icon

Ako zrušiť živnosť a registrovať sa na úrade práce?

Včera o 18:38

Pekný večer, rozhodla som sa po piatich rokoch môjho podnikania, že zruším živnosť ku 31.5.2026.
Ako mam zrušiť zivnost- ísť na daňový úrad osobne a kedy, alebo ju môže zrušiť aj moja účtovníčka, ktorá mi vyhotovovala DP?
Čo vsetko obnáša zrusenie živnosti a následná registrácia na úrade práce? Ďakujem za aktuálne informácie

anonym_568abf
Včera o 18:46

@anonym_autor zrušenie živnosti aj registráciu na úrad práce urobíš za pár minút z domu.
Na daňový potom vrátiš DIČ kartičku do 15 dní od ukončenia podnikania.

autor
Včera o 19:10
@anonym_568abf

@anonym_autor zrušenie živnosti aj registráciu na úrad práce urobíš za pár minút z domu.

@anonym_568abf ako z domu to mam spraviť? Nemám v tom veľmi prehľad

anonym_568abf
Včera o 19:13
@anonym_autor

@anonym_568abf ako z domu to mam spraviť? Nemám v tom veľmi prehľad

zeroz
Včera o 21:51
@anonym_568abf

@anonym_568abf kartičku už netreba vracať na daňový úrad

anonym_9db2ff
Dnes o 03:27

@anonym_autor v prvom rade treba ist zrušiť živnosť na živnostenský úrad a potom na daňový úrad taktiež zrušiť registráciu. Teda v prípade, že neprenajimas nehnutelnost alebo nerobíš niekomu osobnú zdravotnú asistenciu alebo finančného agenta. A na daňový úrad treba vrátiť tu šedo modrú zafoliovanu kartičku ak ju máš

anonym_568abf
Dnes o 04:29
@zeroz

@anonym_568abf kartičku už netreba vracať na daňový úrad

@zeroz zo zákona vrátenie nie je povinné, napriek tomu ju pýtajú vrátiť

zeroz
Dnes o 19:20
@anonym_568abf

@zeroz zo zákona vrátenie nie je povinné, napriek tomu ju pýtajú vrátiť

@anonym_568abf ja som robil na daňovom úrade a nežiadali sme už 3 roky naspäť kartičku, ale tak co úrad to iný svet