Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@blanqa No ty si mala navstivit UP a popytat sa co ako a by ta poslali na socialnu poistovnu z papierikom ktori ti vypisala dr ze odkedy nastupujes na MD a po tom datume ktori ti napisala dr by ti prislo rozhodnutie ci mas narok na matersku alebo nie.Ak nie, po narodeni dietata z rodnym listom a s tym rozhodnutim ze nemas narok ist na urad prace poziadat o rodicovsky prispevok.Ja uz mam rozhodnutie zo socialnej doma ze nemam narok na matersku a to mam este 4tt do terminu.
@blanqa to sa cudujem ze si nedostala rozhodnutie,ja som pred porodom bola z papierom na soc.poistovni,ked mi dali rozhodnutieze nemam narok na matersku na upsvr som dala rozhodnutie,a poto mi prislo kolko budem dostavat,ked sa maly narodil doniesla som vsetko potrebne a hned dalsi mesiac som peniazky dostala,maly je v Juli,takze v Auguste uz som penia,ky mala a netrvalo to tak dlho,
No vidim ze to budem musiet urgovat. Asi skocim na up, nemam chut znova odvsadial zhanat peciatky
Dakujem vsetkym za info
@blanqa podavala si si na upsvar ziadost o rodicovsky prispevok? lebo ak nie a nedoskladovala si ani narok na matersku (co musis) a je to tvoja povinnost ako ziadatelky, tieto doklady nebude za teba vybavovat urad - soc poistovna ho ani nemoze vystavit inej osobe ako tebe a posla na uradt...podla zakona musia rozhodnut do 30 dni od podania ziadosti, aj keby bola podana neuplna ziadost (bez prilohy o materskom) tak by sa zamietla ale urcite by si dake rozhodnute mala v ruke.
dakujem pekne za tip, uz to riesim. Vraj som na rp nedala ziadost (dobre pamatam ze podala) ale bola som na socialke a vraj nakoniec budem mat narok aj na materske, akurat som uz nestihla original doklad dnes odniest, lebo moj maly bubak dnes dlho bubal. Ale fakt dakujem pekne za pomoc
Ahoj nevie nahodov volakto kedy dostaneme peniazki lebo 10 posielaju von ci nie
@sabinka777 10.teho určite nie - skôr ako 15.teho nebudú - môj názor.
Ja počítam že prídu v pondelok 14teho 🙂
@lalinko2010 ty si taky fajny zdroj informácií, prosím ťa kedy budú peniaze??
@126 okolo 15teho, je to utorok, nie víkend.
@lalinko2010 vďaka 😀
najskôr 15- teho
@lalinko2010 myslis si, ze fakt 15teho? Minuly mesiac mi prisli az 16teho. Teraz ma zas nahana banka, ze je minus na ucte, ach jaj, kazdy mesiac nieco, na porazenie.
LV a okolie - PnD a RP na účte 14.03.2016
Ale to ne chapem volakedy dosli uz aj 13
@lalinko2010 celkom si ma potesila 🙂 aj ten den do plusu pomoze, hlavne ked je to pondelok...
Ba a okolie 14-ho, GA-KE 15ho.. už to bolo pisane, fakt reba trosku citat 😠
bab,ktora mate unicredit banku kedy vam chodi rodicovsky,?
@katarinka2511 nezalezi na banku, ake na okres!!!!
Mohol by sa stat zazrak a prist dnes rodicak
Dnes urcite nedojde, ved je este len 11-teho 😉
Ale.niekdo by mohol dostat a.ostatny.v pondelok 🙂 potesilo by zvlast ked ide vikend 🙂
Veru mohli by sme neska dostat
Aj ked tomu moc neverim teda vobec ale.zlutovat by sa mohli 🙂
Marne cakame zeny,almuznicka ma casss
Baby kľud. Od pondelka to začne. Takže pekný víkend

@marian86 ja som to riesila cez urad prace a vsetko mali uz skompletizovane zaciatkom januara