Môžem poberať rodičovský aj PN súčasne?
Ahojte babiky, chcem VAs poprosit o radu ak mate niektora skusenost. Mam zaplatene DNPO, som na rodičovskom prispevku. Či možem ist marodit a kolko mam marodit aby som nestratila rodičovsky prispevok. PNka ma vplyv na rodičovsky alebo nemá??
dakujem moc krat za radu Andrea
@evittam
@majusqa77
Zienky,pozeram ze sa rozumiete problematike poberania RP a sucasne PN...poprosim o utvrdenie v nasledujucej otazke,nakolko som vobec nevedela,ze poberanie RP i PN je mozne...
Od roku 2013 do sucasnosti mam PP na dobu neurcitu. V roku 2015 som nastupila na MD,potom som poberala RP a zaroven pracovala na 1/2 uvazok. Teraz som na 2.MD do 11.12.2018 a materske poberam z PP,ktory stale trva- ten na dobu neurcitu ale aj z 1/2 uvazku. Ak by som chcela vyuzit PN po skonceni MD, povedzme hned toho 12.12.2018 by som si isla poxiadat o RP a od 13.12.2018 by som mohla nastupit na MD a tym padom by som poberala RP i PN (z prac.pomeru.ktory stale trva)? Musim zaniest tu PN do prace a oni to zaslu na SP,alebo ja sama to zanesiem? Dakujem krasne dievcata za utvrdenie. Fakt som dodnes nevedela,ze taka moznost existuje....
Ahojte chcem sa spýtať 5.8 mi konci PN a doktorka ma vypíše na materskú a musím ísť hneď odhlásiť rodičovský príspevok? Ďakujem za odpovede
Ahojte chcem sa spýtať bola som na PN od 10 júla do 5 augusta prišli mi peniaze ale keď som to prepocitalatak mi to vyšlo ze mi poslali len za 12 dní tak neviem ako to vyplácajú viete mi niekto poradiť?
Aha no tak už mi to sedí ďakujem za odpovede a teraz mi ešte v septembri príde za august?
Ahojte, chcem sa opytat jednu vec. Som uz na 2 mesiac na RD. Bohuzial az dnes som sa dozvedela, ze je mozne poberat PN a RD sucasne. Takze nic... TPP, z ktorého som poberala materske mi stale trva. Zaroven pracujem na dohodu aj teraz pocas RD. Planujem operaciu. Ak by bola realizovana, je mozne nastupit na PN a brat nemocenske davky z dohody (kedze za mna platia vsetky odvody) a sucasne brat aj rodicovsky? Dakujem pekne.
Ahojte chcem sa spýtať som vypísaná na materskej od 6 augusta a ešte mi neprišiel žiaden papier zo sociálnej poisťovne ohľadom materskej tak neviem co mam s tým robiť a ešte mi treba ísť aj na upsvar zrušiť rodičovský príspevok a neviem i mi tam netreba ten papier ďakujem za odpovede
@majusqa77 dakujem pekne za tip. je to urcite lepsi napad. skusim to v robote nejak. Operaciu oci som odlozila zatial. Este otazocka - ako dlho by som mohla byt na takej PN? Moze aj obvodacka na dlhodobejsiu PN? Ako je to potom s tymi vychádzkami? Nie su na to nejake finty? Pride mi to ako domace vazenie. Resp. ake su sankcie, ak by ma nenasli doma? Pripadne, ak by mi skoncila PN, mozem sa potom zase vratit na rodicovsku? Dakujem pekne. Snad to neboli prilis odvazne otazky.
@alexandrahaspi Ak pojdes v OL tak budeš mat platenu PN. RP nema nic spolocne s SP. OL je 7dni, pre tehotne 8 mesiacov od skončenia PP.
@alexandrahaspi musis ist bud zo zamestnania, alebo v ochrannej lehote. A plati, ze musis byt tehotna v case skoncenia pp, inak ti narok na matersku nevznikne, musela by si znova obnovit nemoc.po

@ina26 zanika/nezanika. bud ti ju predlzia, alebo nie. ale ak zanikne, tak na PN uz po materskej podla mna narok mat nebudes