icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

deniskami
8. feb 2016

@evittam nekaz im radosť 🙂aj tak nikto necita príspevky a rovno napíše minimálne 20ľudí už vo štvrtok ci už nabehli niekomu 🙂 🙂

julka31111
8. feb 2016

@lilly Co tak neskor? ☹

lissbeth
8. feb 2016

mohli by piatok............v decembri mi prisiel uz 11teho

vydrnik
8. feb 2016

@lissbeth kazdy vie ze v Decembri boli skor pretoze boli sviatky,vsetky dostali peniazky skor,

lissbeth
8. feb 2016

aaaale nevrav, to mi je osveta!!!!! 14,15 bol pondelok utorok a to bolo este kuuuusok od sviatkov, teraz to bude nedela pondelok

mamina2388
8. feb 2016

@vydrnik prosim ta, ako to je tento mesiac mam dostat to tzv., kocikove, a rodicovsky na malu +pridavky, a na maleho to viem ze dostanem len pridavky ale kedze sa narodil 20decembra, tak od vtedy ci cely mesiac, ci iba januar, dakujem za odpoved.
a moj nazor materske vyplaca SP a rodicovsky UPSvAR, uzavierky zvyknu byt okolo 10teho v mesiaci a posielaju do toho 20teho, kto ma ucet ide mu na ucet do 24h od poslania 😀 takze prv ako 15sa neda cakat

vydrnik
8. feb 2016

@lissbeth precitaj si diskuziu za december a uvidis ze je to tak,ja inac dostavam vzdy 16. Ked to vychadza na nedelu peniaze v pondelok,ked na sobotu tak v piatok,a v decembri som mala 13

vydrnik
8. feb 2016

@mamina2388 tato debata je uz dlho kazdy mesiac sa mamky informuju kedy a kde dostali peniazky,ano matersku posiela soc.poistovna,rodicovsky a pridabky kocikovne UPSVR,zalezi kedy maju uzavierky,neviem ako je to teraz presne takze ked je maly 20.decembra tak ti nepoviem ako to budu ratat,mozno ina mamka ti poradi

evittam
8. feb 2016

@mamina2388 Ńarodil sa 20.12. kedy si bola podávať žiadosť o "kočíkovné" a rodinné prídavky? Od toho to závisí - predpokladám, že si to stihla v mesiaci január tak ti to príde vo februári. Ak máš nárok na MD tak budeš dostávať už len MD + rodinné prídavky na obe deti. Ak nemáš nárok na MD tak budeš dostávať RP ako doteraz plus si požiadaj o príspevok, ktorý je myslím cca 6 týždňov na mladšie vo výške 41,10 Eur a to je všetko. A ozaj -dátum - na účet to "nabieha" či už od SP alebo od UPSVaR cca okolo 15. v mesiaci. Áno v decembri to bolo skôr - sviatky. Teraz ako som už napísala nečakajte skôr ako v pondelok 15.2.!

lissbeth
8. feb 2016

mne chodil vzdy 14 a skor len v januari15 tak si ti priblble poznamky laskavo odpust

evittam
8. feb 2016

@lissbeth Koho myslíš?! Proste áno ak je 14. v piatok tak príde v piatok - niekedy sa zadarí, že ak je v piatok 13. tak tiež prídu-záleží od okresu!!! Ak je však 12.teho v piatok a 15.teho v pondelok tak na 1000% prídu až v pondelok - niektorým okresom možno až v utorok....

kikad27
8. feb 2016

Dievcence v septembri som dostala 11. v piatok. A si myslim ze niektore okresi dostanu uz v piatok

moni244
8. feb 2016

@evittam nevysvetlíš, budú si tvrdiť svoje 😉

mamina2388
8. feb 2016

@evittam 20.1.som podavala ziadost pytam sa len preto lebo tam som sa dozvedela iba tolko ze vyplatia az vo february ...dakujem za odpoved inak 😉 aj tebe @vydrnik

mycuskaa
8. feb 2016

@evittam mne uz sa stalo ze mi prisiel piatok 12-teho 😊 takze to nebude asi na 1000% 😊

evittam
9. feb 2016

@mycuskaa Ako som už napísala, záleží aj od okresu, no mne s to ešte bohužiaľ nestalo 😉 A je mi to na druhej strane úplne jedno. 🙂

evittam
9. feb 2016

@mamina2388 No tak keď si podávala až 20.1. tak si hádam nečakala, že ti vyplatia peniaze po termínoch? Áno dostaneš až vo februári - ako som ti napísala.

mamina2388
9. feb 2016

@evittam ale ja vien ze cil vo february mi to pride, ale ja som chcela vediet ze tie pridavky co su,...ci je to tiez za cely mesiac alebo ako to je,..dost mi na tom zalezi vediet to, kedze by som tie pridavky detom davala na knizku ... 🙂

evittam
9. feb 2016

@mamina2388 Ak sa ti dieťa narodilo 20.12.2015 a žiadosť o rodinné prídavky a rodičovský a "kočíkové" si dala 20.1.2016 tak vo februári dostaneš rodinné prídavky za december+január , taktiež rodičovský za december+január - to všetko v celej sume - rodičák a rodinné prídavky sa nerozdeľujú na dni no a + "kočíkové".

vonava007
9. feb 2016

Myslíte,ze môžem do piatku počítať s rodicakom? Ako ste na tom?

marian86
9. feb 2016

@vonava007 nie..

vonava007
9. feb 2016

@marian86 😖 do kelu.....si ma nepotešila....

domca32
10. feb 2016

Nejdem sa hrat na múdru,ale v decembri bolo vsetko vyplacaneaj na postach a sj na uctoch preto,lebo do 23.decembra museli mat uuplne vyprazdnenu postu!!!preto sme mali mi na uctoch materske uz 11teho a aj ti,ktori distavaju na postach az 18,tak peniaze mali 14teho!!!!

domca32
10. feb 2016

@mamina2388 ahoj,mne sa maly narodil 26.12.2013 ,mesiacna to som podala papiere,cize ked sa babo dozije 28dni,to vychadza asi 23.1.2014 a pridavky plus porodne som dostala az vo februari!!!ale kedze sa mi maly narodil 5dni pred koncom roka,tak za tych 5dni,ktore zil este v starom roku,som dostala zaplatene uz v januari!!!!

domca32
10. feb 2016

A este daco,kočky...už sa párkrát stalo,že síce 15teho padlo na pondelok,t.j.normalny pracovny deň,ale rodicak dosiel uz v piatok!!!ake zasa sa parkrat stalo aj take,ze sme to dostali ozaj 15teho...tazko posudit podla coho to posielaju,no viem,ze ucty v Slovenskej sporitelni su vyplacane skor,ako VUB,napriklad...

moni244
10. feb 2016

@domca32 nejde o banku ale o okresy, sú okresy, čo vyplácajú skôr a okresy, čo neskôr

domca32
10. feb 2016

@moni244 aha 🙂 to som nevedela...mam susedku,ktora je v Slov.sporitelni a ja som VUB a ona ma furt o 4-5hodin matersku skor,ako ja,.

evittam
10. feb 2016

@domca32 A to si stihla ísť požiadať o rodičovský príspevok aj prídavky ešte pred koncom roka, keď si peniaze dostala už v januári?! Neviem, ale asi tu pletieš hrušky s jablkami - možno - to myslím MD s RD a to je rozdiel. Takže áno je úplne normálne ak si dostala MD za december vyplatenú v januári - nakoľko na MD si už bola.....Tu sa bavíme o rodičovskom príspevku v prípade @mamina2388, čiže tam záleží kedy podala žiadosť - a platí to čo som napísala. Na UPSVaR si "nevycucajú" z prsta, že tebe sa dieťa narodilo vtedy a vtedy a potrebuješ rodičák.... 😉

anchelita
10. feb 2016

mohol by prist piatok ja by som sa vooobec ale vobeccc nenahnevalaa 🙂

domca32
10. feb 2016

@evittam aj ja poberam rodicak!!! 26teho som rodila,30teho nas pustili a este v ten isty den som vybavila malemu rodny list a 31-na silvestra som pobehala vsetky potrebne urady,aj UPSVaR a 19.januara som mala peniaze na poste!!!,myslim za tych 5dni,ktore chybali do konca roka! A vo februari som dostala cely ridicak spätne za januar pkus porodne...viem,o com sa bavime 🙂