Môže sa tehotná v 5.mesiaci prihlásiť na Úrad Práce?
Ahojte. Poprosim vas o radu. Som szco ale zivnost chcem zrusit. Vezmu ma tehotnu v 5'mesiaci na UP? Dakujem!
@ibul ja som tiež chcela ale povedali že sa to nedá lebo som na PN..to znamená že aj keby ma volali na výberové konanie tak by som nemohla prísť..
@stelak to naozaj sa treba hlasit? tento tyzden mi konci zmluva a nastup na matersku mam 4.9....rozmyslala som, ze dovtedy si poziadam o podporu a ze ked dolozim kopiu tehot.preukazu, ze ma nebudu posielat do klubovne a na pohovory.... do kelu.....
@ivuska6 ked bola svagrina pred 2 rokmi tehotna a nezamestnana, tak ju vobec neprehanali po uradoch....och jezis, teraz neviem co robit, ci si poziadat o podporu a presunut terajsiRD na manzela, ci si poziadat o podporu az po ukonceni MD na buduci rok....jezis, taka komplikovana situacia.....
@veronika9797 za tie dva týždne ta nikam nepošlú, toho by som sa nebála. Nie je jednoduchšie ísť radšej na pn?
@veronika9797 ale píšeš že 4.9 už ideš na materskú to je nejaké 3 týždne to ťa nebudú preháňať len donesieš papiere čo potrebuješ na zaevidovanie a po ale nejakom čase týždeň dva ťa predvolá na podpísanie a potom to stebu aj ukončí ako pôjdeš na materskú a keď nechceš nemusíš sa hlásiť ale budeš si musieť zaplatiť zdravotnú za ten čas a ak máš nárok na podporu dôjdeš o ňu tu by som im nenechala keď len niečo dajú
@veronika9797 ahoj, ja som musela nosit potvrdenia o hladani zamestnania, musis si nahlasit pn, ked nechces chodit, je to chore
@veronika9797 ak sa das na PN, len kazdy mesiac posles predlzenie, staci mailom
@veronika9797 nezabudni si na pn dat vychadzky od kekarky🙂
@stelak hmm a pocas PN mozem brat riadne podporu?
@ivuska6 neviem ci mi nahodou zajtra nekonci zmluva....nepamatam si datum, aky mi hovorila mzdarka, len ze mi vsetko posle postou a ze je to ento tyzden.......
@stelak uz vidim tie vychadzky....v case, ked bude mala spat 😕 no a sediet doma so svokrovcami - ziadna vyhra! 😃 zase mam postarane o bezsenne noci
@veronika9797 keď pôjdeš na úrad a potom hneď PN nemusíš nikam chodiť a nič nosiť líšky myslím ale môžeš ísť z práce na PN a zamestnávateľ ti platí ešte
Lístky 😁
@veronika9797 ja si aj tak myslím, že ta nebudú naháňať aj za tie tri mesiace? Veď kto ta zamestná na tak krátky čas? S tým, že si tehotná a ideš na materskú? Držím aj tak palce nech to vyjde tak aby dobre bolo 👍🏻
@veronika9797 a na pn môžeš do 7dni od skončenia pracovného pomeru, to je ochranná doba 🙂 tak máš “ešte” nejaký čas na rozmyslenie
@ceklis ved totoooo si aj ja myslim, ze je to nelogicke, aby ma s pupkom prehanali 😀 a ak som teraz este na RD a skoncila mi zmluva, nestaci poziadat o podporu, az ked mi skonci nova materska? to je cca nejaky jul 2019? ci to mi uz nevyjde? kedze dcera teraz bude mat 2 roky a predtym som 2 roky robila
@veronika9797 ja som tiez tak bola, v 4 mesiaci som prisla z irska,tam som pracovala a isla som na urad na SR aby platili za mna zdravotku... nikde ma neposielali,nakolko to nemalo vyznam. A zas keby nahodou aj jeden papier daju na potvrdenie,tak kdekolvek dojdes,tehotnu nebudu chciet...cize bez problemov ti to orazia. Ale pochybujem ze by ti vôbec dali papier na hladanie prace... kludne chod na urad a urcite vyuzi podporu.. 👍👍👍❤
@veronika9797 A ty keď si na RD máš nárok na tu podporu ? Nemôžu ti ony povedať keď chces sa zaevidovať že chces hľadať prácu ale si tehotná načo by ti bola . A keď si na RD nemusíš sa evidovať
@ivuska6 no tak som rozmyslala, ze dam si odnat a rodicovsky bude poberat manzel a ja si poziadam o podporu do nastupu na MD, potom vyberieme MD a po jej skonceni doberiem podporu a hodim sa spat na RD..aspon tak mi tu radili baby....len sa bojim tej "diery medzi koncom PP a nastupom na MD, ze sa budem musiet chodit este aj hlasit a PNky sa tiez trasiem, kedze kazdy den chodime von az do vecera a este vediem spevokol 30km od domu 1x tyzdenne, no neviem, ci by to tetusky a ujovia prezili do decembra bezo mna 😀
@veronika9797 ty keď prerusis podporu zoberieš md a zase sa dá ísť na podporu to sa dá ? To mi je aké čudné nepočula som otom vôbec ani sa mi tomu nechce verit že ti ju zase dajú na pokračovanie
@ivuska6 tak mi to tu bolo poradene, ale ci to tak funguje aj v realne? netusim :-O
@veronika9797 držím päste nech sa ti podarí niečo od nich dostať ony sú najradšej keď nemusia dať a nie ešte aj pokračovať neako mi to nejde do hlavy to pokračovanie
@ivuska6 ďakujem pekne, teraz som to našla aj na inom fóre podložené zákonom, že sa to dá 🙂 tak asi hej....dúfam, že to vyjde, lebo znami takto boli na úrade a chceli využiť možnosť, že materské bude poberať aj manžel, keď ho dobrala matka a vynadali im na úrade, že su špekulanti a podobne.....a pritom mali na to pravo zo zakona....tož, take su tetky ochotne na tych nasich uradoch a keby nie kona a zopar sikovnych bab, co radia, aj ked nemusia, tak som uplne ze stratena v tych zakonoch aj vsetkych forach.....

@ibul ano vezmu, treba sa ale chodit hlasit a hladat pracu nosit potvrdenia, alebo dolozit pn o rizikovom tehu a dokladovat predlzenie kazdy mesiac.