Môžem poberať rodičovský príspevok naraz s partnerom?
Ahojte čakam bábätko budem na materskej dovolenke a po mne na materskú dovolenku nastúpi partner. Otázka keď nastúpi partner na materskú dovolenku môžem ja poberať rodičovský príspevok? Že to bude naraz ?
@jankajanka00 nie, materské a rodičák sa do jednej rodiny súčasne nevypláca
@lenuska9999 na podporu ? Akú ? Vieš mi o tom napísať viac prosím ?
@jankajanka00 na podporu ako nezamestnana napr. Alebo teda na urad prace aj bez podpory, ak nemas narok. Alebo sa vratit do prace. Ak mate 1 dieta, moznosti su obmedzene.
@jankajanka00 urad prace. pokial mas narok na prispevok - dostanes ho.\ked nemas - budu za teba platit odvody
osobne si myslim, ze je ;epsie, ak jeden z partnerov radsej pracujem, kym druhy cerpa matersky prispevok. ty neskor mozes nastupot nas[at na RD
na 1dieta?
No takto ja by som sa vedela dostať asi späť do svojej starej práce ale nechcem kvôli problémom v nej. Takže by bolo možné po skončení tam dať výpoveď potom sa evidovať na úrade práce začať poberať podporu v nezamestnanosti a zároveň brigádovať ? Že suma peňazí z brigády nepresiahne 700€ alebo ako to vychádza aby mi nezrušili alebo neznížili tu podporu ?
@jankajanka00 ako pise lenuska.
@jankajanka00 môžeš byť aj doma a platiť za seba ZP
Ludom fakt nechybaju peniaze.
Na podpore mozes pracovat 40dni a zarobok max cca 275e.
Ale asi to nikto nechápe .. ja doma ostať nechcem, načo keď na materskej bude partner … najlepšie je pre mňa brigádovať keďže po skončení jeho materskej ja sa vrátim na rodičovské
@jankajanka00 a prečo ide chlap na materskú? Však nech je v práci a ty doma s deťmi
@sasa1310 pretože sa nám to finančne vyplatí viac. On bude mať dobrú materskú, ja na podpore plus brigáda.
@jankajanka00 nemôžeš poberať podporu v nezamestnanosti a zároveň legalne brigadovať za viac ako 275 eur.
@jankajanka00 a ked budes potrebovat podporu po 3r veku dietata? Pojde muz na podporu? Asi vo velmi.lukrativnom odvetvi nepracujes ked si kozes dovolit opustit pracu. A muz asi tiez ma pracu kde nebude chybat on ani praca jemu.
Môžeš ty ostať u zamestnávateľa na RD, bez nároku na RP, on bude na materskej a ty môžeš mať normálne ďalšiu prácu/brigádu
@natalka13 pane bože kto tu hovorí PO 3 roku dieťaťa 🤦🏼♀️ tak si predstáv že ano môžem si dovoliť opustiť prácu a dôvody teba zaujímať nemusia.. keď môžem vyťažiť maximum za všetky prídavky čo môžem mať tak to urobím … na čo si to všetko platím potom keď to nevyužijem ..
@lilinka88 ďakujem za radu

@jankajanka00 nemôžete na to iste dieťa poberať materské a príspevok. A dokonca ani pri dvoch deťoch v tej istej domácnosti nie je možný súbeh materskej a rodičovského. Čiže nie. Môžeš ist na podporu napríklad