icon

Musí ma lekár vypísať na mateskú, keď som na maródke?

iveta143
15. mar 2018

Ahojte maminy. Vie niekto poradit? Som tehotna a evidovana na urade prace.zaroven som na pn. 30.3. mam nastup na MD. Je potrebne vypisovat ma na matersku ak som na pn a narok na materske mi aj tak nevznika? Na urade mi povedali ze staci prist po porode aj s rodnym listom dietata. Ale co potom s tou pn? Ani na socialku mi netreba ist? Dakujem

evittam
•
15. mar 2018

@iveta143 Ziadost o MD treba podať lebo potrebujes pri vybavení RP doklad,ze nemáš nárok na MD.

kostri
•
16. mar 2018

@iveta143 tak ako pise
@evittam ziadost na md zanes na soc poistovnu.odfot si a kopiu aj s ukoncenim pn zanes na up.potom uz az rodny list.

iveta143
autor
•
29. mar 2018

Ved to ze ziadost o materske som uz odniesla na soc poistovnu ale zabudla som si urobit kopiu. Co teraz? Vraj rozhodnutie mi pride postou ale kedy? V podstate mam v rukach len ukoncenie pn a termin porodu a nastupu na md zapisany v tehotenskej knizke. Budu to akceptovat?

evittam
•
29. mar 2018

@iveta143 Kto ci to bude akceptovať? Na RP mas narok az od narodenia dietata, SP ma na vyjadrenie 60dni.

iveta143
autor
•
29. mar 2018

@evittam no myslim urad prace ci to bude akceptovat.tym ze mam zaroven ukoncenu pn, musim ist odniest ukoncenie pn na urad prace.

iveta143
autor
•
29. mar 2018

Ja viem ze po narodeni az s rodnym listom mam ist na urad prace kvoli RP.ale teraz riesim nastup po pn na matersku, aj ked viem ze mi nepatri.

kostri
•
29. mar 2018

@iveta143 ak zanesies na up ukoncenie pn bez ziadosti na materske,mozu ta brat ako prace schopnu:( skus si na sp vypytat kopiu.to odovzdaj na up aj s ukoncenim pn.a budes pre up nadalej pn az do porodu 🙂

kostri
•
29. mar 2018

@iveta143 inak podla mna ak tam bude ludska sprostredkovatelka tak ti to uzna.odfot tehotensku knizku s tp a odovzdaj aj to.

majusqa77
•
Autor odpoveď zmazal
•
majusqa77
•
Autor odpoveď zmazal
•