icon

Môžem získať rodičovský príspevok po vylúčení dieťaťa zo škôlky?

dievca1558
4. nov 2025

Dakujem vopred za radu. Chcela by som sa opytat, skolka sa mi chysta vylucit 3-rocne dieta zo skolky. Mam narok potom na rodicovsky prispevok? Bude v rovnakej vyske ako som ho poberala do jeho 3 rokov? Dakujem

anonym_3a851b
•
4. nov 2025

@dievca1558 nie, nemáš nárok.

petamich
•
4. nov 2025

Jedine v pripade, ze dieta bude mat preukazatelne nejaku diagnozu a tym padom si poziadas o predlzeny rodicovsky prispevok zo zdravotnych dovodov. V opacnom pripade narok nie je.

zojanka
•
4. nov 2025

@dievca1558 Nie, nebudeš mať nárok na rodičovský. Iba ak by malo dieťa vážny zdravotný problém.

ivik4
•
4. nov 2025

Nie

andrejka1974
•
4. nov 2025

@dievca1558 nie môžeš ho dostať len v tom prípade ak je dieťa ZŤP ináč nie a prečo ti ho vylúčili

biba_18
•
4. nov 2025

vylúčiť 3-ročného zo škôlky? 🙄

lienka.7
•
4. nov 2025

@dievca1558 dôvod vylúčenia?

sajmonka_1216
•
4. nov 2025
@lienka.7

@dievca1558 dôvod vylúčenia?

@lienka.7 možno neadaptovanie sa na prostredie.. adaptačný proces väčšinou trvá 3 mesiace, čiže do konca novembra... ak to dieťa veľmi zle prežíva, adaptačný proces sa po ukončení nepredĺži na celodenný pobyt.

alickapusinka
•
4. nov 2025

prečo ho vylučili zo škôlky aký bol dôvod.

anonym_fba717
•
4. nov 2025

Nerozumiem preco by si mala mat narok na RP, ked dieta dovrsilo 3 roky (bavime sa tu o zdravom dietati predpokladam)

luliu
•
4. nov 2025

Nie, nemáš narok

anonym_3a4315
•
4. nov 2025
@luliu

Nie, nemáš narok

@luliu a to ty ako vies? Co ak ma nejaku diagnozu?

Autorka, my nevieme prečo ho vylucili a ci ma nejaku diagnozu. Ja idem teraz tiez ziadat o preldzeny rodicak, lebo moje dieta ma alergiu na 24/25 testovanych potravin a varit mu kazdy den je zlozite (moze len PKU potraviny). Zistili mu to pred mesiacom. Tak idem skusit.

luliu
•
4. nov 2025
@anonym_3a4315

@luliu a to ty ako vies? Co ak ma nejaku diagnozu?

Autorka, my nevieme prečo ho vylucili a ci ma nejaku diagnozu. Ja idem teraz tiez ziadat o preldzeny rodicak, lebo moje dieta ma alergiu na 24/25 testovanych potravin a varit mu kazdy den je zlozite (moze len PKU potraviny). Zistili mu to pred mesiacom. Tak idem skusit.

@anonym_3a4315 ona sa nepýta na predĺžený rodicak zo zdravotných dôvodov, ten môže poberať a poberala by ho i keby dieťa chodilo do škôlky, stačí čítať s porozumením - pýta sa na vylúčenie, takže dôvod bude inde

anonym_3a4315
•
4. nov 2025
@luliu

@anonym_3a4315 ona sa nepýta na predĺžený rodicak zo zdravotných dôvodov, ten môže poberať a poberala by ho i keby dieťa chodilo do škôlky, stačí čítať s porozumením - pýta sa na vylúčenie, takže dôvod bude inde

@luliu ano presne, staci citat s porozumenim, a to hned moju prvu vetu - ty nevies či dieta nema aj nejaku diagnozu a preco ho vylucili zo skolky.

pink_lady
•
Autor odpoveď zmazal
•
luliu
•
4. nov 2025
@anonym_3a4315

@luliu ano presne, staci citat s porozumenim, a to hned moju prvu vetu - ty nevies či dieta nema aj nejaku diagnozu a preco ho vylucili zo skolky.

@anonym_3a4315 a ty to vieš? Ja som svoj názor napísala a tvoj ma nezaujíma, ja som sa ťa nič nepýtala

anonym_3a4315
•
4. nov 2025
@luliu

@anonym_3a4315 a ty to vieš? Ja som svoj názor napísala a tvoj ma nezaujíma, ja som sa ťa nič nepýtala

@luliu mne je fuk, že ta moj nazor nezaujima, sme na verejnom fore...toto nie je o nazore nejakej luliu z MK ...zdrave dieta zo skolky len tak nevylucia...

luliu
•
4. nov 2025
@anonym_3a4315

@luliu mne je fuk, že ta moj nazor nezaujima, sme na verejnom fore...toto nie je o nazore nejakej luliu z MK ...zdrave dieta zo skolky len tak nevylucia...

@anonym_3a4315 by si sa divila, veľmi záleží na ucitelkach, na škôlke, niekde je snaha, inde dieťa vylúčia. Je to úplne bežné. A nie toto fórum nie je o mojom názore, maj svoj, ale neoznačuj mňa a nediskutuj so mnou. Načo?

Za mňa z textu vyplýva, že sa pýta na to, či je nárok po vylúčení, keďže po neprijatí po 3 roku nárok je.

anonym_ba91ab
•
4. nov 2025

Keď sa už bavíte o tom čítaní s porozumením, tak čítajte ešte raz, čo píše - škôlka sa CHYSTÁ vylúčiť dieťa, ešte sa tak nestalo. @dievca1558 prečo sa tak rozhodli? má dieťa nejakú závažnú diagnózu? ak nie, nárok na RD nemáš.

anonym_3a4315
•
4. nov 2025
@luliu

@anonym_3a4315 by si sa divila, veľmi záleží na ucitelkach, na škôlke, niekde je snaha, inde dieťa vylúčia. Je to úplne bežné. A nie toto fórum nie je o mojom názore, maj svoj, ale neoznačuj mňa a nediskutuj so mnou. Načo?

Za mňa z textu vyplýva, že sa pýta na to, či je nárok po vylúčení, keďže po neprijatí po 3 roku nárok je.

@luliu nie nie je to uplne bezne.

mozem si oznacovat koho chcem. Ked nechces, aby som ta oznacovala - nereaguj.

luliu
•
4. nov 2025
@anonym_3a4315

@luliu nie nie je to uplne bezne.

mozem si oznacovat koho chcem. Ked nechces, aby som ta oznacovala - nereaguj.

@anonym_3a4315 ty máš nejakú diagnózu? Ja som ťa označovala alebo ty mňa?

anonym_3a4315
•
4. nov 2025
@luliu

@anonym_3a4315 ty máš nejakú diagnózu? Ja som ťa označovala alebo ty mňa?

@luliu a čo ked som ta oznacila? ty neznesies druhy nazor, pritom o uzivatelke nevies nic,. Ak pises do verejneho fora, musis ratat s tym, ze ta niekto moze oznacit, aj ked sa ti to nepaci ;)