icon

Na aký príspevok mám narok okrem rodičovského?

petrag25
3. aug 2016

Zdravim Vas, mam termin priblizne o dva mesiace a chcela by som vediet ci mam narok dostávať nejake peniaze z uradu okrem rodičovského prispevku..doteraz som bola evidovana len ako student aj tehotenstvo mi vyšlo tak ze v maji som mala statnice a v oktobri mam termin, zamestnana som bola len na dohodu. Momentalne mam 22rokov takze ten prispevok 90€od 25r sa na mna nevzťahuje. Ďakujem

Strana
z2
evittam
8. aug 2016

@jankalukasova Nie, nedostane automaticky minimalnu matersku-ak bude mat na MD narok a vyjde jej napr.100Eur/mesiac,tak nedostane viac a od pôrodu jej bude doplacat zvysok do vysky RP UPSVaR.

jankalukasova
8. aug 2016

@dzina007 áno, to je pravda... mám takú kolegyňu, robí na dohodu o vykonaní práce a je tehotná, tak sa tým tiež začína zaoberať. Tehuľkujeme spolu, len ja som na TPP, tak u mňa je to jednoduché.

misulikes
5. sep 2016

Ahojte. Prosím pri žiadosti o príspevok pri narodení dieťaťa, je potrebné aj potvrdenie od gynekológa?
Je nám potrebné po 28dnoch od pediatra, to áno. Ale či aj od gynekologa??!

majusqa77
5. sep 2016
lulu2014
5. sep 2016

@misulikes ahoj ano aj od gynekológa....že či ste chodili na pravidelné kontroly....keby nie tak by vám to nemal potvrdiť a príspevok sa nekoná. 😉 Prajem pekný deň. 🙂

Strana
z2