icon

Môžem poberať rodičovský aj PN súčasne?

apsara
19. sep 2011

Ahojte babiky, chcem VAs poprosit o radu ak mate niektora skusenost. Mam zaplatene DNPO, som na rodičovskom prispevku. Či možem ist marodit a kolko mam marodit aby som nestratila rodičovsky prispevok. PNka ma vplyv na rodičovsky alebo nemá??
dakujem moc krat za radu Andrea

majusqa77
20. júl 2018

@ina26 zanika/nezanika. bud ti ju predlzia, alebo nie. ale ak zanikne, tak na PN uz po materskej podla mna narok mat nebudes

evittam
20. júl 2018

@ina26 Narok na PN po MD budeš mat len v pripade ak tvoj PP bude trvať a to do 7dni od skoncenia MD. Ak tvoj PP zanikne pocas MD tak žiadna PN.

ina26
20. júl 2018

@evittam ďakujem no zanikne takže mam smolu 😔

lienka263
31. júl 2018

@evittam
@majusqa77
Zienky,pozeram ze sa rozumiete problematike poberania RP a sucasne PN...poprosim o utvrdenie v nasledujucej otazke,nakolko som vobec nevedela,ze poberanie RP i PN je mozne...
Od roku 2013 do sucasnosti mam PP na dobu neurcitu. V roku 2015 som nastupila na MD,potom som poberala RP a zaroven pracovala na 1/2 uvazok. Teraz som na 2.MD do 11.12.2018 a materske poberam z PP,ktory stale trva- ten na dobu neurcitu ale aj z 1/2 uvazku. Ak by som chcela vyuzit PN po skonceni MD, povedzme hned toho 12.12.2018 by som si isla poxiadat o RP a od 13.12.2018 by som mohla nastupit na MD a tym padom by som poberala RP i PN (z prac.pomeru.ktory stale trva)? Musim zaniest tu PN do prace a oni to zaslu na SP,alebo ja sama to zanesiem? Dakujem krasne dievcata za utvrdenie. Fakt som dodnes nevedela,ze taka moznost existuje....

majusqa77
31. júl 2018

@lienka263 sla by si v ochrannej lehote, nie z PP, od zaciatku by platila socialka, takze rovno na socialku (aspon ja viem tak)

evittam
31. júl 2018

@lienka263 Suhlas s
@majusqa77 .

lienka263
31. júl 2018

@evittam a musim pn oznamovat zamestnavatelovi? Aj ked zacnem a aj ked ju ukoncim?

evittam
31. júl 2018

@lienka263 Ano aby spravne posielal vykazy do SP

mimusik2
5. aug 2018

Ahojte chcem sa spýtať 5.8 mi konci PN a doktorka ma vypíše na materskú a musím ísť hneď odhlásiť rodičovský príspevok? Ďakujem za odpovede

majusqa77
5. aug 2018

@mimusik2 nie. Za august mas narok, staci v septembri

mimusik2
20. aug 2018

Ahojte chcem sa spýtať bola som na PN od 10 júla do 5 augusta prišli mi peniaze ale keď som to prepocitalatak mi to vyšlo ze mi poslali len za 12 dní tak neviem ako to vyplácajú viete mi niekto poradiť?

majusqa77
20. aug 2018

@mimusik2 ak ti trva PP, prvych 10 dni plati zamestnavatel. a prislo ti len za jul

mimusik2
20. aug 2018

@majusqa77 takze mi este príde v septembri za august keď to dobre chápem?? Ale aj tak mi to nesedí lebo od 10 júla do konca mesiaca je 21 dní a nie 12 tak neviem

evittam
20. aug 2018

@mimusik2 Poriadne čítaj co píše
@majusqa77 .
Prvych 10dni platí zamestnávateľ-t.j.mala si to vo vyplate. Od 20.7.plati SP t.j. 12dni.

majusqa77
20. aug 2018

@mimusik2 ano. a precitala si si aj tu prvu cast, ze prvych 10 dni plati zamestnavatel, nie socialna poistovna?

mimusik2
20. aug 2018

Aha no tak už mi to sedí ďakujem za odpovede a teraz mi ešte v septembri príde za august?

evittam
20. aug 2018
fiborka
22. aug 2018

Ahojte, chcem sa opytat jednu vec. Som uz na 2 mesiac na RD. Bohuzial az dnes som sa dozvedela, ze je mozne poberat PN a RD sucasne. Takze nic... TPP, z ktorého som poberala materske mi stale trva. Zaroven pracujem na dohodu aj teraz pocas RD. Planujem operaciu. Ak by bola realizovana, je mozne nastupit na PN a brat nemocenske davky z dohody (kedze za mna platia vsetky odvody) a sucasne brat aj rodicovsky? Dakujem pekne.

majusqa77
23. aug 2018

@fiborka ano. Ale ja by som si skusila dohodnut aj nastup do prace na 1 den a tak ist na pn.. ..lebo ak budes cerpat nemocenske z dohody, bude podla prijmu tam

mimusik2
29. aug 2018

Ahojte chcem sa spýtať som vypísaná na materskej od 6 augusta a ešte mi neprišiel žiaden papier zo sociálnej poisťovne ohľadom materskej tak neviem co mam s tým robiť a ešte mi treba ísť aj na upsvar zrušiť rodičovský príspevok a neviem i mi tam netreba ten papier ďakujem za odpovede

majusqa77
29. aug 2018

@mimusik2 na rozhodnutie o materskej ma socialka 60 dni

fiborka
29. aug 2018

@majusqa77 dakujem pekne za tip. je to urcite lepsi napad. skusim to v robote nejak. Operaciu oci som odlozila zatial. Este otazocka - ako dlho by som mohla byt na takej PN? Moze aj obvodacka na dlhodobejsiu PN? Ako je to potom s tymi vychádzkami? Nie su na to nejake finty? Pride mi to ako domace vazenie. Resp. ake su sankcie, ak by ma nenasli doma? Pripadne, ak by mi skoncila PN, mozem sa potom zase vratit na rodicovsku? Dakujem pekne. Snad to neboli prilis odvazne otazky.

majusqa77
29. aug 2018

@fiborka rp poberas stale, na rd sa mozes vratit hned. Na platenej pn mozes byt rok, zavisi od lekara. A vychadzky pocas pn tiez

fiborka
30. aug 2018

@majusqa77 dakujem. Su to cenne rady. Este sa ozvem 🙂

fiborka
30. aug 2018

@mooojko ahoj. aky lekar ta vypisoval? a na ako dlho? dalo sa dohodnut? dakujem. @evittam

evittam
31. aug 2018

@fiborka Obvodná,najdlhsie 6mesiacov. Ano dohodli sme sa.

alexandrahaspi
Autor odpoveď zmazal
evittam
6. nov 2018

@alexandrahaspi Ak pojdes v OL tak budeš mat platenu PN. RP nema nic spolocne s SP. OL je 7dni, pre tehotne 8 mesiacov od skončenia PP.

majusqa77
6. nov 2018

@alexandrahaspi musis ist bud zo zamestnania, alebo v ochrannej lehote. A plati, ze musis byt tehotna v case skoncenia pp, inak ti narok na matersku nevznikne, musela by si znova obnovit nemoc.po

alexandrahaspi
Autor odpoveď zmazal