Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@viktoria3333 to vážne? A čo mám robiť medzi tím? Ísť na neplatný rodicak?
@nikolet19971 veď to sú už 2 mesiace. Nevolali ste im tam?
@katuskatt moja malá mala 1. Októbra tri a tiež zatiaľ nič neprišlo žiaden papier. Mám len čakať
@nikolet19971 ja som posielala papiere v apríli a rozhodnutie mi prišlo až v juni takže majú čas
@nikolet19971 určite áno, doplatia od dátumu podania žiadosti v prípade jej schválenia 🙂
@142230919213, dakujem za informaciu. Vies mi prosim poradit, ako postupovat, ked ho chcem ziskat? Dam alebo dostanem ukoncenie pracovneho pomeru v praci, prihlasim sa na UP a dalej..? Dakujem za rady 😊
@katuskatt keď bude mať maly 3 roky zajtra tak by ti mal v decembri prísť ešte cely rodičak za november keďže sa to vypláca spätne ale neviem ako s rozhodnutím moja je septembrova dávala som skôr kvôli práci ale povedala mi na urade ze cca mesiac pred skončením si mam zas ziadat skus si tam zavolať zajtra
@kaia ak máš zamestanie,tak naňho nemáš nárok. Ak dáš výpoveď, prídeš o prácu a nevieš, či nezrušia pandemicky napríklad v januári. A takto neviem Ti poradiť,ako to je keď dáš výpoveď Ty. Ja čakám na to vyhlásenie od 1.oktobra.Nikde nemám chodiť vraj príde samo,ale už mi tak trošku zamrza úsmev,lebo neviem na čom som.Predsa nechcem zostať úplne bez príjmu pred Vianocami 😔 Už som si poslala aj žiadosti do zamestania, ale malá s nástupom do škôlky je non-stop chorá bola tam dokopy dva týždne.
@demonka5 ahoj,a dostala si už hneď v októbri za september?
@142230919213 ja som na pandemicky nemala narok kedze mi patrila podpora v nezamestnanosti , aj ked realne rohodnutie o prideleni davky som este nemaala v rukach
caute baby,mna by zaujimalo toto,kedze sa pandem.situacia stale zhorsuje,ci mame opat narok na pandemicku OCR,ak zavru skolu,syn je stvrtak a este mam 3rocneho skolkara, na nasej skole je uz druhy stupen doma distancne a niektore triedy v karantene.podla mna otazka casu,kedy ostanu doma vsetci.planuju lockdown zase.ja som v juli nastupila do prace po materskej,takze par mesiacov to je,ked mi ostanu obaja doma,nebudem mat ako pracovat,budem musiet ostat doma,ach zle mi je z toho,ked ste toto poberali v minulosti,kolko vychadzala OCR pandemicka? konecne som zacala zarabat a mam ostat doma ach😲
Ahojte baby, prosím Vás chodí nejaké rozhodnutie ohľadom náhradného výživného?
Ahojte, prosim vas:som na rodicovskej dovolenke, dieta bude mat onedlho 3 roky.
Mozem poberat pandemicky rodicovsky a byts dietatom doma, aj ked mam zamestanie na TPP? Cize realne sa mam po skonceni RD kam vratit (do prace) . Mozem si to dobrovolne predlzit a zostat jednoducho s dietatom doma?
@bridge_30 Nič sa nenahlasuje,papiere sa posielajú automaticky,aj keď to niekedy trvá 60 dní. Ja som dnes dostala a zajtra idem osobne odniesť. Predtým som nikde nebola nič nahlasovať
@142230919213 no lenže mne kázali sa normálne zaevidovat ako nezamestnaná a potom mi prišiel papier s cestným prehlasenim. Takže mňa normálne volajú na kontakty ako nezamestnanu a poberám pritom pandemicky 🤦🏼♀️

@nikolet19971 aj ja sa to chystám riešiť a čítala som príspevky mamiciek, ze na to maju lehotu 60dni a niekomu povedali, ze aj tri mesiace 🙉.
@katuskatt