icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

oddrobceka
3. nov 2015

@vydrnik ale tak napr mne vzdy pride den po tom, co vacsine tu, takze aspon orientacne viem, ze kedy si mozem spravit plany na velky nakup 😀 😀 😀

vydrnik
3. nov 2015

@oddrobceka kazda vie ze kolem 15 uz chodievaju na ucet a tu je zaciatok mesiaca a uz sa zacina riesit to iste co kazdy mesiac.Takze nieje problem si nakupy naplanovat po 15.

lenuskalenuskalenuska
3. nov 2015

@vydrnik veď keď Ti to vadí tak to nesleduj...

vydrnik
3. nov 2015

@lenuskalenuskalenuska mne nic nevadi je to len nazor a uz minuly mesiac o tom bola debata a niesom sama kto uz napisal ze preco kazdy mesiac baby tiesi to iste

lenuskalenuskalenuska
3. nov 2015

@vydrnik bože veď to je jedno. Keď ka to nezaujíma prekliknem a idem ďalej 🙂

vydrnik
3. nov 2015

@lenuskalenuskalenuska kazdy moze napisat svoj nazor alebo sa to nesmie? Na to snad su diskuzie napisala som to tak ze nic zle som nemyslela.Len viem ze uz jecto tu dlho a nektore baby uz ani neraguju bo vedia ze jedna druhu len uraza

lenuskalenuskalenuska
3. nov 2015

@vydrnik ja neurážam. Tiež vyjadrujem len svoj názor. A áno smie sa to 😉

vydrnik
3. nov 2015

@lenuskalenuskalenuska ja som nepisala ze Ty urazas len ze skusenosti viem ako baby dokazu reagovat.

lenuskalenuskalenuska
3. nov 2015

@vydrnik aha tak prepáč 🙂

vydrnik
3. nov 2015

@lenuskalenuskalenuska nic sa nedeje. 😅

alexandra206
5. nov 2015

@vydrnik je to tu pre baby ktore to zaujima ked vas to nezaujima nemusite tu chodit a nieje to jednoduche riesit nakupi po 15stom ale kto nezazije nevie

vydrnik
5. nov 2015

@alexandra206 nebudem to tu znova opisovat nebolo to mysleno zle len ze kazdy mesiac to iste kazda mamka vie kedy dostane peniazky tak preco by bol problem si naplanovat kedy na nakup.

alexandra206
5. nov 2015

@vydrnik lebo stych smiesnich penazi co dostaveme od statu sa vyzit neda preto kazda caka akzdy mesiac kedy pridu aby mohla vobec kupit dietatu plienky mlieko a lieky

silvinka000
5. nov 2015

@vydrnik lenze napríklad ja dostavam 16 a ked mam 14 alebo 15 tak ma to potesi

evittam
5. nov 2015

@alexandra206 Prepáč, ale ty žiješ len z tých 203,20 Eur + rodinné prídavky? Tak to "klobúk dole".

liuliu
5. nov 2015

Ja pri ludoch ako alexandra nerozumiem jednej veci. Vola sa to rodicovsky prispevok....PRISPEVOK. Stat nema suplovat oslika zatras sa a vy doma lezat a cakat na kazdomesacnu rentu pre seba a svoje dieta. Toto nieje suma z akej mate vyzit ! Toto je PRISPEVOK na starostlivost o dieta. Kde ste zobrali ze by mal byt stat povinny vas zivit ?????? :D

moni244
5. nov 2015

@alexandra206 ked sa neda vyzit, treba hladat cesty, aby sa dalo a nieken sediet doma na zadku a nadavat, ako sa stat nestara, ale to, ze plati rodicak do 3 rokov dietata, je vam malo

silvinka000
5. nov 2015

@evittam
@alexandra206 no to naozaj klobúk dole môj muž chodí do práce a tak kompostu iné baby je to len príspevok za to mas nakúpiť všetko potrebné pre dieťa

petka0202
5. nov 2015

Co tu riesite kazda mamicka chodi tu cakat na almuznu a ma pravdu neda sa s toho vyzit !!! Ja mam 9 mesacne dieta kebyze ho mam komu dat postrazit uz davno nesedim doma na ritu ale ty co si najdu prachatych chlapov tak tie zeny to nepochopia !!!

moni244
5. nov 2015

@petka0202 tak to sa mylis, nemam prachateho manzela, ani rodicov, ani svokrovcov, rodinu cez pol republiky, aj tak od malej 1,5 roka si privyrabam brigadami, chlapi tiez nerobia 24/7 a ked to inac nejde, tak cwz vikend moze strazit a zena aspon brigadovat, len je lelsie vyplakavat a nehladat riesenia

vydrnik
5. nov 2015

@petka0202 mam 9r.dceru ktoracsa narodila este v Cr kde zme byvali ked jej bolo 2,5 r.ostala som z mou sama a nez som nastupila do roboty dostavala som mesacne 1.500kc tj.55€ zo socialky plus 400kc vyzivne na dceru tj.14€ takze dohromady to bolo 69€ a teraz mozete povedat da sa vyzit,

liuliu
5. nov 2015

Ved o to ide to nieje davka urcena na prezitie celej rodiny psa a dvoch skreckov.. Je to "prispevok" na starostlivost o dieta. Stat ti prispieva na staroslivost o dieta a nie ze financuje chod celej rodiny. V kazdej krajine sa davka lisi ; niekde nemaju ani len tych 200 euro a vo vacsine krajin uz toboz nie ten luxus ze "vobec nieco" poberaju 3 roky. Zeny su ked tak 4 tyzdne po porode doma a het spat do prace.
Bud mate stastie a vas doterajsi zivotny standart utiahne manzel alebo sa zial musite vratit do prace. Obvinovat stat a nariekat ze vas dostatocne nefinancuje ; to je vyslovene chrapunstvo. Ja chapem ze 200 euro je nic ale to naozaj nieje urcene na to aby ste z toho primarne "vyzili" ide len o prispevok.

evittam
5. nov 2015

@petka0202 Moja zlatá, tak seď na riti naďalej a sťažuj sa naďalej. Ani ja nemám prachatého chlapa a tu som a mám dve deti....... A nemá mi ich kto postrážiť, mám už len "svokru" tá ma zdravotné problémy, takže možno raz za mesiac na hodku-dve. Čiže ak idem na úrad, kamkoľvek tak s deťmi. Všetko sa dá ale nie čakať na almužnu od štátu a plakať. A to môžeme byť rady čo tento štát dáva do 3 rokov.....

sussye
5. nov 2015

Prečo ste sa sem prišli mamičky urážať? Táto téma má jasný názov a kto nechce nech do nej nevstupuje. Ja napr pracujem od malého 10mesiacov manžel tiež robí, ale tak isto sa sem prídem pozrieť, či budú peniažky skor alebo neskor, každý robíme čo je v naších schopnostiach a možnostiach, táto stránka je na to aby sme si pomáhali

lenuskalenuskalenuska
5. nov 2015

@sussye presne to som chcela napísať ja. Každá mamička si uvedomuje že je to len prispevok, ale aj taký príspevok poteší keď máte pred výplatou!

mamaoly
9. nov 2015

Nejak ste ticho baby....už je 9teho 😀

1cita
9. nov 2015

myslita ze bude rodicovsky v pondelok ked je 17 sviaok??dik za reakciu

evittam
9. nov 2015

@1cita Ahoj, no z osobnej skúsenosti - ja myslím, že väčšina už bude v piatok 13.11. 😉

lenuskalenuskalenuska
9. nov 2015

@evittam presne. Aj jasi myslím. A ticho dúfam 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

evittam
9. nov 2015

@lenuskalenuskalenuska Tak mne je to osobne jedno. Tých pár eur ma "nevytrhne", ale chápem toho kto sa už nemôže dočkať....No a len čisto teoreticky a prakticky - 17.11. je sviatok, väčšina "tetušiek" bude mať voľno a myslím, že aj tak to nastavili tí z vrchu (ktorí teda určite v pondelok robiť nebudú) nech sa to vyplatí ešte pred víkendom. Nakoľko 18.11. by už bolo teda dosť neskoro - myslím na účtoch. 😉