icon

Môžem získať potvrdenie o neprijatí do škôlky?

marix22
28. nov 2024

Dobrý deň, chcem sa vás spýtať či ste sa stretli niekedy s takouto situáciou.
Môj maly ma další rok (2025) v marci 3 roky, s tým že sme zabudli dať tento rok prihlášku (v máji) do škôlky, dnes som volala do škôlky že by sme ho chceli dať do škôlky až další rok (2025) v septembri. Povedala mi že skôr voľne nemajú že si mame dať žiadosť v máji o prijatie. Teraz otázka, môžem sa ešte nejako preukázať alebo požiadať škôlku o potvrdenie o neprijatí aby mi vyplácali RP další rok (do septembra) pokiaľ nepôjde do škôlky. Alebo ak ostanem s ním doma bude za mňa ešte štát platiť ZP a SP? Stretol sa niekto s takouto situáciou?

Strana
z2
luliu
29. nov 2024

@marix22 to je tvoje dieťa, o ktoré sa máš starať ty. To nie je dieťa štátu. Dakuj, že si mohla byť doma a dostávať vysoký RP do 3 rokov a nie hubovat na štát. Nárok nemáš inkeby si prihlášku dala. Choď robiť a z platu môžeš platiť súkromnú skolku

jesenzima
29. nov 2024

@marix22 nie, nešli moje deti v roku a pol do škôlky, ale aspoň som NEZABUDLA ich prihlásiť, a nemusela riešiť príspevky a potvrdenia pre moju nezodpovednosť 😀

axelina
29. nov 2024

Moj syn je novembrový, a ano od novembra sme čakali do ďalšieho septembra kym ho zobrali do škôlky. A vtedy neboli žiadne dávky keď dieťa nezobrali do škôlky.

luliu
29. nov 2024

@marix22 a buď rada, že máš marcové dieťa. Ak by si mala dieťa narodené v septembri - musela by si riešiť celý rok bez príspevku

jesenzima
29. nov 2024

Dva mesiace pred podaním prihlášky sa o tom všade rozpráva, telka, rádio, plný internet, modrý kon, a ty zabudneš 😄 jasné

mircalla
29. nov 2024

@marix22 Ano od marca do sept budes bez penazi ako stovky tisic dalsich zien
Nemas na rok na nic

marix22
autor
29. nov 2024

@jesenzima dobre nikto sa ťa nepýtal , ďakujem pekný deň.

marix22
autor
29. nov 2024

@mircalla ďakujem za odpoved 😊

lienka.7
29. nov 2024

@marix22 ale také ako ty hneď myslia na to, ako z tohoto štátu vytrieskat peniaze za rodicaky a sedieť ďalej doma, vsak? Ono nie každá sa zbavuje dietata, vies? Pokojne bud doma aj do jeho 18tky, ale potom tu nevypisuj ako sa dostaneš k rodicaku za neprijatie do skolky. Lebo ono vieš, ten dostaneš, až keď nebude miesto aj v inej skolke, nielen tej spadovej.

marix22
autor
29. nov 2024

@lienka.7 vieš moja zlata nikto tu nevypisoval ako sa chcem dostať k rodičaku a sedieť doma. U nás berú vo februári alebo v septembri do škôlky, nezobrali od februára tak sa informujem že ako to funguje 🙂 treba sa naučiť poriadne čítať, a hlavne otázka bola pre mamičky ktoré sa s tým stretli a riešili tento problém, nie pre tie čo svoje deti dávajú v 2 rokoch do škôlky 🥲🙂

lienka.7
29. nov 2024

@marix22 tak potom zmysel tvojho špekulovania je aký???
Akoze rok dopredu si myslíš ze dostaneš rozhodnutie o neprijati do skolky a budú ti vyplácať ďalej rodicak???
Sama v úvode pises:
Teraz otázka, môžem sa ešte nejako preukázať alebo požiadať škôlku o potvrdenie o neprijatí aby mi vyplácali RP další rok (do septembra) pokiaľ nepôjde do škôlky.
Odpoved: nie, nemôžeš. Stačí ti to takto?

13uzivatelka11
29. nov 2024

@axelina ale aj tak by si nemala nárok od novembra na príspevok, aj keby už v tom čase táto dávka bola

axelina
29. nov 2024

@13uzivatelka11 ano, jasne. Platí od septembra. Ja len na morgo toho že pani sa sťažuje, že nič nedostane od marca. Su jesenné deti, ktoré čakajú ešte viac mesiacov na škôlku.

simca06022011
29. nov 2024

@marix22 ano ostanes bez RP, si doma... mala si si nacas dat prihlasku.
A nie nemysli matka na to, ze sa zbavi dietata, ale premysla vopred, jednak = nejake povinnosti uz ako rodic mas, ale tiez aby si napr. neostala bez prijmu.
Spytat sa ale v skolke mozes, ale podla mna to bude divne a na 99% ti nedaju ziandy papier. Lebo tebe treba ten papiercok o neprijati/prijati, co posielaju po prihlaskach

zuzanockamt
29. nov 2024

@simca06022011 Nemusí sa nič pýtať, nedajú jej nič. Termín prihlášok prešvihla. A ak by ten papier aj mala, tak na RP nárok nemá. Až od 09/2025, ak jej dieťa nevezmú a príspevok dovtedy nezrušia.

petulda333
29. nov 2024

@jesenzima jej dieta bude mat 3r v marci. Cize chapem,ze jej to nenapadlo

mircalla
29. nov 2024

@marix22 Funguje to tak, ze dostanes velke nic. Takze uz si sa informovala a nic nevyspekulujes ako oklamat system. Neoklames ho.

jesenzima
29. nov 2024

@petulda333 🤷 ja mám januárové dieťa a napadlo mi to .. nechcela som ostať bez príjmu. A to sa ešte ani nerozdával rodičák "navyše" 🤨

petulda333
29. nov 2024

@jesenzima no tak tebe ano,mne to napadlo vtedy,oed dieta malo ist do skolky. Nie o rok skor

jaaty
29. nov 2024

@marix22 ja mám dcéru v puberte a ver mi, že vtedy nikto neponúkal rodičák pri neprijatí do škôlky. Museli sme si to vyriešiť a nespoliehať sa na štát. Dcéra sa narodila v máji, škôlky berú od septembra, tak musela ísť do súkromnej. Niekedy sa sama sebe čudujem, ako som dokázala vychovať dieta bez všetkých tých benefitov od štátu… Mnohí si neuvedomujú, že o dieta sa stará rodič a nie štát :(

mircalla
29. nov 2024

@jaaty Moja rec. Ja som dceru vodila na druhy koniec mesta bez auta, a potom do roboty a zase to iste poobede. Nevzali mi ju vtedy spadovej a rok som takto fungovala. Denne som 3 hodiny len cestovala v ramci Bratislavy

zuzanockamt
29. nov 2024

@jaaty A ešte v akej sume boli rodičáky. Tiež mám puberťáka.

zuzkagg
29. nov 2024

@marix22 my mame septembrove dieta ktore nevzali do skolky lebo jej chybali 3 tyzdne do troch rokov, cize smer sukromna skolka 😀 treba hladat riesenia z tvojej strany, nie stat aby riesil..
a to ze u vas beru od februara je bezpredmetne, prispevok je pre deti neprijate k septembru, kedy oficiálne zacina skolsky rok

mateson2004
29. nov 2024

Ako sa dá zabudnúť podať prihlášku do škôlky ? Nezabudni, že 2028 ak dobre rátam je treba ísť na zápis do školy. 🤦😉

saxana000
29. nov 2024

Ak mas odpracovane roky mozes ukoncit pracovny pomer a pol roka poberat podporu a byt doma to mas akurat do septembra..alebo pracovat cez vikendy aby ste sa s muzom pri dietati prestriedali alebo najst lepsie platenu pracu ktora pokryje naklady na sukromnu skolku do septembra.ina.moznost neexistuje..na ziadnu davku nemas narok takto to proste je.tiez mam aprilove dieta a uz teraz rozmyslam kde a kedy ju prihlasim aby mi to vyslo.

dory11
29. nov 2024

@marix22 ale. Toto je prvý alebo len druhý rok že keď dieťa nevezmú dieťa z kapacitne ho dôvodu tak že jej bude vyplácaní od septembra RD .keď spím iné podmienky .

Do v tedy to nefungovalo .
Skús iné škôlky v okolí keď tak obvolat

Strana
z2