Na aké príspevky mám nárok?

tehullka
3. feb 2012

som 34tt a akurát riešim aké príspevky na dieta mám nárok dostať a požiadať. Na materskú dovolenku nemám nárok lebo nemám odpracovaných tých 270dní, takže mám nárok len na rodičovský príspevok. Takže pôjde na matersku manžel, ale aj to až po 6 týždňoch. Ale ževraj sa dostáva aj nejaký príspevok zvaný kočíkove, ktorý sa dostáva od obecného úradu v mieste trvaleho bydliska mamičky. Dievčatá viete mi poradiť?

petkave
3. feb 2012

Na pôrodné má nárok každá mamička... Kopírujem Ti to sem z jednej stránky, tieto peniažky dostaneš určite:

Príspevok pri narodení dieťaťa je štátna sociálna dávka, ktorou štát prispieva na pokrytie výdavkov spojených so zabezpečením nevyhnutných potrieb novorodenca.Výška je 151,37 €. Svoj nárok si uplatníte na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny príslušnom podľa vášho trvalého pobytu. Nárok si uplatníte odovzdanou a potvrdenou žiadosťou.

Príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa je štátna sociálna dávka, ktorou štát prispieva na pokrytie výdavkov spojených so zabezpečením nevyhnutných potrieb novorodenca.
Tento príspevok sa poskytuje pri narodení prvého, druhého a tretieho dieťaťa. Pri narodení ďalších detí sa neposkytuje. Jeho výška je 678,49 €. Svoj nárok si uplatníte na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny príslušnom podľa vášho trvalého pobytu. Nárok si uplatníte odovzdanou a potvrdenou žiadosťou. O príplatok môžete žiadať po 28 dňoch od narodenia dieťaťa, najneskôr do uplynutia šiestich mesiachov od narodenia dieťaťa.