icon

Musím nahlásiť zamestnávateľovi poberanie rodičovského príspevku?

Dnes o 13:45

Dobrý deň, schválili mi poberanie predĺženého rodičovského príspevku zo zdravotných dôvodov. Musím túto skutočnosť oznámiť zamestnávateľovi ak normálne pracujem na tpp, alebo je to čisto súkromná informácia? Nie sú tam žiadne úľavy na dani ani podobné veci ak dobre viem.

anonym_605b36
Dnes o 13:59

Ja som nič nenahlasovala. Až pri podpisovani žiadosti aby mi v práci urobili ročné zúčtovanie dane som to spomenula. Jedna mzdarka mi povedala, že to nemá na nič vplyv, druhá že mám priniesť z upsvar potvrdenie koľko mi bolo vyplatene za predchádzajúci rok. Neviem síce načo ale priniesla som.

autor
Dnes o 14:04
@anonym_605b36

Ja som nič nenahlasovala. Až pri podpisovani žiadosti aby mi v práci urobili ročné zúčtovanie dane som to spomenula. Jedna mzdarka mi povedala, že to nemá na nič vplyv, druhá že mám priniesť z upsvar potvrdenie koľko mi bolo vyplatene za predchádzajúci rok. Neviem síce načo ale priniesla som.

@anonym_605b36 dobre, ďakujem. Tak to nejdem nikomu nahlasovať. Ja som potvrdenie o poberaní nosila len manželovi do práce keď som ešte nepracovala .

petamich
Dnes o 15:42

Nie, zamestnavatel s tym nema nic spolocne, nic mu netreba nahlasovat 🙂
Manzelovi potvrdenie bolo treba predpokladam, ked si chcel uplatnit nezdanitelnu cast zakladu dane na manzelku v rocnom zuctovani.