Muž nechce ísť na rodičovskú dovolenku
Ahojte. S mužom čakáme dieťa. Nechcela som veľmi, ale on sa bál že časom kvôli zdravotným problémom nebude môcť mať, tak sme sa rozhodli že si spravíme bábo ale moja podmienka bola, že hneď ako to bude možné pôjde na rodičovskú dovolenku on. Ja si budujem celkom slušnú kariéru a nerada by som o ňu prišla, zarábam dost slušné peniaze oproti nemu. On nemá veľmi ambície kariérne rásť a nemá na to v práci ani možnost. Přišlo mi, že bude najlepšie keď rodičovskú dovolenku prevezme on a jemu sa ten nápad zo začiatku páčil tiež. No za pár týždňov mám rodiť a on sa začal tváriť , že vlastně žiadna taká dohoda nebola a má materskú pôjdem na a nechce sa o tomu vôbec baviť. Dne ráno mi povedal, že v práci sa mu za to smejú a že je podpapučník a že on si toto nenechá a preto ostanem s malou doma ja. Povedal mi že som sebecka karieristka a mala by som sa zamyslieť nad sebou že sú mi peniaze prednejšie ako dieťa. A že už teraz trávime malo času spolu lebo som stále v práci, aledoteraz mu to nevadilo dokonca bol spokojný pretože si mohol kúpiť bicyklík za dosť veľa peňazí dovolenka pár krát do roka mu tiež nesmrdela príde mi od neho nefér ze sa mám vzdať práce a kariéry len kvôli tomu že som žena Čo si o tom myslíte?
@maciatkolulu vieš čo, kamoška prednedávnom vzala takú prácu zaskok na pol roka (materská, farmaceutická firma) a snažila sa, makala a už sa jej nechceli vzdať, spravili jej miesto a rovno na TPP
@bluka2 ale reálne sa to nestáva často. Iste, že sú také prípady, ale povedzme si úprimne, koľko?
@maciatkolulu to neviem
@zmrzlinka2021 pozri do tej debaty o (ne)nosení podprseniek, a len vtedy zistis koľko žien sa zabudlo ani neviem kde
Prečo ste si našla chlapa čo zarobí menej ako vy? A ešte aj názor kolegov mu je prednejší ako vlastná rodina?
@morgane1975 na tom že zarobí menej ako ona až tak nič zlé nevidím.. asi má iné kvality ktoré jej imponujú ako vysoký zárobok.. no brať ohľad na názor kolegov je naozaj zvláštne..
Môj bol už od 9 mesiacov v jasliach. Takže keď sa chceš až po roku vrátiť, asi veľmi závratnú kariéru nemáš. Ročné dieťa môže byť v pohode v kolektíve a ty v práci.
ja si myslim ze naozaj zte to dieta nemali mat..ako pises ani si nechcela kariera prednejsia ...tak ale uz je na ceste tak treba upratat priority
@anonym_autor Celkom by ma zaujimalo, ako to nakoniec dopadlo. Siel muz na rodicovsku? Alebo si sa ty nedokazala vzdat materskej ked sa ti uz dieta narodilo? Alebo opatrovatelky/jasle? 🙂

@maciatkolulu ale to je starosť zamestnávateľa. Pri dobrej vôli sa dá dohodnúť s chlapom na materskej práca na zmluvu, keď je nenahraditelny