icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

estertery
16. nov 2022

@kajulqa47 mne došli včera

estertery
16. nov 2022

@lenus911 určite nárok na tie mladšie budete mať...len pri najstaršom neviem...ale každopádne držím palce. Každé € navyše je dobre...a čo sa týka toho výživného skúste vybaviť o zvýšenie výživného deti rastú potrebujú toho viac všetko je drahé. Poznám to...ja som sa rozviedla pred jedenástimi rokmi až do minulého roka mi platil na dve deti po 20€. O zvýšenie som nemohla ani pomyslieť, hneď sa z toho vedel vykrúcať. Nechal prácu a radšej chodil na čierno do roboty a k tomu sa vyhrážal, vydieral, že mi ich vezme. V decembri minulého roka zomrel v mladom veku. A práve preto som vybavovala náhradné výživné skoro jednom roku... a co sa týka sestry tak dnes osobne išla na UPSVR tak okomentovaali to tym, zesa nastala chyba , zmylka, že jej patria tie po 100€. Ale hlavne, že jej toho mesiaca nedali ani tie výživné čo berie každý mesiac po 50€ na 3 deti. Takže dostala iba prídavky. Že jej to dajú všetko v decembri 🤦‍♀️

ivi1808
16. nov 2022

Ahojte, je tu niekto komu este neprisiel rodicovsky? 🤔

misinka0611
16. nov 2022

@ivi1808 Nemáš akurát prechod z MD na RD? Že ešte nedopracovali? Ináč je to automatické, pokiaľ sa nediala nejaka zmena mal by prísť.

ivi1808
16. nov 2022

@misinka0611 praveze nie, doteraz chodil vzdy nacas ale tento mesiac nic, tak nechapem, kde je problem 🤷

estertery
16. nov 2022

@ivi1808 skúste tam zavolať, dnes by tam mali byť do 17.00

ivi1808
16. nov 2022

@estertery skusim a uvidim no ☺️

misinka0611
16. nov 2022

@ivi1808 Jaj zavolaj teda radšej, lebo už nabiehali na účty. Mne už v pondelok.

lenus911
17. nov 2022

@estertery dobry den, fuha, tiez ste to nemali lahke 😔 inak, sestra dobre urobila, ze sla osobne na urad, ved to patri detickam, kazda koruna sa zide, v dnesnej dobe dvojnasobne...uvideme co z toho bude, ja budem vdacna za vsetko 🙂 dakujem krasne za odpoved ♥️

ingush616
20. nov 2022

@dominika5315 chápem. Dakujem. Takze toto nie je pre všetkých.

nika2212
21. nov 2022

@ivi1808 písala som ti spravu ďakujem ❤️❤️ za odp

estertery
21. nov 2022

Dobrý deň žienky, chcem sa spýtať...vybavovala som náhradné výživné za sirotský beriem 69,69€ Chcem sa spýtať, že keď sa zamestnam musím nahlásiť zmenu na UPSVR. Tým pádom je možné že z tých aktuálnych 69€ môžu mi znížiť náhradné výživné? Či je to už minimum? Ďakujem krásne z odpovede... 🙂❤️

mamula20
Odpoveď bola odstránená
estertery
21. nov 2022

@mamula20 asi som zlé napísala, ja som rodič toho mesiaca som vybavovala náhradné výživné pre deti. Keďže na sirotský nemali nárok. Po rozvode boli deti mne prisúdene do mojej stratoslivosti. Deti ešte sú do 15 rokov....navštevujú ZŠ

mamula20
Odpoveď bola odstránená
estertery
21. nov 2022

@mamula20 áno minulý rok v decembri

mamula20
Odpoveď bola odstránená
estertery
21. nov 2022

@mamula20 nechápem prečo by som mala vracať...veď keď deti nemajú nárok na sirotský...tak automatický sa dá vybaviť náhradné výživné to mi pani povedala v SP. A pracovníčka na UPSVR mi nič také nespomínala, že sa bude vracať... to asi v tom prípade keby som niečo zamlčala nejakú skutočnosť? A nenahlasila zmenu?

jenny257
21. nov 2022

@estertery vrátiť by si musela len vtedy ak by ex začal platiť , čož v tomto prípade nehrozí.

estertery
21. nov 2022

@jenny257 ďakujem za odpoveď 🙂 môžem sa spýtať...momentálne som nezamestnaná, a chcela by som vedieť či by sa náhradné výživné znížili v prípade keby som sa zamestanala...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
estertery
21. nov 2022

@mamula20
@mamula20 ďakujem

wwrrooppll
22. nov 2022

Ahojte len sa chcem podeliť mne bolo po dráme na úrade že nedostanem žiadne rozhodnutie ohľadom toho príspevku k vyzivnemu teda tej jednorazovej pomoci že prídu len peniažky. Tak peniažky ešte nie sú ale dnes mi prišlo rozhodnutie do vlastných rúk že bolo schválené tak asi naozaj schvaľujú a posielajú tieto dokumenty .

wwrrooppll
22. nov 2022

Pardon povedané na urade

lenus911
22. nov 2022

@wwrrooppll dobry den,mozem sa opytat kedy ste si to podali? Dakujem 🙂

wwrrooppll
22. nov 2022

@lenus911 dobrý deň jasné 8.11.

lenus911
22. nov 2022

@wwrrooppll dakujem krasne, akurat som vytiahla aj ja zo schranky rozhodnutie 🙂

lenus911
22. nov 2022

@estertery dobry den, dnes prislo rozhodnutie,schvalili aj najstarsiemu 🙂 potesilo velmi ♥️

estertery
22. nov 2022

@lenus911 super, som rada, že Vám to nakoniec schválili 😊...

lenus911
23. nov 2022

@estertery dakujem,potesilo to velmi ♥️