Môžem si predĺžiť RD o 2 mesiace?
Ahojte. Som na rodičovskom príspevku, dcéra bude mať 3r. 18.9.2019. Teraz čakám druhé dieťa, termín mam 19.11.2019. Je možnosť aby mi vyšla materská keďže predtým som pracovala ale pracovný pomer už mám ukončený. Nástup na materskú mam 8.10. Pani doktorka by mi dala na tých 20dni marodku (od 18.9-8.10). A keď nie, dá sa predĺžiť rodičovský príspevok o 2mesiace?
Jednou z podmienok nároku na materské je mať aktívne nemocenské poistenie alebo byť v ochrannej lehote (=tehotenstvo v čase zamestnania). Nič sa na tom nezmenilo, je to rozoberané v stovkách tunajších diskusií, rovnako aj s opatreniami, ako prípadne materské zachrániť, ak to ešte možné je. RP nie, "neplatená RD" áno.
@divozienka26 A z coho bude mat konkrétne tu MD? Podla teba?
@ancita7 Nemas narok na MD. Kedy skoncil PP?
@ancita7 keby mas tzv. Retazovy pôrod, (porodis druhe dieťa, kym prve dovŕši 3 roky) mas narok na materskú. RODICAK ty skonci automaticky po 3 rokoch.... A určite máš nárok na peniaze od štátu, budeš dostávať bud len ten rodicak coje 220 eur, vezmi si napr.naše romky v zivote nepracovali a peniaze majú. Podla mna budeš dostavat tych 220 eur
Dobrý deň mamičky
Do akého času mám nárok na druhú materskú keď mala bude mať 3 roky 25.5.
Ked sa druhé narodí o mesiac po mam ešte nárok?
Všetko si platím a zamestnaná stále som
Ďakujem za odpoveď

@ancita7 mozes mat iba neplatenu rodicovsku, skor by som poziadala aby ta dali skor na matersku nech sa to prekryje, potom by ti vypocitali lepsiu matersku