Môžem poberať rodičovský aj PN súčasne?
Ahojte babiky, chcem VAs poprosit o radu ak mate niektora skusenost. Mam zaplatene DNPO, som na rodičovskom prispevku. Či možem ist marodit a kolko mam marodit aby som nestratila rodičovsky prispevok. PNka ma vplyv na rodičovsky alebo nemá??
dakujem moc krat za radu Andrea
@alexandrahaspi Normálne mi ich obvodna dala. Ano kvôli krčnej.
@evittam cize tie 3 mesiace ti dal PN obvodny?a ani ta neposielal k inemu?to ako chcel dosiahnut zlepsenie stavu krcnej chrbtice bez rehabilitacie napriklad?
@zuzinabila Mala som polroka od obvodnej. Liekmi. Chodila som na masaze. Nie si povinna ist aj ked ta posle....
@alexandrahaspi Jedna vec je, ze sa to da zneuzivat, ale mame tu aj argument, ze pn a rp su dve rozdielne veci. Ak som chora, nemozem ist pracovat a musim zit z rp, teda tych 220 eur, ci kolko to je.
Baby este o nieco.viem,že nemôžem poberať dôchodkové poistenie aj z RP aj od zamestnávateľa,mam ist nahlasit do socialky,aby mi z RP stopli,a nechali len od zamestnavatela?ci ako to je....
Dobrý deň prosím vás mám nárok na penku keď som na neplatenej predĺženej dovolenke starostlivosť o dieťa do šesť rokov dakujem
@majusqa77 ahoj chcem sa spýtať konci mi MD mam ešte pracovný pomer na neurčitý chcela by som ísť na PN a aj poberať RP ci by som mala na to nárok? Mam zdravotné problémy už pred MD som bola na PN z tehotenstva
@darinakuruczova mozete, ale nesmiete presvihnut ochrannú dobu 7 dni po ukonceni MD. Tiez som tak bola.
@darinakuruczova Ano ako pise
@ineeez
@evittam a po MDmozem si vyčerpať dovolenky a potom ísť na PN ďakujem
@darinakuruczova fuu, to by asi znamenalo vratit sa do pracovneho pomeru. Tak toto neviem. Ale cerpanie dovolenky by som asi nechala na neskor.
@ineeez ale ochranná doba je iba pre tých komu sa skončil pracovný pomer nie?
@darinakuruczova nie, ja som mala na neurcito. Po skonceni prvej MD som den počkala a potom som sla na pn. Zistila som ze som znovu tehotna, tak som pn ukoncila den pred nastupom na druhu MD. Medzitým som v robote nebola ani necerpala dovolenku
@ineeez a môžem si hneď vybaviť RD a aj ísť Pn
@darinakuruczova uvediem priklad. 1.4 som skoncila MD. 2.4 som sa sla za hlásiť na rodičak a 3.4 som sla na pn
Medzi tym som otehotnela. Tak PN som ukoncila napr. 30.10 a 31.10 som opat nastupovala na MD
@ineeez ďakujem ja všetko chápem len som počula ze keď si na MD tak nikto neplatí nemocenské poistenie a keď chceš byť PN tak sa ti to musí obnoviť aspoň na jeden deň a to tak ze napr si vyberieš dovolenku
@darinakuruczova Zle si pocula. To platí po RD. Po MD mas narok na PN do 7dni od skončenia MD.
@evittam a keď chcem aby mi vyplatili aj dovolenky pritom ako to je?
@darinakuruczova Nemozes byt na PN aj mat dovolenku.
@evittam a PN nemusí potvrdiť zamestnávateľ môžem ju zobrať hneď do poisťovne? Z čoho sa bude vyratana pn ďakujem za odpovede

@zuzinabila To nie je pravda. Normálne som mala PN viac nez 3mesiace a az potom som z vlastnej iniciatívy išla k ortopédovi a ten ma poslal na rehabky. Ale nemusela som. Je to len o ľuďoch ako vlastne všetko.