Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
No ako pekne sa to vysvetlilo 🙂 Inak akoze baby klobuk dolu, keby sa mojmu chlapovi nieco stalo a ja mam zit z rodicaku asi ho rovno zabijem 😒
Nehnevajte sa my zeny to mame taske🙂 ale zvladame to
@fidka79 presne tak my mame sporenie deti maju sporenia s poistkou je to sice 60e mesacne dokopy ale je to taka rezerva v pripade nudze
+ manzel si dava sporit na ucet v postovej banke(ucet je zadarmo) a chodi mu len zvysok s dochodku takze aj tam ide 35e mesacne takze rezerva je "len" zatial mame este co jest deti maju este aj banany aj jogurty aj masovy obed takze zasoby este su preto na rezervy zatial nemusim siahat preto som aj rada ze viem ze zajtra mi isto pride ze nemusim tahat s karty aby som mala v stvrtok rano k lekarovi...
@marcelatje no tak ja som sa vydavala uz s tymto vedomim ale mame dostatok nic nam zatial nechyba znackove oblecenie nam netreba...
takze da sa to nevyskakujeme si nieco si musime odopriet ale da sa povedat ze deti maju vsetko v ramci moznosti...
ale uz sme mimo temu.-DD
žienky obdivujem vas, naozaj zit len s rodicaku nie je ziadana vyhra, ale tak v skromnosti sa to da aj ked mate manzela PN alebo nezamestnaneho, tento stat nedokaze zabezpecit ani normalnu pracu, co je velmi smutne hlavne ze poziciavaju inym statom.... ja som na Materskej / rodicaku uz 6 rokov, s toho som pracovala len 3 mesiace kedze som ostala opat tehotna 😝 Vychovala som dve deti- chlapcov vychovam aj 3tie 😉 VYHODA- opat chlapec takze veci sa budu opat dedit 😀 ked si vezmete ze tu na sk dostanete pridavky vo vyske cca 22€ a v nemecku 700€ len pridavky na jedno dieta tak akaze tu je spravodlivost
Dievčatá myslíte že dnes pošlú matersku?
netusim ale asi skor nie ako ano....
@barbara088 maju čas no....
dnes uz musi byt, vcera posielali tak dufajme,ze ano 😒
kto ma zuno banku mate uz rodicak/matersku?
@elina25 presne tak, milujem tie reci, ze co ti pomoze 200€, no pomoze, moj manzel pracuje ako zivnostnik, pred 15 rokmi mal boreliozu na pol roka ochrnul, takze sa ucil znovu chodit... teraz sa mu to prejavuje s bolestami kosti.. a k tomu ešte aj chronicky kasel kedze ako aj za mladi a aj teraz kvoli praci prekonal zapal pluc, takze chorob az az.... stava sa ze do prace nejde aj mesiac kvoli tazkostiam, takze tych 200€ nieje vela ale pomozu... takze ak ma niekto nazor ze ako mozes cakat na 200€ tak nech si to radsej mysli a nekomentuje...... 🙄
SlSp BA nabehol 😉
Tatra banka TN este nie ☹
Ma uz niekdo z TN ?
tt cakam ze bude az v piatok

mne táto téma akurát pomohla vedieť, že mám byť rada, že sa mi nestalo aby mi prišiel rodičák iný deň ako 15, jedine ak je 15 cez víkend tak prišiel pred víkendom ... inak to ešte nebolo...