotná. Spolu s tým odovzdaj papier s jednoduchou vetou o tom, ze si tehu a hotovo.

pumperlik
autor
14. aug 2017

takže keď by mi\dal výpoveď môžem ísť na podporu ??a potom požiadať o\materskú a vyšla by mi hej??

bonovka
14. aug 2017

@pumperlik asi som to nie dobre napisala.tak este inak..vznikne,pokial za posledne dva roky,cize za poslednych 730 dni si bola nemocensky poistena aspon 270 dni.bez ohladu na toto,ci v case,ked bude posudzovany narok na matersku,budes prave zamestnana,alebo nie.podstatne je,aby sa Ti nazbieralo minimalne tych 270 dni za poaledne dva roky..co Tebe vyjde bohato.cize narok na matersku mat budes,ci uz Ta prepusti,ci nie.

pumperlik
autor
14. aug 2017

no dobre tak ďakujem pekne za vysvetlenie

simca06022011
14. aug 2017

Výpovednú dobu máš minimálne dva mesiace, mala by byť aj v práci.zmluve, tehotenstvo oznamujes ty. Oznámiť to môžeš sama, písomne, ak by im veľmi chýbalo potvrdenie tak ti povedia a vypýtať si u dr ( mne nebolo napríklad treba vôbec). Aj hneď ak chces. Ak ti dá výpoved, napr zajtra, dva mesiace sa rátajú od 1.9., čiže až ku koncu novembra ti skonči PP. Narok na materskú ti vznikne ako píšu, ale bola by škoda ak sa dá prísť o iné benefity kvôli ukončeniu PP, ak samozrejme nie je šéf úplný trulo a nedá sa to tam vydržať :D ty sa hlavne nestresuj, mysli na vaše zdravie :D

mell_j
14. aug 2017

@pumperlik ja by som mu oficiálne podala alebo zaslala oznámenie o tehotenstve ja som neprikladala ziadne potvrdenie. Napísala som ze v prípade potreby doložím potvrdenie od lekára. Ale uz mas papier ze si informovala zamestnávateľa a tým pádom si chránená.

pumperlik
autor
14. aug 2017

Veď to že je úplný,,,,,, pracujem ai predavačka a na jednej predajni mám už 7 kamier lebo oni sú paranoidny ale že úplne neskutočné niečo chodím do práce z nechuťou ,ale chcem ešte vydržať dokedy sa bude dať ,len to že čakám že si namna niečo vymyslia a má vyhodia dokoli tomu lebo oni nie su podľa mňa vporiadku

katarinamarkova
14. aug 2017

@pumperlik áno, zajtra ráno ísť k lekárovi, vystaví ti potvrdenie, ktoré odovzdáš zamestnávateľovi.
prečo až 30.8.??

pumperlik
autor
14. aug 2017

lebo ma objednal až na 30teho lebo ešte som v 5-6týždni

katarinamarkova
14. aug 2017

@pumperlik a tehotenskú knižku doma máš?

katarinamarkova
14. aug 2017

@pumperlik aj keby nemáš, veď pre potvrdenie si môžeš dobehnúť k dr. kedy chceš, nemusíš presne v deň ďalšej kontroly 🙂

alexandraalexandrova
14. aug 2017

@pumperlik nemusis dalej chodit do prace nasilu, aj ked ta vyhodi, narok na matersku mas urcite a kym nepojdes na matersku budes registrovana na urade prace a mas narok na podporu v nezamestnanosti. Ja som prisla o pracu v piatom mesiaci, isla som na urad, dostala som podporu a potom som sla na matersku, takze viem naisto ze to tak je, aj sama mozes dat vypoved ak ti bude stacit ta podpora, ta je na pol roka...

Strana
z3