icon

Muž na materskej: Je to dobrý nápad?

4. okt 2024

Ahojte maminky chcela by som sa spýtať na vás názor na danú temu 🙂 muz by chcel ist na materskú na pol roka s tým že ja by som išla spat do prace, práca je na 3 zmeny v automobilke chcem aby si oddychol a takisto ja by som rada išla medzi kolegov do spoločnosti veď to poznate 😁 no a teraz k veci, chceli by sme aby muz išiel na materskú od decembra len s tým že malá bude mat len 8 mesiacov, ale oplati sa nám to tak najviac pretože dostane 14tu mzdu, ale rozmýšľam či to zvládne… otec je skvely vie sa postarať aj pripraviť príkrmy, len tak či tak chlap nemá taký materský cit ako zena, ale ja nepochybujem že by to nezvládol, len moja mama je proti, vraj to nezvládne… ako ste to mali vy, išli ockovia namiesto vás na materskú? Viem že je to lepdie keď je dieťa staršie no aj tak by sme to radi skúsili takto 🙂

pribinak
4. okt 2024

Kopec otcov sa stará o bábätko, niekedy lepšie sko matky

marhulka13
4. okt 2024

My sme boli v starostlivosti o deti úplne ronocenni. S mojim mužom by som nemala problém

sense
4. okt 2024

Určite to zvládne, tvoja primárna rodina je tvoje dieťa,manžel a ty. Nie tvoja matka. Takže ak si myslíš ty z manželom že to zvládne tak to zvládne, ako každý muž ktorý má záujem o dieťa a byť s dieťaťom v každej situacii.
A kľudne aj matke povedz , keď si myslí že to nezvládne, keby musíš náhle do nemocnice, tak to zvládnuť jednoducho musi

autor
4. okt 2024

@sense tak moja mama je taká zvláštna v tomto ma take stare zaužívané zvyky, ešte aj pri pôrode chce byt 😂 na tom sme sa dobre zasmiali Haha, ale určite mu verím že to všetko zvládne, dokonca sa kvôli tomu aj varit základne jedla naučil a ja sa na druhu stranu veľmi teším do prace medzi ľudí, keďže som bola celé tehotenstvo pn 🙂 ďakujem za nazory

1angelika
4. okt 2024

muž určite zvládne a ty zvládneš také malé dieťa si celý deň nevidieť?

autor
4. okt 2024

@1angelika jasne, veď je to na určitú dobu, potom s ňou budem prakticky stále

sense
4. okt 2024

Ti verím ,určite to zvládne a posilní si aj vzťah s dieťaťom. Držím palce

1angelika
4. okt 2024

tak len smelo do toho a neboj sa, bude to v pohode 🙂

mogaa
4. okt 2024

Ty si poznáš svojho muža, len ty vieš či to zvládne.....dieťa je pravdepodobne na UM a teda nie je kojené, skús ho nechať s mužom na pár dní a sama uvidíš.....veľa mužov to s deťmi jednoducho nevie, ono to nie je len nakŕmiť a uložiť spať, sú to aj neprespané noci v čase keď idú zúbky, či keď príde choroba....gro detí je naviazaných práve na matku, ty na OČR s dieťaťom nebudeš môcť ak je s ním na MD tvoj muž.....zvládne popri dieťati navariť, nakúpiť, upratať bežný neporiadok? lebo ak nie, tak teba čaká doma druhá šichta a nie čas s dieťaťom....

tina505
4. okt 2024

Môj mal desať mesiacov keď šiel muž na materskú a bolo to úžasné. Prehĺbil sa im vzťah a pochopil o čom materská naozaj je 😁fakt by som to priala každému mužovi, nech si vyskúša realitu. Nikto o tom nerozhoduje len vy dvaja.🍀 Možno by sa dal u vás v práci vybaviť kratší pracovný čas, nech to aj teba tak nestresuje, že si menej času s malou.

januska12323
4. okt 2024

Veď nech si to muž komplet vyskúša cez víkend, ty sa tvár, že nie si doma alebo naozaj nebuď a uvidíte či to zvládne.

kiki68
4. okt 2024

Zvladne, moj muz je urcite lepsi ako ja. Ma podla mna velmi dobry vztah s nim a naozaj sa dietatu venuje.

lubina
4. okt 2024

tvoja mama rozhoduje za vas? Ved vy ste dospeli ludia a rozhodujete sa sami za seba a vase deti....ale k veci, moj muz sa vedel o deti postarat od uplneho narodenia. Nebol sice na materskej, ale dokazal s nimi vsetko to, co aj ja. Treba len doverovat muzovi. Je to tiez rodic a miluje svoje dieta.

sasa1310
4. okt 2024

Moj robil všetko polnohodnotne ako ja, ale do roboty, aby som išla - aby si on oddychol - to by mi neurobil. A to ja mám kľudnú prácu. Žiadne také, že na 3 zmeny

juliet86
4. okt 2024

dolezote je ako to vidi a citi manzel... ved tak,skus sa na celu sobotu alebo nedelu vyparit. ak ovlada prebalovanie kupanie uspavanie ak ty nekojis tak to je najdolezitejsie. ved si dajte trenovacie dni. a tiez zalezi aku mas prscovnu dobu ty a presuny. ak potrebujes odist z domu 7 00 a vratis sa 18 30 ok to im moze byt dlho. ak vypadavas 8 00 a si spat 16 00 pohoda