Môže muž brať materskú a zároven chodiť aj do práce?
Chcela by som sa informovat ci je mozne ze by moj muz poberal materku a chodil by aj do prace a tym ze by som aj ja nastúpila do prace je to mozne .? Nemate niekto skusenost ?
Nie. Jedine tak, že by pracoval inde, nie v tom zamestnaní, z ktorého má ratane materské. Proste na inú zmluvu.
moze... nie vsak na tej istej pozicii v tej istej firme
@denisa58 áno je to možné - ja som bol takto v 2019. Bol som ako otec pol roka na "rodičovskej dovolenke" a popritom som sa dohodol s vedením firmy, že budem pre nich naďalej pracovať cez moju s.r.o. To znamená, že stále som bol ich zamestnanec - teda na RD, štát mi vyplácal pol roka rodičovskú, ale popritom som ešte pre nich pracoval na faktúru cez s.r.o..
@jaga18 ak nevieš, nerad
@vanda323 ak nevieš, nerad
@denisa58 áno, robiť môže, avšak môže robiť jedine na polovičny úväzok, aj kludne v rovnakej firme, ale na inej pozícii ( s dodatkom ku zmluve samozrejme u zamestnávateľa)
Teraz to vraj viac kontroluju, ci je ozaj doma a stara sa o dieta.
@diamond007 Kto povedal že neviem?
Ja som chcela nastúpiť do práce počas MD , povedali mi na ÚPSVaR že sa to nedá. Že až keď mi naskočí RD
@vanda323 vy ste muž?

@denisa58 Oficiálne nie, teda na TPP. Môže robiť na dohodu, na inej pracovnej pozícii.