icon

Môžem získať maximálnu podporu v nezamestnanosti?

bruneta880
9. sep 2018

Ahojte, prosím vás o radu, pretože sa v tom nevyznám.
Takže... som zamestnaná na dobu neurčitú, a to od 1.1.2013 predtým som v tejto firme ešte pracovala na dohodu od 15.9. do 31.12. 2012 .Počas rodičovskej ani materskej dovolenky som nemala iný zdaniteľný príjem.
Firma prevádzku v mojom meste však zrušila, takže sa nemám kam vrátiť.Zostatok dovolenky mám 19 dní a zarábala som minimálnu mzdu. Rodičovská dovolenka mi končí 21.9. 2018 vtedy má dieťa 3 roky.Tento deň však vychádza na piatok a ja neviem s istotou povedať či má firma (mala) nepretržitú prevádzku.Môžem teda dovolenku potiahnuť do 24.9.?To bude pondelok alebo pre istotu do 25.9.?Vyjde mi to potom, keď vyčerpám tri alebo tie štyri dni a ostatnú, tých šestnásť alebo pätnásť dní čo mi preplatia?Ďakujem pekne

Strana
z5
evittam
17. apr 2019

@dancez Ale na základe coho?! Co ma spolocne to odkiaľ si s vedomosťami? Ci zase pre niekoho BA je "pupok sveta"? 😂😂😂😂😂 Ale pobavila si ma.

dancez
17. apr 2019

@evittam som rada 😘

dancez
Autor odpoveď zmazal
evittam
6. jún 2019

@dancez Nie toto nema nic s podporou

dancez
6. jún 2019

@evittam fu som si vydýchla , ďakujem

zalka
6. jún 2019

@dancez akurát to zmaž, lebo máš tam osobné údaje kt. si takto zverejnila

dancez
11. jún 2019

@bruneta880 Ahoj ak sa môžem spýtať vyšla ti ta Max podpora?

bruneta880
autor
11. jún 2019

@dancez áno vyšla 😊

dancez
11. jún 2019

@bruneta880 a bola si 6 mesiacov? Či ta hnali do roboty kôli vysokej podpore alebo nie?

evittam
11. jún 2019

@dancez To zálezi len od iniciatívy tetusky,pod ktorú budes patriť. Ja som sa bola evidovať v apríli, ku koncu som dostala rozhodnutie, na dalsom stretnuti som bola v juli-doniesla som 3maily, že som reagovala na prac.ponuku, a ďalšie som mala az v októbri, ale mala som uz pracu od septembra.

bruneta880
autor
11. jún 2019

@dancez ja som mala tetušku veľmi, ale že veľmi zlatú, hneď som jej otvorene povedala, že chcem vybrať podporu a robotu si nájdem aj sama...😁
Nakoniec mi však našla ona, a super, už vyše mesiaca pracujem a som maximálne spokojná. Takže na úrade sa nájdu aj normálny ľudia 👏

katkapl
11. júl 2019

@evittam Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať na môj prípad. Vidím, že ste veľa z nás vedeli dať relevantné odpovede, tak by som Vás tiež poprosila o radu. Moja dcéra dovŕši 3 roky presne 30.08., čo vychádza na piatok. Zamestnávateľ súhlasí s čímkoľvek ako si dátumovo nadiktujem, tak teraz už len rozmýšľam, aby som nespravila chybu. Dovolenku mi vyčíslili na 20 dní. Chápem, že si mám vybrať 1-2 dni, (ostatok nechať preplatiť) a potom rovno ukončiť pracovný pomer. Len neviem ako to vychádza dátumovo, aby som niečo nepokazila. Viem to spraviť tak, že "nastúpim" ku 28.8. (streda) a rovno si vyčerpám dovolenku a odídem z práce rovno k 30.8.? Ďakujem za odpoveď

evittam
11. júl 2019

@katkapl Ano vies. Ukoncit RD 27.8., nástup 28.8., dovolenka 28.+30.8., k 31.8.ukoncenie PP dohodou.

katkapl
11. júl 2019

@evittam ďakujem, veľmi pekne

verka612
22. feb 2020

Ahojte, chcela by som sa opytat, viete mi poradit ci budem mat narok na max podporu v nezamestanosti? Dna 9.1. maly dovrsil 3roky, 9.1. mam aj ako odrobeny (normalne zaplateny na vypl. paske), potom vypoved dohodou k 10.1. Zvysnu dovolenku mi preplatili. Dakujem pekne

evittam
22. feb 2020

@verka612 Výpoveď dohodou neexistuje. Vydel HM na paske/1 ak je to viac ako cca 66Eur tak mas max.podporu za predpokladu ze si za posledné dva roky nemala iny zdaniteľny prijem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN. Ako tu piseme dookola. Staci čítať.

dzebri
15. apr 2020

@ewittam
@zalka
Prosím Vás baby vyznáte sa v tejto problematike.Skončil mi rodičák 8.3.20 zobrala som si 2 dni dovolenky a zvyšok si nechala preplatiť aby som dostala max.podporu ako to tu bolo písané.Dnes som sa ale dozvedela,že zamestnávateľ mi zaplatil tie 2 dni dovolenky a zvyšok 36 dní mi zabudol zaplatiť a zaplatí mi to nasledujúci mesiac.Teraz tú max. podoru nedostanem?Čo sa dá ešte robiť aby som ju dostala?
Ďakujem.

zalka
15. apr 2020

@dzebri opraviť výplatu ... ešte sa to v pohode dá sú v termíne

dzebri
15. apr 2020

@zalka Dakujem.Volala som mzdarke a povedala mi,ze sa to vraj neda...neviem ci si vymyslala.Da sa este nieco robit?

zalka
15. apr 2020

@dzebri dá sa to ... no a ked ti neopraví výplatu kt. robila tento mesiac ... tak max. podporu mať nebudeš lebo si už iste evidovaná na UP

Strana
z5