Môžem ísť na PN počas rodičovskej dovolenky?
Dobry den chcem sa spytat. Beriem rodicovsky a isla som aj do prace len kvoli zdravotnim problemom musim zostat na nejaky cas doma mozem ist na pn ? 3dni mam odrobene pred rodocovskim som nepracovala vinde mi nieco ? Neviem ci mi ju vobec schvalia dakujem
O PN rozhoduje lekar, ked si chora a nevladzes pracovat tak kludne chod. Pride ti rozhodnutie, bud budes mat platenu alebo neplatenu PN.
o PN rozhoduje lekar taketo ucelove PN mozu byt zrusene socialnou poistovnou a su vyrazne viac kontrolovane
a samozrejme sleduje sa i dlzka PN
@lucka1029 pracovny pomer ti zrusia bez problemov aj pocas PN
a kolko ma PN trvat ? mas akutne ochorenienchripku a pod ? lebo inak je to proste ucelove a tak k tomu budu pristupovat ak niekto berie RP zamestna sa na tri dni a ide na PN (nie akutna choroba) tak to je vyhodnotene ako ucelove a pride na to kontrola priamo lekarovi
A máte odpracované za posledných 2 roky aspoň 90 dni .
Inak nemáte nárok na platenú pn
@lucka1029 kolko ma PN trvat cca ?
prvych desat dni bude platit zamestnavatel
@mamina7070 do 14steho
@lucka1029 tak to je v poriadku prvych desat dni ti plati zamestnavatel tj peniaze ti pridu vo vyplate aj za tie dni na PN ak ta teda neprepusti medzitym. O dobu na PN sa ti predlzi skusobna doba
@lucka1029 cize 3.2 si nastupila odrobila si tri dni a od 6.2. si na PN a do buduceho poatku 14.2.? ak ano PN ti normalne vyplati zamestnavatel (za podmienky ze neukoncil pracovny pomer) a vyska bude urcena z minimalneho VZ
@mamina7070 ďakujem vám
@mamina7070 a keď náhodou ukončí pracovný pomer počas PN tak bi mi mali vyplatiť tých 10 dní? Aj keď mi náhodou neschvália PN?
@lucka1029 musia ti vyplatit kym ti trva prac pomer a zvysok socialna
takuto kratkodobu PN to nebude problem

@lucka1029 pokiaľ máš aktívny pracovný pomer , tak áno