Môže otec na materskej robiť na plný úväzok?
Prosim surne o radu...manzel je na materskej dovolenke od jula, zamestnanie mu trva, ale nasiel si uz inu pracu, v tej, z ktorej cerpa matersku chce dat vypoved. Dnes mu ale v novej praci povedali, ze jednoducho ak je na materskej, nemoze pracovat na plny uvazok, lebo ma dieta v 100% starostlivosti, tak vraj moze iba na dohodu... Boli sme v tom, ze ak je aj na materskej, moze dalej pracovat, ale na iny pomer, ako na ten, z ktoreho cerpa matersku, a je jedno ci je to dohoda alebo pracovna zmluva... Viete mi to niekto objasnit, ako to teda je?
@majusqa77 No neviem ci ma oklamali....Ta pani na UPSVaR posobila celkom doveryhodne a milo, dala mi do ruk papier - Ziadost o Rodicovsky pripevok, ktory mam vypisat a prist s nim, ked manzelovi dojde rozhodnutie zo socialky o schvaleni a tenpaier o schvaleni, doniest so sebou. Nevidim v tom problem. Ty si to vybavovala osobne a tak ti to povedali? Manzel nastupoval na MD od 23.10. Ja som uviedla datum ukoncenia k 30.9.2017. Ked dojde mmrozhodnutie na ziadost napisem, ze ziadam RP od 1.0.do 22.10. a bude mi vyplatena plna suma...tak mi to povedala ...
@majusqa77 Pani, pri ktorej som bola na UPSRV, ocividne posobila, ze vie co hovori, mi po mojom odhlaseni sa z rodicovskeho prispevku dala do ruky papier a povedala: toto vypisete a ked mm pride rozhodnutie o schvaleni materskej, pridete s tymto papierom a rozhodnutim a za zvysne dni mi bude vyplateny RP......lebo ak by sme tam dali datum ukoncenia 22.10., tak by mm neschvalili matersku ....po schvaleni dodatocne poziadam za zvysne dni a bude mi to vyplatene...lebo mm ma nastup na matersku uvedeny 23.10...Tak uvidim ...
takze odporucanie pre vsetky, co ich ukecali na zrusenie rp ku koncu mesiaca - novou ziadostou este poziadat o rp do nastupu muza na md (ak nenastupil prveho)
@mariamayi presne tak....mam najradsej takto "vyskolene" a ochotne panie....my sme to riesili vo februari, muz nastupoval na MD 6.2., ja som dala ukoncenie RP k 5.2. ......na potvrdenie ti dava tento datum, prave kvoli tomu, aby mu uznali amtersku, v orzhodnuti ti napisu, ze si pozaidala v ten svoj datum,a le ukonceny RP bude az ku koncu mesiaca (lebo je to zakonne, kedze ti ho vyplacaju za cely mesiac - hocin si bola na RP len 1 den v mesiaci)......
Googlim ako o zivot a neviem sa dopracovat ku informacii, kedy najskor otec na materskej moze nastupit do noveho zamestnania. Moze hned prvym dnom nastupu na matersku?
Cisto teoreticky,ak nahodou "padne" moznost otcovi ist na matersku,resp ze nebude moct pracovat od 1.1.18 co potom? Zrusi sa mu materska?
@majusqa77
@evittam Kočky už ste mi poradili v tejto veci len chcem ešte doriešiť detaily. 🙂MD mi končí 13.11. ja pôjdem na RD a potom muž nastúpi 16.11. na MD. Neviete prosím od ktorého datumu musí mať muž novú zmluvu? Pochopila som to tak, že požiada o MD so starou zmluvou. Ďakujem vopred za info.😉
Baby necitala som všetko. Moja otázka. Muž je aj na tpp aj na živnosť. Živnosť zrušiť nemôže. Ako sa da uplatnit materská u neho? Či nijak?

@mariamayi tak ta celkom slusne oklamali a prisla si o 1 rodicak
@evittam neviem o tom. Mozno nejake vnutorne usmernenie, ktore im niekto napadne a dosli 🙂