Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
Ahojte mám otázočku...akosi som zabudla podať žiadosť o rodič.príspevok....resp. som si myslela, že to porieši zamestnávateľ keď som mu písala žiadosť o prechod na rodičovskú dovolenku....MD mi skončila 22.1.2016 zajtra idem pobehať socialku aj UPSVAR len by som chcela vedieť či mi to spätne preplatia alebo už nie ..ďakujem
@alchemilkazltozelena to fakt zalezi aj od priezviska? To ma ani nenapadlo...takze najlepsie sa ma nejaka Ábelova ☺. Teraz tu budu baby uz pisat nielen banku, mesto, ale aj priezvisko. Ale kolko radosti pre par chechtakov 😃
No zase tu jedna mudrA
@alenkajanko vyplatia spätne ☺
Neviem čo tu niekto komentuje voloviny... ja nečakám na rodičák... no niektore maminy nan čakaju a potrebuju peniažky ked to ta pani nevie pochopiť nech nevypisuje kraviny nikto sa jej nepýtal na jej názor myslím tým fidka79 🙂
No neda mi nereagovat,ze rodicak je na pokrytie vydavkov dietata,tak to vacsiu blbost som este nepocula,je to prijem matky ze namoze chodit do roboty.
@simca444 cize mi chces povedat ze ked ja byvam v BB a dostavam VZDY 15 eho aj keby voly padali z neba, tak vsetky bystricanky dostavaju 15eho?
Teraz dostaneme peniaze za mesiac februar nie?
@poisinivy ano
Do práce by ste mali ist tie ktore sem pisete a nemusite, sa hadajte doma z manzelmi, ak este neutiekli. Tema je či vam nabehol rodičovský alebo materská tak vam je vsetkým na dve veci kto a ako ma nastavené platby alebo ci ma prázdnu penazenku. sa musite doma silno nudit
Poniektorym myslim tym fidka79 by mali zakazat pisat do tejto diskusie.na jej frustracie a nalady nikto nie je zvedavy.myslim , ze taka "antimama" by nemala byt ani na modrom konikovi a podobne..mamicky si maju radit , pomahat si a nie nejaka...tu urazat.
@fidka79 z duse si mi napisala...milujem tu vetu ked mi nejaka povie ze *ja chcem byt doma 3 roky a venovat sa naplno synovi/dcere* vtedy sa citim ako keby som bola zla matka ze chcem byt doma *len* 2 roky - krkavcia mater ako keby som bola teraz...
@bebka24 prijem matky, ze nemoze chodit do roboty? Tak preco ho nevezmu matkam, ktore idu do prace, a o dieta sa stara babka napriklad?
@fidka79 tu si každý drží svoj názor, ktorý je ten najlepší. Radšej budú doma XY rokov a na príspevok čakať mesiac čo mesiac.
Ja som išla do roboty po pol roku (prišla by som o miesto) a samozrejme i kvôli financiám (neviem si predstaviť, že by som bola na niekom finančne závislá) a bola som vydatá.
V minulosti tiež nebola RD 3 roky ! Spýtajte sa milé mamičky svojich matiek a starých matiek. Išlo sa do jasiel, opatrovateľkám a stalo sa nám niečo ? Ja osobne som absolvovala jasle a som tu.
akoze ja abs.nechapem o co ide babam fidka79 atd....jasne zienky cakaju na rodicak....nie kazda ma mamu,babku,susedu ktora nema nic ine na starosti len bavit susede cca 330 dni v roku dieta,jasle a skolku,v ktorej je volne miesto pre dieta....nakolko skolky su preplnene a je doslovne bitka o miesto.......ak sa vam nejedna o rodicak ci vam nabehol alebo nie....nakolko tema je o tom,,tak pardon, ale naco tu komentujete??to co baby daju sem je ich osobna vec oni niesu zvedave co by ste vy robili v ich,,kozi,,.....a mimochodom vy za odvedenu pracu cakate vyplatu a netvrdte ze nie tak co je zle natom ze zienky sa tu bavia o rodicaku??ak sa nemylim tema je o tom!!!

@fidka79 Tu nejde ani tak o trvalé príkazy, ako o to, že naše peňaženky už zívajú prázdnotou. A preto sa čaká na rodičovský, ako na spásu. Ale to pochopí len ten, čo tiež žije od do 🙂