icon

Muž na rodičovskej dovolenke a práca na dohodu

katikak
31. jan 2013

Može moj manžel porebať rodičovský príspevok ked pracuje na dohoru?a ja sa chcem isť zaevidovať na úrad práce?

janka2501
1. feb 2013

manzel moze poberat rodicovsky,je uplne jedno ci je to trvaly alebo dohoda, u nas to je tak isto... ale ci teba zaeviduju ked mozes byt s dietatom doma to neviem...musis sa jedine opytat na urade ked tam pojdes 🙂

monikajaco
1. feb 2013

muz moze samozrejme ale teba nezaeviduju pretoze mozes byt s dietatom doma ..je ine kebyze si sla do prace ... zaeviduju ta ako dobrovolne nezamestnana a budes si musiet platit sama zdr. poistovnu co je mesacne 55 e ... nepresvedcis si myslim nikoho ze mas cisty umysel s tymto ...

angel31
1. feb 2013

co si hlupa... na co by si tam isla.. jak zacne muz poberat prispevok tak ostane vlastne pro forma na rodicovskom... co chces ist robotovat?

veron333
1. feb 2013

Ja som prišla o prácu počas rodičovskej dovolenky,rodičovský príspevok sme prepísali na manžela,ten je zamestnaný a ja som sa išla zaevidovať na úrad práce a poberala som aj podporu.

katikak
autor
1. feb 2013

ja chcem ist do práce ale bojím sa ze ma prepusti ked nastúpim,lebo teraz ma nemože prepustiť a nechcem prísť o rodičovský tak ho chcem dať na manžela.
Z čoho ti vypočítali podporu?z materskej ale rodičovskej?

zalka
1. feb 2013

@katikak ach bože , jak čítam poniektoré komentáre tak sa mi vlasy zježili.
Samozrejme môžeš RP prepísať na mng. , samozrejme môžeš sa ísť potom evidovať na UP ak Ti skončil pracovný pomer.
Ak chceš nastúpiť do zamestnania, kludne môžeš rodičovský príspevok budeš dostávať aj nadalej. Ak by ťa prepustil tak treba minimálne jeden deň pracovať ( čerpať dovolenku ) zvyšok dovolenky si nechať preplatiť, a detto odstupné .
V takom prípade Ti výjde maximálna podpora v nezamestnanosti.
Potom treba naplánovať prihlásenie na UP na začiatok mesiaca, aby Ti vznikol nárok na celú podporu . Teda v prípade, že ťa prepustia, treba k prvému v mesiaci prepísať RP na mng. a prvého v mesiaci sa chod zaevidovať na Up.

katikak
autor
1. feb 2013

@zalka Dakujem za radu.

laluchova
1. okt 2013

baby ešte stále platí že ak žena robí poberá sa rodičovský???ako to bude od 1.1.2014??vdaka

hajajanka
1. okt 2013

@laluchova Ano, plati, zatial ziadna zmena (mna to caka o par tyzdnov, pri prvom dietati mi to zrusili, tak snad pri druhom to vyjde 🙂 ).

laluchova
1. okt 2013

a čo práca na dohodu???tiež sa poberá rodičovský pritom???aj po novom roku:?

laluchova
3. okt 2013

babule...som už z tých zákonov mimo...nastupujem do práce ...kedže pracuejm alen doobeda na riadny pracovný pomer na dobu neurčitu tak bude muž s malým doobeda a on pojde do práce zas poobede ked ja už budem doma...ako to bude s poberaním rodičáku???žiadne jasle ani iná osoba ktorá sa o neho bude starť??bude mi aj nadalej rodičovbský vyplácaný??a ako to bude po 1.1.2014??vdaka

zalka
4. okt 2013

@laluchova zatial bez zmien , RP bude vyplácaný aj nadalej.

laluchova
5. okt 2013

vdaka

deniska765
5. nov 2013

Baby, prosim vas, ja vobec neviem ako to teraz funguje, dostala som dnes vybornu ponuku na pracu ale na TPP. Prosim vas viete mi poradit ci mi ostane rodicovsky alebo ho mam previest na priatela(otca) on je nezamestnany, popripape ako dlho to trva, ci su s tym nejake problemy, lebo potrebujem uz tetaz 11.11. nastupit. Vopred dakujem 🙂

zalka
5. nov 2013

@deniska765 RP si nechaj , a kludne sa zamestnaj ...

dandulla
3. dec 2013

ahojte chcem sa spytat ze ked sa zamestnama na tpp mam ist ohlasit na urad ze pracujem a popritom chcem poberat rp?

gapa
4. dec 2013

@dandulla ak máš dieťa do 3rokov a si nájdeš prácu na prac.pomer (alebo dohodu), tak to môžeš (nemusíš) ohlásiť na up odkial poberáš RP (neovplyvnuje to nárok na RP ale vraj pre štatistické účely to hlásia), ale treba si dať odhlášku z dôchodkového poistenia štátom, do 8dní po vzniku dôch.poistenia zamestnanca, lebo nemôžeš mať dôch.poistenie zamestnanaca súbežne s dôch.poistením štátu. Tiež po ukončení poberania RP by som si asi vybavila potvrdenie dokedy som poberala RP a zašla s tým na zdr.poistovnu, príp. si zavolala, či to treba. Lebo zdravotne môžeš byť súbežne poistená aj štátom a aj ako zamestnanec.