Môžem získať rodičovský príspevok po vylúčení dieťaťa zo škôlky?
Dakujem vopred za radu. Chcela by som sa opytat, skolka sa mi chysta vylucit 3-rocne dieta zo skolky. Mam narok potom na rodicovsky prispevok? Bude v rovnakej vyske ako som ho poberala do jeho 3 rokov? Dakujem
Jedine v pripade, ze dieta bude mat preukazatelne nejaku diagnozu a tym padom si poziadas o predlzeny rodicovsky prispevok zo zdravotnych dovodov. V opacnom pripade narok nie je.
@dievca1558 Nie, nebudeš mať nárok na rodičovský. Iba ak by malo dieťa vážny zdravotný problém.
Nie
@dievca1558 nie môžeš ho dostať len v tom prípade ak je dieťa ZŤP ináč nie a prečo ti ho vylúčili
vylúčiť 3-ročného zo škôlky? 🙄
@dievca1558 dôvod vylúčenia?
@dievca1558 dôvod vylúčenia?
@lienka.7 možno neadaptovanie sa na prostredie.. adaptačný proces väčšinou trvá 3 mesiace, čiže do konca novembra... ak to dieťa veľmi zle prežíva, adaptačný proces sa po ukončení nepredĺži na celodenný pobyt.
prečo ho vylučili zo škôlky aký bol dôvod.
Nerozumiem preco by si mala mat narok na RP, ked dieta dovrsilo 3 roky (bavime sa tu o zdravom dietati predpokladam)
Nie, nemáš narok
Nie, nemáš narok
@luliu a to ty ako vies? Co ak ma nejaku diagnozu?
Autorka, my nevieme prečo ho vylucili a ci ma nejaku diagnozu. Ja idem teraz tiez ziadat o preldzeny rodicak, lebo moje dieta ma alergiu na 24/25 testovanych potravin a varit mu kazdy den je zlozite (moze len PKU potraviny). Zistili mu to pred mesiacom. Tak idem skusit.
@luliu a to ty ako vies? Co ak ma nejaku diagnozu?
Autorka, my nevieme prečo ho vylucili a ci ma nejaku diagnozu. Ja idem teraz tiez ziadat o preldzeny rodicak, lebo moje dieta ma alergiu na 24/25 testovanych potravin a varit mu kazdy den je zlozite (moze len PKU potraviny). Zistili mu to pred mesiacom. Tak idem skusit.
@anonym_3a4315 ona sa nepýta na predĺžený rodicak zo zdravotných dôvodov, ten môže poberať a poberala by ho i keby dieťa chodilo do škôlky, stačí čítať s porozumením - pýta sa na vylúčenie, takže dôvod bude inde
@anonym_3a4315 ona sa nepýta na predĺžený rodicak zo zdravotných dôvodov, ten môže poberať a poberala by ho i keby dieťa chodilo do škôlky, stačí čítať s porozumením - pýta sa na vylúčenie, takže dôvod bude inde
@luliu ano presne, staci citat s porozumenim, a to hned moju prvu vetu - ty nevies či dieta nema aj nejaku diagnozu a preco ho vylucili zo skolky.
@anonym_3a4315 a ty to vieš? Ja som svoj názor napísala a tvoj ma nezaujíma, ja som sa ťa nič nepýtala
@luliu mne je fuk, že ta moj nazor nezaujima, sme na verejnom fore...toto nie je o nazore nejakej luliu z MK ...zdrave dieta zo skolky len tak nevylucia...
@luliu mne je fuk, že ta moj nazor nezaujima, sme na verejnom fore...toto nie je o nazore nejakej luliu z MK ...zdrave dieta zo skolky len tak nevylucia...
@anonym_3a4315 by si sa divila, veľmi záleží na ucitelkach, na škôlke, niekde je snaha, inde dieťa vylúčia. Je to úplne bežné. A nie toto fórum nie je o mojom názore, maj svoj, ale neoznačuj mňa a nediskutuj so mnou. Načo?
Za mňa z textu vyplýva, že sa pýta na to, či je nárok po vylúčení, keďže po neprijatí po 3 roku nárok je.
Keď sa už bavíte o tom čítaní s porozumením, tak čítajte ešte raz, čo píše - škôlka sa CHYSTÁ vylúčiť dieťa, ešte sa tak nestalo. @dievca1558 prečo sa tak rozhodli? má dieťa nejakú závažnú diagnózu? ak nie, nárok na RD nemáš.
@anonym_3a4315 by si sa divila, veľmi záleží na ucitelkach, na škôlke, niekde je snaha, inde dieťa vylúčia. Je to úplne bežné. A nie toto fórum nie je o mojom názore, maj svoj, ale neoznačuj mňa a nediskutuj so mnou. Načo?
Za mňa z textu vyplýva, že sa pýta na to, či je nárok po vylúčení, keďže po neprijatí po 3 roku nárok je.
@luliu nie nie je to uplne bezne.
mozem si oznacovat koho chcem. Ked nechces, aby som ta oznacovala - nereaguj.
@anonym_3a4315 ty máš nejakú diagnózu? Ja som ťa označovala alebo ty mňa?
@luliu a čo ked som ta oznacila? ty neznesies druhy nazor, pritom o uzivatelke nevies nic,. Ak pises do verejneho fora, musis ratat s tym, ze ta niekto moze oznacit, aj ked sa ti to nepaci ;)

@dievca1558 nie, nemáš nárok.