Môžem získať potvrdenie o neprijatí do škôlky?
Dobrý deň, chcem sa vás spýtať či ste sa stretli niekedy s takouto situáciou.
Môj maly ma další rok (2025) v marci 3 roky, s tým že sme zabudli dať tento rok prihlášku (v máji) do škôlky, dnes som volala do škôlky že by sme ho chceli dať do škôlky až další rok (2025) v septembri. Povedala mi že skôr voľne nemajú že si mame dať žiadosť v máji o prijatie. Teraz otázka, môžem sa ešte nejako preukázať alebo požiadať škôlku o potvrdenie o neprijatí aby mi vyplácali RP další rok (do septembra) pokiaľ nepôjde do škôlky. Alebo ak ostanem s ním doma bude za mňa ešte štát platiť ZP a SP? Stretol sa niekto s takouto situáciou?
Moj syn je novembrový, a ano od novembra sme čakali do ďalšieho septembra kym ho zobrali do škôlky. A vtedy neboli žiadne dávky keď dieťa nezobrali do škôlky.
Dva mesiace pred podaním prihlášky sa o tom všade rozpráva, telka, rádio, plný internet, modrý kon, a ty zabudneš 😄 jasné
@marix22 ale také ako ty hneď myslia na to, ako z tohoto štátu vytrieskat peniaze za rodicaky a sedieť ďalej doma, vsak? Ono nie každá sa zbavuje dietata, vies? Pokojne bud doma aj do jeho 18tky, ale potom tu nevypisuj ako sa dostaneš k rodicaku za neprijatie do skolky. Lebo ono vieš, ten dostaneš, až keď nebude miesto aj v inej skolke, nielen tej spadovej.
@lienka.7 vieš moja zlata nikto tu nevypisoval ako sa chcem dostať k rodičaku a sedieť doma. U nás berú vo februári alebo v septembri do škôlky, nezobrali od februára tak sa informujem že ako to funguje 🙂 treba sa naučiť poriadne čítať, a hlavne otázka bola pre mamičky ktoré sa s tým stretli a riešili tento problém, nie pre tie čo svoje deti dávajú v 2 rokoch do škôlky 🥲🙂
@marix22 tak potom zmysel tvojho špekulovania je aký???
Akoze rok dopredu si myslíš ze dostaneš rozhodnutie o neprijati do skolky a budú ti vyplácať ďalej rodicak???
Sama v úvode pises:
Teraz otázka, môžem sa ešte nejako preukázať alebo požiadať škôlku o potvrdenie o neprijatí aby mi vyplácali RP další rok (do septembra) pokiaľ nepôjde do škôlky.
Odpoved: nie, nemôžeš. Stačí ti to takto?
@axelina ale aj tak by si nemala nárok od novembra na príspevok, aj keby už v tom čase táto dávka bola
@13uzivatelka11 ano, jasne. Platí od septembra. Ja len na morgo toho že pani sa sťažuje, že nič nedostane od marca. Su jesenné deti, ktoré čakajú ešte viac mesiacov na škôlku.
@marix22 ano ostanes bez RP, si doma... mala si si nacas dat prihlasku.
A nie nemysli matka na to, ze sa zbavi dietata, ale premysla vopred, jednak = nejake povinnosti uz ako rodic mas, ale tiez aby si napr. neostala bez prijmu.
Spytat sa ale v skolke mozes, ale podla mna to bude divne a na 99% ti nedaju ziandy papier. Lebo tebe treba ten papiercok o neprijati/prijati, co posielaju po prihlaskach
@simca06022011 Nemusí sa nič pýtať, nedajú jej nič. Termín prihlášok prešvihla. A ak by ten papier aj mala, tak na RP nárok nemá. Až od 09/2025, ak jej dieťa nevezmú a príspevok dovtedy nezrušia.
@jesenzima jej dieta bude mat 3r v marci. Cize chapem,ze jej to nenapadlo
@petulda333 🤷 ja mám januárové dieťa a napadlo mi to .. nechcela som ostať bez príjmu. A to sa ešte ani nerozdával rodičák "navyše" 🤨
@jesenzima no tak tebe ano,mne to napadlo vtedy,oed dieta malo ist do skolky. Nie o rok skor
@marix22 ja mám dcéru v puberte a ver mi, že vtedy nikto neponúkal rodičák pri neprijatí do škôlky. Museli sme si to vyriešiť a nespoliehať sa na štát. Dcéra sa narodila v máji, škôlky berú od septembra, tak musela ísť do súkromnej. Niekedy sa sama sebe čudujem, ako som dokázala vychovať dieta bez všetkých tých benefitov od štátu… Mnohí si neuvedomujú, že o dieta sa stará rodič a nie štát :(
@jaaty A ešte v akej sume boli rodičáky. Tiež mám puberťáka.
@marix22 my mame septembrove dieta ktore nevzali do skolky lebo jej chybali 3 tyzdne do troch rokov, cize smer sukromna skolka 😀 treba hladat riesenia z tvojej strany, nie stat aby riesil..
a to ze u vas beru od februara je bezpredmetne, prispevok je pre deti neprijate k septembru, kedy oficiálne zacina skolsky rok
Ako sa dá zabudnúť podať prihlášku do škôlky ? Nezabudni, že 2028 ak dobre rátam je treba ísť na zápis do školy. 🤦😉
Ak mas odpracovane roky mozes ukoncit pracovny pomer a pol roka poberat podporu a byt doma to mas akurat do septembra..alebo pracovat cez vikendy aby ste sa s muzom pri dietati prestriedali alebo najst lepsie platenu pracu ktora pokryje naklady na sukromnu skolku do septembra.ina.moznost neexistuje..na ziadnu davku nemas narok takto to proste je.tiez mam aprilove dieta a uz teraz rozmyslam kde a kedy ju prihlasim aby mi to vyslo.

@marix22 to je tvoje dieťa, o ktoré sa máš starať ty. To nie je dieťa štátu. Dakuj, že si mohla byť doma a dostávať vysoký RP do 3 rokov a nie hubovat na štát. Nárok nemáš inkeby si prihlášku dala. Choď robiť a z platu môžeš platiť súkromnú skolku