Na čo mám nárok pri dvojičkách?

susnacik
21. júl 2014

Ahojte maminy dvojičiek. Ja mám doma 5 mesačné bambulky a bývame v rodinnom dome. Máme iba jeden smetiak a ešte 3 ročnú slečnu a pri 5 člennej rodine nám ten smetiak nestačil, tak mi raz do týždňa zobrala mama smeti k nim. Keďže platíme za smeti aj pre dvojky, tak som dnes zistila, že v iných dedinách dávajú pri narodení dvojičiek až po odplienkovanie druhý smetiak automaticky a zadarmo. Tak sa chcem opýtať ostatných rodičov, na čo máme pri dvojičkách ešte nárok, napríklad ako takáto hovadina so smetiakom, ale dosť podstatná. ďakujem za rady.

bonaqa2013
21. júl 2014

ja síce dvojičky nemám, ale mám dieťatko čo má zdrav. problémy. Tiež som sa bola opýtať na Obecnom úrade ako je to . A tu je v skratke ich odpoveď. Že nárok nemám na nič, akurát len povinnosť platiť dane.

mamulienka30
21. júl 2014

@susnacik platite odpad na vahu? Ak ano, mate narok na dalsi smetiak. Ak platite pausal na hlavu, tak asi smola, len jeden smetiak ako kazdy 😖 Vrece navyse ak postavite na vrch pred odvozom vam nezoberu?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aniko82
21. júl 2014

dvojicky sice nemam, ale po narodeni dcerky-4. clen rodiny- som si bola vypitat dalsi smetiak, bez problemov sme dostali, zadarmo, poplatok za odvoz smeti je u nas vypocitana za osobu, jejedno, kolko smetiakov mam...odvoz mame kazdy druhy tyzden, niekedy mame 1, inokedy 2 plnych...problem sme este nemali, dostali sme urcity pocet listkov kt treba vyvesit na smetiak...takto to funguje u nas🙂musis to zistit na urade....

tova
22. júl 2014

nam beru smeti 2 krat tyzdenne, a to je stale plny (4 ludia), papier, platicke a sklo beru extra 1 tyzdenne. raz za 2 t sa mi zda velmi malo, to aj musi smrdiet.

lulu369
22. júl 2014

@susnacik Najlepšie bude keď pôjdeš priamo na obecný a spýtaš sa tam...Lebo podľa toho čo píšu baby vyššie, tak je to všade úplne iné. U nás napr. sa platí za každého člena, raz do roka nám z obecného dajú papier, kde je rozpísané koľko platíme za smeti (podotýkam, že deti započítajú hneď ako sa narodia). No keď sme sa boli pýtať na ďalší smetiak tak nás odbili s tým, že si ho treba kúpiť. Smeti u nás odvážajú 1-krát do týždňa, no jeden smetiak nám nestačí (my sme 4-členná rodina, o pár týždňov k nám pribudne 5-člen + ešte moji rodičia, na jeden smetiak sme 2 rodiny)

nigguska
22. júl 2014

U nas je to tak,ze platime za objem.....cize na rok nam vypocitali cenu...mame 80l smetiak a vyvazaju 1x tyzdenne...u nas na obecom ziaden narok na nic nie je...

mamulienka30
22. júl 2014

@lulu369 - no taky smetiak (ak ho teda budu bravat a vysypu) vlastny je asi dobra investicia do kvality zivota. Pozerala som to prave a tie klasicke plastove 120l stoja 40e

susnacik
autor
22. júl 2014

čaute baby, tak dnes sme si ten smetiak vybavili a dostali sme ho zadarmo, s tým, že sme podpísali zmluvu s obecným úradom, že nám ho zapožičiavajú do veku troch rokov detí a potom im ho musíme vrátiť. Takže super, veľmi nám to pomôže. A my platíme smeti na osobu raz ročne a vynášajú nám ich raz za dva týždne.