icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

namarie
13. máj 2014

mne táto téma akurát pomohla vedieť, že mám byť rada, že sa mi nestalo aby mi prišiel rodičák iný deň ako 15, jedine ak je 15 cez víkend tak prišiel pred víkendom ... inak to ešte nebolo...

janka9898
13. máj 2014

@fidka79 ja ju mam no nie vzdy mi chodi o takom case kedy tam aj peniaze uz su proste meska

janka9898
13. máj 2014

@fidka79 hej len maschlapa na invalidnom tak rezervu nemas s coho...
ale neriesim proste tento mesiac sme uplne vycucnuty lebo mame drevo+ poistku+emisnu na auto to preto inak mam vzdy nejakych 5e v penazenke aj na karte kreditke je ale to je len krajna nudza

fidka79
Odpoveď bola odstránená
marcelatje
13. máj 2014

No ako pekne sa to vysvetlilo 🙂 Inak akoze baby klobuk dolu, keby sa mojmu chlapovi nieco stalo a ja mam zit z rodicaku asi ho rovno zabijem 😒

kivinecka
13. máj 2014

Nehnevajte sa my zeny to mame taske🙂 ale zvladame to

janka9898
13. máj 2014

@fidka79 presne tak my mame sporenie deti maju sporenia s poistkou je to sice 60e mesacne dokopy ale je to taka rezerva v pripade nudze
+ manzel si dava sporit na ucet v postovej banke(ucet je zadarmo) a chodi mu len zvysok s dochodku takze aj tam ide 35e mesacne takze rezerva je "len" zatial mame este co jest deti maju este aj banany aj jogurty aj masovy obed takze zasoby este su preto na rezervy zatial nemusim siahat preto som aj rada ze viem ze zajtra mi isto pride ze nemusim tahat s karty aby som mala v stvrtok rano k lekarovi...

janka9898
13. máj 2014

@marcelatje no tak ja som sa vydavala uz s tymto vedomim ale mame dostatok nic nam zatial nechyba znackove oblecenie nam netreba...
takze da sa to nevyskakujeme si nieco si musime odopriet ale da sa povedat ze deti maju vsetko v ramci moznosti...
ale uz sme mimo temu.-DD

twetty89
14. máj 2014

žienky obdivujem vas, naozaj zit len s rodicaku nie je ziadana vyhra, ale tak v skromnosti sa to da aj ked mate manzela PN alebo nezamestnaneho, tento stat nedokaze zabezpecit ani normalnu pracu, co je velmi smutne hlavne ze poziciavaju inym statom.... ja som na Materskej / rodicaku uz 6 rokov, s toho som pracovala len 3 mesiace kedze som ostala opat tehotna 😝 Vychovala som dve deti- chlapcov vychovam aj 3tie 😉 VYHODA- opat chlapec takze veci sa budu opat dedit 😀 ked si vezmete ze tu na sk dostanete pridavky vo vyske cca 22€ a v nemecku 700€ len pridavky na jedno dieta tak akaze tu je spravodlivost

elina25
14. máj 2014

Dievčatá myslíte že dnes pošlú matersku?

barbara088
14. máj 2014

netusim ale asi skor nie ako ano....

elina25
14. máj 2014

@barbara088 maju čas no....

twetty89
14. máj 2014

dnes uz musi byt, vcera posielali tak dufajme,ze ano 😒

monacanka
14. máj 2014

kto ma zuno banku mate uz rodicak/matersku?

elina25
14. máj 2014

@twetty89 Hej a milujem tie muderkine čo povedia:Nechápem ako môžete čakať na materskú,tak bohužial nie všetky bývame vo svojom a muž zarába 1.500-mesačne....A ešte ako prídu výdavky čo človek s nimy nepočítal tak diki no....

shania31
14. máj 2014

@monacanka
Na Zuno banku je to skoro, aby dnes uz pripisala peniaze na ucet- cca 11h je realnejsia. A dolezite je, ze si KE.

twetty89
14. máj 2014

@elina25 presne tak, milujem tie reci, ze co ti pomoze 200€, no pomoze, moj manzel pracuje ako zivnostnik, pred 15 rokmi mal boreliozu na pol roka ochrnul, takze sa ucil znovu chodit... teraz sa mu to prejavuje s bolestami kosti.. a k tomu ešte aj chronicky kasel kedze ako aj za mladi a aj teraz kvoli praci prekonal zapal pluc, takze chorob az az.... stava sa ze do prace nejde aj mesiac kvoli tazkostiam, takze tych 200€ nieje vela ale pomozu... takze ak ma niekto nazor ze ako mozes cakat na 200€ tak nech si to radsej mysli a nekomentuje...... 🙄

elina25
14. máj 2014

@twetty89 presne,presne tak!!!Ale na toto už nepozerajú....a ty máš ako banku?Ja VUB

twetty89
14. máj 2014

@elina25 ja mam slsp mala som vub lenze tam chodia peniaze o nejakej 14.00 a stalo sa ze boli az vecer o 17.00, kedze vub drzi peniaze.... slsp ich mam hned ako nabehnu takze ak nenabehnu do 12.00 tak uz nenabehnu, kolkokrat boli uz o 10.00

elina25
14. máj 2014

@twetty89 mne tak chodia o 17:00....a co uz vybavim nic....Vieš čo keby som mala také vymoženosti ako naši romakovia tak ani na tu matersku odkazana koncom mesiaca niesom.........

twetty89
14. máj 2014

@elina25 ved toto... je to na zaplakanie ze oni maju vsetko a my nemame na nic narok ked manzel pozastavil zivnost a isiel na UP a pytal sa na davku hmotnej nudzi tak mu povedali, ze nema narok lebo ja dostavam 200€ a ziv. minimum na 4 clennu rodinu je 165 a my mame 200€

elina25
14. máj 2014

@twetty89 presne toto moj živorník je tiež,a minule chorý jak pes išiel lebo musel...........A to že sa nedá vyžiť s 200-eur nikto nepozerá a tak že ľudia sa na nebankovky otáčajú..........

marse
14. máj 2014

SlSp BA nabehol 😉

pipirka1
14. máj 2014

Tatra banka TN este nie ☹
Ma uz niekdo z TN ?

twetty89
14. máj 2014

@marse potesila si ma ze dnes bude 🙂 😀

radko23
14. máj 2014

tt cakam ze bude az v piatok

marse
14. máj 2014

@twetty89 ale aby sme z tej horibilnej sumy nedostali infarkt 😀

twetty89
14. máj 2014

@marse 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 sa mi aj viecka prevratia ked ju uvidim 😵

shania31
14. máj 2014

@marse
BA kolko?

monculka
14. máj 2014

@marse aj ja som SLSP ale vychod...silne dufam ze za chvilu nabehne lebol malej sa kocik rozpadol 😀