Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
Baby, tým ktorým chodí rodičák šekom poštou, už vám prišiel? Ďakujem 😊
Este niekomu neprisiel rodicak? Chodieva vzdy 16 v mesiaci a stale ho nemam na ucet. Skalica...
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať.Neviete niektorá, či sa dá ísť na predĺžený rodičovský keď som slobodná matka?Dcéra bude mať 1.3. tri roky ale do škôlky ju zoberú až od septembra.Tým pádom nemôžem ísť ani do roboty, nakoľko ju nemám kam dať a do žiadnej škôlky ju nezobrali.Vopred ďakujem za akékoľvek rady
@kacena93211 na predĺžený do 6 rokov je mozne zo zdravotných dôvodov.
@sasanka605 Ďakujem veľmi pekne
Ahojte, jetu niekto kto si vybavoval podporu po rodičovskej dovolenke? Ďakujem
@kacena93211 treba sa odvolať na to že ste slobodná matka živiteľka a musíte nastúpiť do práce musia vám ju zobrať .
@malibu21 nie zobrat nemusia. Povinna je az predskolska. Teraz bud byt ako matka starajuca sa do 6rokov, do toho septembra, ale zadarmo, nic dostavat nebude, alebo opatrovatelka.
@dominika_sk teraz som si vybavovala po covidovej rodičovskej dovolenke.
Ale zatiaľ mi neprišlo nič okrem potvrdenia že som evidovaná na úrade práce.
Neochota na tých úradoch co sa týka informovanosti.
Mam dve malé deti ale nechodia do škôlky obidvaja majú viac ako 3 roky.
@veronikaviszlaiova asi tak. Pani ma odtial vykazala o 15,00 že ak nemam vypisane papiere mam prisť v piatok. Nebolo tam ani nohy, doma som to vypisala za 10min. A pracovnu dobu mali do piatej🤦🏼♀️
Ďakujem všetkým za rady.Je to celé na hlavu postavené
Žienky tento masiac bude 15 alebo 16 rodicak Košice??
@1cita 15teho budu ešte len spracovávať a posielať
@lenuska3110 inak nerozumiem čo začali byť takýto zabrzdeni.. kedysi bol RP na účte vždy 15. .. 🤔
@tianna tak oni sa neponahlaju, ale keď potrebujú napríklad papiere, tak šup šup rýchlo im to poslať, aby to mali čím skôr
@lenuska3110 presne!
@lenuska3110 @tianna žienky, zabrzdeni su neni. Ja chapem, ze by ste ho mali najradšej 1.na ucte, ale same si uvedomte, ked kazdy pracovnik tam spracovava par stoviek papierov, kde su pridavky, rodicaky, popritom xy dalsich papierov teraz boli pandemicke, rozne prispevky. Ono skuste si to. Niektore su mimo a spravaju sa ako neviem kto, ale aj tak robia s pocitacom, do toho im chodia ludia, telefony vyzvanaju. Vy cakate, ze vam nabehne 15 a ked nie, tak uz vyvolavate. Niekedy je to na palicu. A maju aj oni narok byt chore, na pn ci ocr s dietatom, tiez to niesu bohovia ktori neochoreju. Zo zakona maju cas do konca mesiaca, to je pre nich najdolezitejsi datum.
@veronikastrickova vieš len škoda že potom nie je čas do konca mesiaca aj na odchod splátok.. 🙂 ja nevolam nikdy, volala som raz keď ešte boli staršie deti malé a veru zázrak, predstav si že vtedy sa mi za celých takmer 6 rokov nestalo aby som nemala 15. RP na účte.. teda stalo, raz, vtedy keď som tam hneď volala.. kedysi tu všetko nejak lepšie fungovalo..
@veronikastrickova mne je jedno, či príde 15teho alebo po 15tom.
Len som napísala svoju skúsenosť, čo mňa bombardovali s papiermi rýchlo poslať teraz nedávno a za 90 dní žiadna odpoveď z ich strany, že zabudli poslať odpoveď.... A mam čakať ďalších 60 dní... Ale oni ak potrebujú nejaké potvrdenie, tak hneď a ešte aj im telefonovat, co je zázrak, ak sa človek dovola.
Chápem, že majú v posledných mesiacoch toho veľa, ale 90 dní je veľa času na neposlanie odpovedi.

@veronikastrickova a co este som dnes nasla na parkovisku 30€. Takže niečo na tom bude.