icon

Môžem pracovať na materskej dovolenke?

barbor1
2. feb 2025

Ahojte, môžem pracovať na materskej? Či už na tpp alebo brigadne? Neprídem tak o materskú? Ďakujem

marhulka13
2. feb 2025

@barbor1 materskú ci rodičovskú?

luliu
2. feb 2025

@barbor1 na MD by si nemala, pocas RD mozes

lienka.7
2. feb 2025

@barbor1 nie, materska je náhrada prijmu. Pracovať môžeš na rodičovskej.

denisa_deniska
Autor odpoveď zmazal
denisa_deniska
2. feb 2025

@barbor1 môžeš na inú zmluvu, z ktorej sa ti neposudzuje materská

lilinka88
2. feb 2025

@denisa_deniska ale počas materskej ani na inú zmluvu nemôže pracovať plnohodnotne, ani na polovičný úväzok

barbor1
autor
3. feb 2025

Ďakujem vám pekne za odpovede. Myslela som materskú nie rodicovsku🙂) tak teda nič

denisa_deniska
3. feb 2025

@lilinka88 Čo je to plnohodnotne? Určite nie na 8 hodín denne, určite sú tam určité obmedzenia, ale pracovať na inú zmluvu môže s tým, že bude postarané o dieťa

lilinka88
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
3. feb 2025

@denisa_deniska pracovať na inú zmluvu nemôže prave preto, že ma materske ako náhradu prijmu. Takže pokiaľ pôjde o nejakú dohodu, budu sledovať výšku prijmu. Keďže vedia, že sa tým podvádza, už to nie je také benevolentne ako kedysi.

lilinka88
3. feb 2025

@denisa_deniska starostlivosť o dieťa má zabezpečovať ona, nie ina osoba, keďže ona za túto starostlivosť poberá materské. Účelom materského podľa zákona je náhrada straty príjmu pri starostlivosti o dieťa. Takže pracovať na inú zmluvu môže, ale musí byť dodržaná tak starostlivosť o dieťa ako aj strata príjmu.

matkahelka
3. feb 2025

@barbor1 ano, mozes pracovat pocas MD. bud u ineho zamestnavatela, alebo ak u svojho, tak na inu zmluvu. nie vsak 8 hodin a idealne na HO, aby si sa vedela (oficialne) o dieta postarat. niekedy pred sviatkami na TA3 o tom bola diskusia, hovoril to riaditel SP.

matkahelka
3. feb 2025

Skus pogooglit, bud Mihal alebo Dvoncova k tomu mali aj rady a odporucania

basska_b
3. feb 2025

Mne pred mesiacom hovorila pani zo Soc.poi., ze nemozem pre tu istu firmu, ani na dohodu pre tu istu firmu. Niekde som citala, ze pre inu firmu sa da, ale urcite nie v rozsahu 8 hod denne, ze sa posudzuje, ci sa staras o dieta plnohodnotne. Bavime sa teda o MD, nie RD. Na RD sa da makat bez obmedzeni, len to moze ovplyvnit moznu retazovu matersku, ak sa otvori stara zmluva

denisa_deniska
3. feb 2025

@lienka.7
@lilinka88 to je všetko v poriadku čo píšete, ale pracovať na MD môže. To, ako, za koľko, kedy, kde.. to sú iné veci, avšak podstatou je, že pracovať na MD sa môže. 🙂

lilinka88
3. feb 2025

@denisa_deniska veď ja som nepovedala,že nemôže, ale že nemôže ani na polovičný úväzok, ani na normálny plnohodnotný pracovný čas. Lebo napísať,že áno môžeš pracovať a potom jej odnímu materskú, je tiež také dosť nezodpovedné.