icon

Môžem pracovať, keď poberám materskú?

katim
30. dec 2011

mamičky mohli by ste mi prosím poradiť , zo zamestnania ktore som robila pred materskou ma požiadali o záspup za dovolenku na 2 týždne , môžem nastúpiť ak poberám materskú z DNP ? prosím poradte mi ako to urobiť

maria30
•
30. dec 2011

ak poberáš materskú, tak nemôžeš pracovať vo firme, kde si zamestnaná.. ale môžeš robiť popri na dohodu v nejakej inej firme... ak máš už len rodičovský príspevok, tak môžeš pracovať normálne, teda na trvalý prac. pomer, dohodu atď... aspoň tak mi to povedali na úrade..

exupery
•
30. dec 2011

Takze ak som zamestnana v jednej firme na tpp a chcela by som pracovat pocas rodicovskej-trochu si privyrobit,mozem na cas materskej nastupit na tpp v inej firme,pripadne na dohodu?

mia551
•
30. dec 2011

ja viem, ze ak si na materskej, tak nemozes pracovat na tu istu prac. zmluvu, na ktoru si pracovala pred materskou. na dohodu vraj ano (aj v tej istej firme)... ak poberas rodicovsky, mozes pracovat normalne, tak ako pise maria30. tak som to citala v hospodarskych novinach...: Osoba poberajúca materské nemôže mať zároveň príjem, z ktorého by mala povinnosť platiť odvody na nemocenské poistenie. Nakoľko výkon práce na základe dohôd podľa Zákonníka práce nepodlieha povinnosti platiť odvody na nemocenské poistenie, súbeh poberania materského a „práce na dohodu“ je možný. V prípade výkonu práce na základe riadnej pracovnej zmluvy však nárok na dávku materského zaniká.

stanka77777
•
10. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

fidolena
•
7. feb 2014

Zdravím vás mamičky chcem sa opitat koľko hodín môžem pracovať popri materskej? A či môžem len na dohodu alebo brigadne
..

jankaviel
•
7. feb 2014

Ahoj. Mozes pracovat pocas MD aj RD, na zmluvu, dohodu aj brigadne. Nemoze to byt ale na tu pracovnu zmluvu, na ktoru si pracovala pred odchodom na MD a z ktorej prijmu sa ti pocita vyska materskej. Hodin lubovolne, len to nesmie presiahnut maximalny pocet odpracovanych hodin ako stanovuje Zakonnik prace.

lenka_21
•
7. feb 2014

ahoj, @jankaviel ti to napisala spravne ... ja som tiez pocas MD pracovala, s firmou kde pracujem som podpisala dohodu 😉

gigibu17
•
18. feb 2014

@jankaviel, @lenka_21 chcem sa spýtať. Mne končí prac zmluva k 31 júnu, čo už budem na MD a ak by som chcela a zamestnávateľ by to prijal mohla by som nastúpiť do práce na zmluvu znovu napr. od septembra? a materská i plat by mi šli normálne? je tam nejaké obmedzenie, že koľko hodín max môžem odrobiť? ďakujem