Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@lenus911 určite nárok na tie mladšie budete mať...len pri najstaršom neviem...ale každopádne držím palce. Každé € navyše je dobre...a čo sa týka toho výživného skúste vybaviť o zvýšenie výživného deti rastú potrebujú toho viac všetko je drahé. Poznám to...ja som sa rozviedla pred jedenástimi rokmi až do minulého roka mi platil na dve deti po 20€. O zvýšenie som nemohla ani pomyslieť, hneď sa z toho vedel vykrúcať. Nechal prácu a radšej chodil na čierno do roboty a k tomu sa vyhrážal, vydieral, že mi ich vezme. V decembri minulého roka zomrel v mladom veku. A práve preto som vybavovala náhradné výživné skoro jednom roku... a co sa týka sestry tak dnes osobne išla na UPSVR tak okomentovaali to tym, zesa nastala chyba , zmylka, že jej patria tie po 100€. Ale hlavne, že jej toho mesiaca nedali ani tie výživné čo berie každý mesiac po 50€ na 3 deti. Takže dostala iba prídavky. Že jej to dajú všetko v decembri 🤦♀️
Ahojte, je tu niekto komu este neprisiel rodicovsky? 🤔
@ivi1808 Nemáš akurát prechod z MD na RD? Že ešte nedopracovali? Ináč je to automatické, pokiaľ sa nediala nejaka zmena mal by prísť.
@misinka0611 praveze nie, doteraz chodil vzdy nacas ale tento mesiac nic, tak nechapem, kde je problem 🤷
@ivi1808 Jaj zavolaj teda radšej, lebo už nabiehali na účty. Mne už v pondelok.
@dominika5315 chápem. Dakujem. Takze toto nie je pre všetkých.
Dobrý deň žienky, chcem sa spýtať...vybavovala som náhradné výživné za sirotský beriem 69,69€ Chcem sa spýtať, že keď sa zamestnam musím nahlásiť zmenu na UPSVR. Tým pádom je možné že z tých aktuálnych 69€ môžu mi znížiť náhradné výživné? Či je to už minimum? Ďakujem krásne z odpovede... 🙂❤️
@mamula20 nechápem prečo by som mala vracať...veď keď deti nemajú nárok na sirotský...tak automatický sa dá vybaviť náhradné výživné to mi pani povedala v SP. A pracovníčka na UPSVR mi nič také nespomínala, že sa bude vracať... to asi v tom prípade keby som niečo zamlčala nejakú skutočnosť? A nenahlasila zmenu?
Ahojte len sa chcem podeliť mne bolo po dráme na úrade že nedostanem žiadne rozhodnutie ohľadom toho príspevku k vyzivnemu teda tej jednorazovej pomoci že prídu len peniažky. Tak peniažky ešte nie sú ale dnes mi prišlo rozhodnutie do vlastných rúk že bolo schválené tak asi naozaj schvaľujú a posielajú tieto dokumenty .
Pardon povedané na urade
@wwrrooppll dobry den,mozem sa opytat kedy ste si to podali? Dakujem 🙂
@lenus911 dobrý deň jasné 8.11.
@wwrrooppll dakujem krasne, akurat som vytiahla aj ja zo schranky rozhodnutie 🙂

@kajulqa47 mne došli včera