Môžem pracovať, keď poberám materskú?

katim
30. dec 2011

mamičky mohli by ste mi prosím poradiť , zo zamestnania ktore som robila pred materskou ma požiadali o záspup za dovolenku na 2 týždne , môžem nastúpiť ak poberám materskú z DNP ? prosím poradte mi ako to urobiť

maria30
30. dec 2011

ak poberáš materskú, tak nemôžeš pracovať vo firme, kde si zamestnaná.. ale môžeš robiť popri na dohodu v nejakej inej firme... ak máš už len rodičovský príspevok, tak môžeš pracovať normálne, teda na trvalý prac. pomer, dohodu atď... aspoň tak mi to povedali na úrade..

exupery
30. dec 2011

Takze ak som zamestnana v jednej firme na tpp a chcela by som pracovat pocas rodicovskej-trochu si privyrobit,mozem na cas materskej nastupit na tpp v inej firme,pripadne na dohodu?

mia551
30. dec 2011

ja viem, ze ak si na materskej, tak nemozes pracovat na tu istu prac. zmluvu, na ktoru si pracovala pred materskou. na dohodu vraj ano (aj v tej istej firme)... ak poberas rodicovsky, mozes pracovat normalne, tak ako pise maria30. tak som to citala v hospodarskych novinach...: Osoba poberajúca materské nemôže mať zároveň príjem, z ktorého by mala povinnosť platiť odvody na nemocenské poistenie. Nakoľko výkon práce na základe dohôd podľa Zákonníka práce nepodlieha povinnosti platiť odvody na nemocenské poistenie, súbeh poberania materského a „práce na dohodu“ je možný. V prípade výkonu práce na základe riadnej pracovnej zmluvy však nárok na dávku materského zaniká.

stanka77777
10. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

fidolena
7. feb 2014

Zdravím vás mamičky chcem sa opitat koľko hodín môžem pracovať popri materskej? A či môžem len na dohodu alebo brigadne
..

jankaviel
7. feb 2014

Ahoj. Mozes pracovat pocas MD aj RD, na zmluvu, dohodu aj brigadne. Nemoze to byt ale na tu pracovnu zmluvu, na ktoru si pracovala pred odchodom na MD a z ktorej prijmu sa ti pocita vyska materskej. Hodin lubovolne, len to nesmie presiahnut maximalny pocet odpracovanych hodin ako stanovuje Zakonnik prace.

lenka_21
7. feb 2014

ahoj, @jankaviel ti to napisala spravne ... ja som tiez pocas MD pracovala, s firmou kde pracujem som podpisala dohodu 😉

gigibu17
18. feb 2014

@jankaviel, @lenka_21 chcem sa spýtať. Mne končí prac zmluva k 31 júnu, čo už budem na MD a ak by som chcela a zamestnávateľ by to prijal mohla by som nastúpiť do práce na zmluvu znovu napr. od septembra? a materská i plat by mi šli normálne? je tam nejaké obmedzenie, že koľko hodín max môžem odrobiť? ďakujem