icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

ivanusko
14. júl 2016

@evittam ja som porodne dostala dnes ,,,ale RD nie.....vlastne kolko sa dostava porodne???

ivanusko
14. júl 2016

@marian86 ja som dostala porodne dnes,,,ale RD nie.... Neviem kolko sa vlastne porodne dostava na prve dieta

evittam
15. júl 2016

@ivanusko 829,86 Eur na prvé aj druhé dieťa. A vybavovala si to naraz?

lucretia7
Odpoveď bola odstránená
evittam
15. júl 2016

@lucretia7 Poprosím ťa o zákon alebo vyhlášku alebo smernicu, ktorá-ý hovorí o tom, že rodičovský príspevok máš mať na účte do 15.dňa v mesiaci. Ďakujem.

marika1999
15. júl 2016

ale do 15- teho majú všetci nie? po- 15 tom som ešte nevidela že by niekomu prišlo. mne teda určite nie a môžme byť radi keď som mala poštou chodilo mi 20 -teho. no nech sa na mna nikto nehneva treba si peniaze rozrátať aby to vydržalo ked to vie nám vydržať a to sme štyria a to som ešte aj študovala. Z tej materskej nemáš žiť to je iba také prilepšenie no ja keby som mala z toho žiť radšej nemám deti ked nemám peniaze. a môj muž má výplatu do 25. teho a neviem si predstaviť že by sme tam mali nadávať kde sú peniaze. omg :D

evittam
15. júl 2016

@marika1999 No veď áno - tak nabiehajú na účty. Ale nikde nie je napísané, že to tak musí byť. 😉 A pekne si to napísala. 🙂 Maximálne s tebou súhlasím.

marika1999
15. júl 2016

a myslím že niektorí sú slepí môžme byť radi že máme 15 teho. vidíte čítať -

vypláca sa mesačne pozadu, a to najneskôr do konca kalendárneho mesiaca nasledujúceho po kalendárnom mesiaci, v ktorom oprávnená osoba splnila podmienky nároku,

marika1999
15. júl 2016

@evittam no veď hej má byť človek pripravený že dostane aj 20 teho. je písané do konca mesiacaaaaa nikde nie je napísané do 15 tehoooo

evittam
15. júl 2016

@marika1999 Tak, tak - ale vydrž možno sa od kočky vyššie dozvieme niečo nové a niečo viac čo nevieme....... 😉

marika1999
15. júl 2016

práve si myslím že oni vychádzajú na upsvare v ústrety, keď som si menila rodičák na účet prišla som už neskoro a oni povedali urobíme všetko preto aby ste to dostali tento mesiac už na účet a aj som dostala takže nemám ten dojem že by robili niečo proti nám alebo svojvolne že by robili čo chceli. toť môj názor

mircalla
15. júl 2016

@marika1999 ja mam zatial UP dobre skusenosti, vzdy mi vsetko poslali nacas a vsekty ziadosti vybavili bez prietahov. do 15 boli peniaze vzdy
aj teraz prvy rodicak dosiel ako mal este vcera

evittam
15. júl 2016

@marika1999 Svojvoľne nerobia nič - majú presné termíny kedy posielajú platby na účty rok dopredu na každý mesiac.....
Len niektoré tie "tetušky" vedia byť dôležité ako "prd v gatiach" - si myslia, že nie je nad nich keď robia na úrade - už som to zažila a veeeľmi sa čudovala keď videla, že mám napríklad všetky doklady tak ako treba a podobne......

moni244
15. júl 2016

@lucretia7 vacsinou a posledne mesiace to bolo tak, ze zacali pripisovat po 14.15 v mesiaci, lebo to tak vychadzalo v kalendari, na uradoch si nerobia co chcu, maju svoje uzavierky, ale je urcity okruh mamiciek, co si mysli, ze ich ma zivit stat a nic ine, ako nadavat na uradnicky nevedia. Vedia len sediem doma a cakat na peniaze od statu

mircalla
15. júl 2016

@moni244 presne, UP nema ziadnu povinnosti to posielat 10. ci 11., je to len ich dobra vola, ze to urobili tak skoro. takze ak to zrazu 10. neni, niet dovod nadavat. nadavat mozu, ak peniaze nie su 15.

moni244
15. júl 2016

@mircalla nadavat mozu, ked to nie je do konca mesiaca

mircalla
15. júl 2016

@moni244 neviem oficialne je tam nejaky deadline?

vierockamatkova
15. júl 2016

Tak nie je úradník ako úradník niektoré sú veľmi ochotné a milé no niektoré čo skončili alžbetku sú také dôležité ako keby mali Karlovu univerzitu, no je to zvláštne, ale určite by som ani netvrdila, že mamičky niektoré len sedia doma a čakajú peniaze od štátu nie každá sa má kde zamestnať a nie každá ma na súkromnú škôlku lebo prednostne sa berú deti v predškolskom veku a nad 3 roky a hlavne nie každá má doma starých rodičov čo sú ochotný dieťa strážiť my čo máme takéto výhody to ťažko pochopíme takže by som bola trošku opatrnejšia na takéto vyjadrovania sa mamičiek jedine čo kto čaká od štátu sú obyvatelia troška tmavšej pleti lebo tým štát dá to čo mamičkám bielym nikdy.

marika1999
15. júl 2016

je to pravda ale zas možnosti sú a pokial mám info tak aj na jasličky je príspevok alebo aj existujú ženy ktoré sú opatrovatelky, ja som našla súkromnú školku kde zoberú aj dvoj ročné dieťa, pokial sa chce tak sa dá.
pokiaľ by to aj tak bolo ako hovoríte že nie sú žiadne možnosti a žena žije iba z rodičáku, tak my to tu bohužiaľ nevyriešime asi sa treba niekde inde obrátiť 😒

aldrea22
15. júl 2016

@mircalla Áno je, určený termín, do ktorého musia byť všetky dávky (pomoc V hmotnej núdzi, prídavky, rodičovský, náhradné výživné atď. ) urobené A v určený deň sú odoslané, termín určí pracovník, ktorý má na starosti odosielanie, tie dni sú väčšinou od 10 do 12, záleží na ktorý deň V mesiaci vychádza 15., ďalší termín je po 20, kedy sú posielané poštovné poukážky E

aldrea22
15. júl 2016

@mircalla A ešte môže sa stať, že niekomu nabehnu na účet neskôr, záleží v ktorej banke máte účet.

evittam
15. júl 2016

@aldrea22 Už to tu píšem neviem koľkýkrát - od banky to vôbec nezáleží, každá banka môže "točiť" peniaze maximálne 24 hodín - nie viac. 😉
A pracovník UPSVaR nemá nič spoločné s tým kedy odošle peniaze - termíny majú stanovené dopredu.

aldrea22
15. júl 2016

@evittam viem, čo som písala, máju stanovené termíny, dokedy majú byť hotové, V deň, keď majú byť odoslané, je stanovený čas, kedy bude uzávierka, ten je po dohode s pracovníkom, aby si mohli ešte skontrolovať čo potrebujú, pracujete na úrade?

aldrea22
15. júl 2016

@evittam boli prípady, prišiel klient S tým, že nemá peniaze na účte, pritom boli posielané spoločne so všetkými.

mircalla
15. júl 2016

@aldrea22 to je uplne jedno - ak peniaze posle UP v den X, tak najneskor X+1 su vo vsetkych bankach, dnes trva prevod 1 den. rozdiel moze byt len hodina. ide to zo statnej podkladnice, takze v den x to nema nikto.
ziadna banka uz nepripisuje peniaze X+2

evittam
15. júl 2016

@aldrea22 Nie nepracujem-našťastie.

evittam
15. júl 2016

@mircalla Presne tak. 😉

aldrea22
15. júl 2016

@evittam teraz som na materskej, ja pracujem na úrade a nehanbím sa za to, ja za seba môžem povedať, vždy sa snažím pomôcť, poradiť pokiaľ je to možné, pracujem na oddelení hmotnej núdze, kde prichádzajú ľudia niekedy dosť V zúfalom stave, ťažké životné príbehy.

lalinko2010
15. júl 2016

@aldrea22 niekedy sa zbytočne vysvetľuje, ja napíšem presne deň že kedy budú peniaze na účte ale xy mamičiek ma bude presviedčať že to tak nie a nebude....