icon

Môžem poberať rodičovský aj PN súčasne?

apsara
19. sep 2011

Ahojte babiky, chcem VAs poprosit o radu ak mate niektora skusenost. Mam zaplatene DNPO, som na rodičovskom prispevku. Či možem ist marodit a kolko mam marodit aby som nestratila rodičovsky prispevok. PNka ma vplyv na rodičovsky alebo nemá??
dakujem moc krat za radu Andrea

evittam
20. júl 2019

@zuzinabila To nie je pravda. Normálne som mala PN viac nez 3mesiace a az potom som z vlastnej iniciatívy išla k ortopédovi a ten ma poslal na rehabky. Ale nemusela som. Je to len o ľuďoch ako vlastne všetko.

alexandrahaspi
Autor odpoveď zmazal
evittam
20. júl 2019

@alexandrahaspi Normálne mi ich obvodna dala. Ano kvôli krčnej.

zuzinabila
20. júl 2019

@evittam cize tie 3 mesiace ti dal PN obvodny?a ani ta neposielal k inemu?to ako chcel dosiahnut zlepsenie stavu krcnej chrbtice bez rehabilitacie napriklad?

evittam
20. júl 2019

@zuzinabila Mala som polroka od obvodnej. Liekmi. Chodila som na masaze. Nie si povinna ist aj ked ta posle....

cuttina
21. júl 2019

@alexandrahaspi Jedna vec je, ze sa to da zneuzivat, ale mame tu aj argument, ze pn a rp su dve rozdielne veci. Ak som chora, nemozem ist pracovat a musim zit z rp, teda tych 220 eur, ci kolko to je.

evittam
22. júl 2019

@cuttina Musíš zit z RP? RP je určený na tvoje životné naklady?

cuttina
22. júl 2019

@evittam Ja urcite nie, kedze by mo to nestacilo a som sama. Takze musim uz chodit do prace a poberam prispevok na starostlivost o dieta. Preto som pisala, ze ak je clovek naozaj chory, ta pn je na mieste.

evittam
22. júl 2019

@cuttina RP nie je určený na vyžitie pre matku ani otca. Je to presne to ako sa to vola.😉

cuttina
22. júl 2019

@evittam ved presne preto som to pisala. Ja chapem, ze je to len prispevok, takze ked nemam peniaze, muaim ist do prace. Tu bola ale otazka, ze preco byt na pn, ked je zena aj tak doma na rp. Nie je to vzdy ten pripad, nie vsetky zeny su tri roky doma s rp.

jaja102
2. aug 2019

Baby este o nieco.viem,že nemôžem poberať dôchodkové poistenie aj z RP aj od zamestnávateľa,mam ist nahlasit do socialky,aby mi z RP stopli,a nechali len od zamestnavatela?ci ako to je....

evittam
2. aug 2019

@jaja102 Ake chces poberat dôchodkové poistenie?!
Ak raz pracujes uz nie si poistencom štátu a to ti zanika dnom ked ta zamestnavatel prihlási ako zamestnanca. Si zamestnana a nie na RD.

jolka001
1. máj 2020

Dobrý deň prosím vás mám nárok na penku keď som na neplatenej predĺženej dovolenke starostlivosť o dieťa do šesť rokov dakujem

evittam
1. máj 2020

@jolka001 Nie. Z coho? Mas aktívne nemocenske poistenie?

majusqa77
1. máj 2020
darinakuruczova
19. máj 2020

@majusqa77 ahoj chcem sa spýtať konci mi MD mam ešte pracovný pomer na neurčitý chcela by som ísť na PN a aj poberať RP ci by som mala na to nárok? Mam zdravotné problémy už pred MD som bola na PN z tehotenstva

ineeez
19. máj 2020

@darinakuruczova mozete, ale nesmiete presvihnut ochrannú dobu 7 dni po ukonceni MD. Tiez som tak bola.

evittam
19. máj 2020

@darinakuruczova Ano ako pise
@ineeez

darinakuruczova
20. máj 2020

@evittam a po MDmozem si vyčerpať dovolenky a potom ísť na PN ďakujem

ineeez
20. máj 2020

@darinakuruczova fuu, to by asi znamenalo vratit sa do pracovneho pomeru. Tak toto neviem. Ale cerpanie dovolenky by som asi nechala na neskor.

darinakuruczova
20. máj 2020

@ineeez ale ochranná doba je iba pre tých komu sa skončil pracovný pomer nie?

ineeez
20. máj 2020

@darinakuruczova nie, ja som mala na neurcito. Po skonceni prvej MD som den počkala a potom som sla na pn. Zistila som ze som znovu tehotna, tak som pn ukoncila den pred nastupom na druhu MD. Medzitým som v robote nebola ani necerpala dovolenku

darinakuruczova
20. máj 2020

@ineeez a môžem si hneď vybaviť RD a aj ísť Pn

ineeez
20. máj 2020

@darinakuruczova uvediem priklad. 1.4 som skoncila MD. 2.4 som sa sla za hlásiť na rodičak a 3.4 som sla na pn

ineeez
20. máj 2020

Medzi tym som otehotnela. Tak PN som ukoncila napr. 30.10 a 31.10 som opat nastupovala na MD

darinakuruczova
20. máj 2020

@ineeez ďakujem ja všetko chápem len som počula ze keď si na MD tak nikto neplatí nemocenské poistenie a keď chceš byť PN tak sa ti to musí obnoviť aspoň na jeden deň a to tak ze napr si vyberieš dovolenku

evittam
20. máj 2020

@darinakuruczova Zle si pocula. To platí po RD. Po MD mas narok na PN do 7dni od skončenia MD.

darinakuruczova
20. máj 2020

@evittam a keď chcem aby mi vyplatili aj dovolenky pritom ako to je?

evittam
21. máj 2020

@darinakuruczova Nemozes byt na PN aj mat dovolenku.

darinakuruczova
22. máj 2020

@evittam a PN nemusí potvrdiť zamestnávateľ môžem ju zobrať hneď do poisťovne? Z čoho sa bude vyratana pn ďakujem za odpovede